عالیترین نمونه های عبادت و بندگی خدا در سیره حضرت معصومه سلام الله علیها
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان آذربایجان شرقی، حجت الاسلام آقاجانی مدیر ستاد اقامه نماز و تفسیر استان، در گفتگو با روابط عمومی به تشریح زندگانی و عبادات حضرت معصومه سلام الله علیها، پرداخت.
حجت الاسلام آقاجانی با اشاره به علم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، گفت: هنگامی که امام رضا(ع) از مدینه خارج شده و به طوس عازم شدند حضرت معصومه(س) به سوالات مردم پاسخ می دادند و همچنین در غیاب امام موسی کاظم(ع) ایشان ایفای نقش کرده و به سوالات و مشکلات مردم به نحو احسن رسیدگی می کردند که این مقام والا و ارزشمند این بانوی بزرگوار را نشان می دهد.
وی با اشاره به القاب حضرت، افزود: لقب کریمه اهل بیت(ع)به واسطه رؤیای صادقهای است که از مرحوم آیتالله مرعشی نجفی (ره) نقل شده است، که ایشان علاقهمند بود به هر طریقی شده، محل قبر شریف حضرت حضرت زهرا(س) را به دست آورد، و ختم مجرّبی انتخاب کرده و چهل شب به آن مداومت کرد تا شاید خداوند به طریقی او را از محل قبر شریف حضرت زهرا (س) آگاه فرماید،و بعد از اینکه ختم تمام می شود امام صادق(ع) به ایشان فرمود: «علیک بکریمه اهل البیت»؛ به دامن کریمه اهل بیت چنگ بزن. امام (ع) فرمودند به دلیل مصالحی خداوند می خواهد محل قبر شریف حضرت زهرا(س)پنهان بماند؛ از این رو قبر حضرت معصومه(س) را تجلّی گاه قبر شریف حضرت زهرا(س) قرار داده است اگر قرار بود قبر آن حضرت ظاهر باشد و جلال و جبروتی برای آن مقدّر بود، خداوند همان جلال و جبروت را به قبر مطهّر حضرت معصومه داده است و لقب کریمه اهل بیت(ع)از این سخن امام صادق(ع)گرفته شده است.
وی ادامه داد: روایت دیگری از امام صادق(ع) وجود دارد که به جایگاه و ارزش شهر قم به خاطر وجود مبارک حضرت معصومه(س)اشاره دارد که آمده است« آگاه باشید که خدا حرمی دارد و آن مکه است، و پیامبر خدا حرمی دارد و آن مدینه است و امیرالمومنین حرمی دارد و آن کوفه است. آگاه باشید که حرم من و فرزندان من بعد از من قم است».
وی در جواب اینکه حضرت ازدواج کرده بودند، تصریح کرد:حضرت معصومه(س) بخاطراین که هم کُفو یا برابری برای ایشان وجود نداشت ازدواج نکرده بودند که مقام عصمت، نشانگر بهترین ویژگی شخصیتی حضرت معصومه (س) است.
وی با بیان خصوصیات و فضائل حضرت، ادامه داد:علم حضرت معصومه (س)بهترین الگوی برای بانوان و دختران است که علاوه بر این ویژگی میتوان از خصوصیات دیگر ایشان مانند عفت، حیا،معرفت و اطاعت پذیری اشاره کرد و طبق روایات معصومین(ع) لقب عالمهی غیر معلمه در شان حضرت معصومه(س)نیز بیان شده است که از این حیث میراث دار حضرت زینب کبری (س)می باشند که جایگاه رفیع ایشان را نشان می دهد.
وی با اشاره به سیره زندگانی حضرت، افزود: بهترین درسی که از حضرت معصومه(س)میتوان گرفت ولایتمداری و ولایت پذیری ایشان است که بخاطر زیارت امام و ولی زمان خود عازم شهر طوس می شوند تا در محضر امام زمان خود باشند و بهترین فضیلت کریمه اهل بیت (س)معرفت به خدا و ولایت است، چون از ایشان کرامت های بزرگی دیده شده است که آغاز دهه کرامت، مصادف با روز ولادت این بانوی بزرگوار است.
وی در پایان با اشاره به عبادات حضرت خاطر نشان کرد: یکی از عالیترین نمونه های عبادت و بندگی خدا از خاندان ولایت و امامت، کریمه اهل بیت فاطمه معصومه سلام الله علیها میباشد. او با عبادت و شب زندهداری هفده روزه اش در واپسین روزهای عمر شریفش در مدت اقامتش در منزل موسی بن الخزرج، گوشهای از یک عمر عبودیت و خضوع و خشوع آن زاده عبد صالح خدا در برابر ذات پاک الهی است.