کردستان
برگزاری جلسه کمیته نظارت و بازرسی بر نماز خانه ها و مراکز بین راهی استان کردستان
مدیر ستاد اقامه نماز استان کردستان: کردستان به مهمان دوستی و مهمان پذیری مشهور است و به همین دلیل در اکثر فصول سال مهمان پذیر است، ولی پیاده روی اربعین و زائرین عزیز در اولویت می باشند، فلذا آماده نمودن زیر ساخت ها از نظر تبلیغی و جلب رضایت مسافرین نقش بسیار مهمی دارد
۰ 3 minutes read
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان کردستان، در آستانه شروع پیاده روی اربعین بنا به پیشنهاد ستاد اقامه نماز استان جلسه کمیته نظارت و بازرسی بر نماز خانه ها و مراکز بین راهی استان در تاریخ یکشنبه هشتم مرداد ماه در محل اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان تشکیل گردید.
در این جلسه مهرزاد مدیر کل میراث فرهنگی استان ضمن خیر مقدم به حاضرین، ابتدا در خصوص مهمان پذیر بودن استان و کمبود نماز خانه های بین راهی متناسب با نیاز مسافرین گفت: استان کردستان یکی از قطب های گردشگری و مهمان پذر می باشد و از سال ۱۴۰۱ مرز باشماق در شهرستان مریوان بعنوان یکی از مهمترین مسیرهای عبور و مرور زائرین اربعین معرفی و شناخته شده است. در این ارتباط جلساتی ویژه ای با ستاد اربعین برگزار و در زمینه نبود زیر ساخت ها و لزوم مهیا نمودن آنها بحث و تبادل نظر شده است.
مهرزاد در بخش دیگری از صحبت های خود، گفتند: سنندج بعنوان مرکز استان دارای ۵۶۵ مسجد می باشد که عموماً از امکانات خوب متناسب با نیاز زائرین و مسافرین برخوردارند ولی متأسفانه کل استان در راههای مواصلاتی و بویژه در مسیر عبور و مرور زائرین اربعین با مشکل و کمبود نماز خانه، سرویس های بهداشتی و … مواجه است که اخیراً طی بازدیدی که مشاور وزیر میراث از استان داشتند، مقرر گردید تا یک میلیارد تومان برای رفع پاره ای از نیازهای نمازخانه های بین راهی تخصیص یابد.
مهرزاد در ادامه اظهار داشتند: در مرز باشماق که متولی امر گمرک است با هدف مرمت نماز خانه و سرویس های بهداشتی برنامه ریزی شده و در حال کار هستند و انشاالله برای ایام اربعین قراره آماده کنند و در این ارتباط اکیب های نظارتی سازماندهی شده و تأکید گردید که همه امکانات لازم در این فضا مهیا و بر واحدهای پذیرایی بین راهی نیز نظارت مستقیم نمایند.
در ادامه عظیمی مدیر ستاد اقامه نماز استان ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران با وفای آن حضرت ، از حاضرین در جلسه و میزبانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تشکر کرد و گفت: از سال گذشته استان میزبان زائرین در مرز باشماق شده و علی رغم تجربه اول بسیار مورد رضایت زائرین قرار گرفته است.
وی افزود: کردستان به مهمان دوستی و مهمان پذیری مشهور است و به همین دلیل در اکثر فصول سال مهمان پذیر است، ولی پیاده روی اربعین و زائرین عزیز در اولویت می باشند، فلذا آماده نمودن زیر ساخت ها از نظر تبلیغی و جلب رضایت مسافرین نقش بسیار مهمی دارد، با این وجود متأسفانه استان در مقایسه با سایر استانها در بحث احداث نماز خانه های بین راهی عملکرد خوبی ندارد.
عظیمی تاکید کرد: الان فرصت خوبی در این شرایط پیش آمده و می توانیم از ظرفیت موجود برای رفع کمبودهای نمازخانه های موجود استفاده کنیم، بویژه انتظار این است تا دستگاههای متولی در جایگاه های سوخت، مجتمع های بین راهی، راهدار خانه ها، مراکز بوم گردی، رستوران های بین راهی و … نسبت به آماده نمودن نماز خانه ها و سرویس های بهداشتی اقدام نمایند.
مدیر ستاد اقامه نماز گفت: باید در بحث آماده سازی فضا به نکات اساسی دیگری از جمله تعیین جهت قبله، مهر و جانماز، نصب تابلوی راهنما، نظافت، صابون مایع و… توجه نمایند.ما بعنوان ستاد اقامه نماز که مرتب نظارت و رصد می کنیم به محض احراز مشکلات اقدام به انتقال آنها به دستگاههای متولی نموده ایم. عظیمی در ادامه گفت: این جلسه به دو منظور تشکیل شده، یکی درخصوص دستورالعمل سفرهای ایمن و دیگری اجرای مصوبات شورای اقامه نمازاستان است.
عظیمی در خاتمه به نکات مهمی به شرح ذیل تحت عنوان انتطارات از دستگاههای متولی اشاره نمود: ادارات کل عضو کمیته در اسرع وقت طی نامه ای به دستگاه های زیرمجموعه لزوم انجام بازدیدها را ابلاغ نمایند، نظارت شرکت سوخت بر کم و کیف نماز خانه و سرویس های بهداشتی جایگاه های سوخت، نظارت اداره کل راهداری حمل و نقل جاده ای بر نماز خانه مجتمع ها و راهدار خانه ها،نظارت مرکز بهداشت استان بر نمازخانه های بین راهی، توجه شهرداری ها به مساجد و نمازخانه ها ،سرویس ها ی بهداشتی داخل شهرها، پارک ها و تفرجگاه ها که در مسیر عبور زائرین هستند و رفع نواقصات آن ها. اداره کل اوقاف نظارت خود را بر مساجد و مراکز تحت پوشش تقویت نماید .
URL Copied
۰ 3 minutes read