به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه، به نقل ازخبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه حجت الاسلام علی مولوی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۲۱ مرداد ( سالروز تاسیس ستاد اقامه نماز ) لغایت ۳۰ مرداد ( سالروز جهانی مسجد ) برنامه های دهه فرهنگی ترویج معارف نماز و مسجد، گفت: هدف از نام گذاری روزی به نام روز جهانی مسجد، ارائه الگوی مناسب برای بزرگداشت روز مسجد، تبیین مطالبات و نیازهای مسجد، مرور وضعیت گذشته و حال مساجد، بررسی نقش مساجد در تعامل بین دین و دولت و نیز معرفی و قدردانی از ائمه جماعات موفق است.
مدیر ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه افزود: تبیین قداست و عظمت مسجد، تکریم نیروهای فعال در مساجد، توجه به آبادانی معنوی و فیزیکی مساجد، تلاش برای بهبود محتوای فرهنگی مساجد و ایجاد هماهنگی بین متولیان دینی مکان های شریف نیز مورد توجه قرار می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: با بررسی آیات قرآن، در می یابیم که نگاه قرآن به مکان مقدسی چون مسجد، نگاهی ژرف و شکوهمند است؛ چرا که خداوند، مساجد را مکان هایی برای اوج گرفتن و رسیدن به قله قرب الاهی می داند و به ره پویان وصال، مکانی چون مسجد را معرفی می کند تا از آن به عنوان مکان پرواز به سوی دوست استفاده کنند. در آیه ۳۶ سوره نور چنین آمده است: «در خانه هایی (مانند مساجد) خداوند رخصت داده که آن جا بلندی یابد و در آن ذکر نام خدا شود و صبح و شام تسبیح و تنزیه ذات پاک او کنند».
حجت الاسلام مولوی با اشاره به برنامه های اهم برنامه ها و فعالیت های پیش بینی شده در دهه فرهنگی ترویج . معارف نماز و مسجد، اظهار کرد: برگزاری دوره آموزشی مدیریت مسجد ، برگزاری مسابقه سراسری کتابخوانی نماز با عنوان در سیره و سخن امام رضا (ع) این فراخوان انجام شده است و برای افراد بالای ۱۵ سال، تجلیل از اقشار و گروه های مؤثر در مساجد ،آغاز فراخوان سی امین اجلاس سراسری نماز که در استان زنجان برگزار می شود
وی گفت: برگزاری نمایشگاه آثار و محصولات نماز در استان که بنا است نمایشگاهی در ۶ شهریورماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی ،تشکیل جلسات هیأت های اندیشه ورز نماز ادارات کل آموزش و پرورش هئیت های اندیشه ورز از ابتدای سال هماهنگی انجام شده ، رونمایی از کتابخانه تخصصی نماز در تعدادی از ستادهای اقامه نماز استان ها از دیگر اقدامات این دهه می باشد.
مولوی افزود: تبیین دستاوردهای ۳۰ ساله ستاد اقامه نماز استان از طریق رسانه های خبری، اهداء کتب تخصصی نماز با ۵۰ درصد تخفیف به کانون های متقاضی فرهنگی هنری مساجد فراخوانی زده شده و به دستگاههی اجرایی ابلاغ شده و برخی خرید کردند و تخفیفات لازم اعمال شده است از شاخص ترین برنامه های این ستاد است.
مدیر ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه اظهار کرد: معرفی ۱۰ الگوی موفق طرح پیوند مسجد ، مدرسه و خانه در رسانه ملی و شبکه های اجتماعی ، تبیین برنامه ها ، فعالیت ها و خدمات سال ۱۴۰۴ از طریق رسانه های خبری ستاد اقامه نماز استان، آغاز طرح ساماندهی و بهسازی مساجد طریق کربلا ( محورهای مواصلاتی تردد زائران اربعین حسینی ) کمیته نظارت بر اقامه نماز تشکیل شده هدف از این کارگروه ، برگزاری نشست های نماز و پاسخگویی به شبهات نماز نوجوانان ” درقالب طرح اوقات فراغت مساجد “، تبیین جایگاه معنوی مسجد الاقصی و بررسی نقش مقاومت اسلامی و ملت فلسطین و جهان اسلام درآزادی قدس شریف، برگزاری ویژه برنامه های میزگرد تخصصی نماز در مراکز صدا و سیمای استان ها با موضوع بیان کارکردهای نماز و مسجد از دیگر برنامه ستاد اقامه نماز در دهه فرهنگی ترویج معارف نماز و مسجد است.
وی گفت: مساجد در زمان پیامبر اسلام، سهم به سزایی در ایجاد عدالت اجتماعی و شکسته شدن نظام های طبقاتی و اخلاق اشرافی گری و مرزبند ی های کاذب خون و نسب و ثروت داشت و سبب جایگزین شدن فرهنگ برابری و برادری در محیط مساجد شد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نیز هر گاه در مسجد با مؤمنان نشست و برخاست داشتند، این امر را به دقت رعایت می فرمودند و حتی درنگاه کردن نیز مساواتی را برای همه قائل بودند.
حجت الاسلام مولوی با اشاره به کارکرد اجتماعی مسجد، اظهار کرد: در کلامی از امام باقر (ع) آمده است که فرمودند: «مسکینان وفقیران در زمان رسول خدا صلی الله علیه و آله در مسجد منزل می گزیدند». افزون بر این، مساجد پناهگاه غریبان و در راه ماندگان بود، به طوری که هرگاه فرد تازه واردی داخل یکی از شهرهای اسلامی می شد و یکی را نمی شناخت، یکسره به سراغ مسجد آن شهر می رفت.