به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان یزد، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به برگزاری برنامه فراگیر پرورشی فرهنگی در کلیه مدارس، یکی از برنامههای شاخص ذیل این برنامه را اقامه نماز جماعت اول وقت در بیش از یکهزار نمازخانه مدارس استان خبر داد.
«حسن عبداللهیان بهابادی» امروز دوشنبه ۲۷ شهریورماه در نشست با خبرنگاران ضمن اشاره به فرا رسیدن سال تحصیلی جدید، از اجرای برنامه فراگیر پرورشی فرهنگی در کلیه مدارس با هدف انسجام بخشی بیشتر به برنامههای این حوزه خبر داد و تصریح کرد: بر همین اساس نیز برنامه فراگیر پرورشی فرهنگی مدرسه براساس پنج هدف پایه شامل ایمان، امید، هویت، نشاط و خردورزی تدوین و ذیل هر یک از اهداف نیز محورها و برنامههای مختلفی تعریف شده است.
وی با بیان این که معاونت پرورشی از معاونتهای گسترده و پربرنامه در آموزش و پرورش است به طوری که ۶۰ درصد برنامههای آموزش و پرورش مربوط به این معاونت است، یکی از بخشهای مهم این معاونت را حوزه «قران، عترت و نماز» ذکر و تصریح کرد: اقامه نماز جماعت اول وقت تحت عنوان طرح «نور چشم» از برنامههای مورد اهتمام آموزش و پرورش در این حوزه است که در این راستا بیش از یکهزار نمازخانه در مدارس استان برای برپایی نماز جماعت از اولین روز بازگشایی مدارس آماده شده است.
وی با بیان این که در سال تحصیلی گذشته ۶۰۲ امام جماعت در مدارس استان اقامه نماز داشتند، ابراز امیدواری کرد که امسال استقبال بیشتری از طرف روحانیون معزز را در این خصوص علیرغم تمام مشکلات موجود شاهد باشیم.
عبداللهیان ضمن اشاره به تهیه هشت هزار مترمربع فرش سجادهای برای نمازخانه مدارس در سال گذشته با همکاری نوسازی مدارس و ستاد اقامه نماز، گفت: امسال نیز رایزنیهایی با خیرین و برخی دستگاهها در این باره صورت گرفته است.
وی در این باره از آماده بهره برداری شدن دو هزار و ۲۶۱ مترمربع وضوخانه و سرویس بهداشتی در مدارس برای سال تحصیلی جدید خبر داد و در ادامه یاداور شد: با توجه برگزاری اجلاس نماز در آبانماه، پیش اجلاسیههایی را در تمام شهرستانها برگزار خواهیم کرد.
وی پیش بینی کرد: امسال برای ۲۵ هزار دانشآموز استان که به سن تکلیف خواهند رسید به صورت متمرکز در شهرستانهای مربوطه، جشن بندگی برگزار شود.
به گفتهی این مسئول، اقدامات استان یزد در حوزه برپایی نماز جماعت دانشآموزی در سال گذشته تحصیلی منجر به انتخاب یزد به عنوان یکی از پنج استان برتر در اجلاس نماز دانشآموزی که در شیراز برگزار شد و نیز تقدیر از پنج نفر فعالان یزدی این حوزه در این مراسم شد.
عبداللهیان از دیگر برنامههای معاونت پرورش و فرهنگی در حوزه قران، عترت و نماز را برگزاری مراسم اعتکاف دانش اموزی که در سال گذشته با مشارکت ۹ هزار دانش آموز در استان برگزار شد، اجرای طرح ابتکاری دوشنبههای نمازی در مدارس مناطق کم برخوردار و حاشیهای شهر در قالب شرکت مسئولان استان در نماز جماعت مدارس، اعمال تغییرات درسی پیرامون شناخت و معرفت دانشآموزان نسبت به نماز با توجه به تاکید نماینده ولی فقیه در استان و اجرای آزمایشی ان در برخی مدارس استان با حضور اساتید برجسته و نیز برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در موضوعات مختلف به ویژه موضوعات دینی و اعتقادی دانش اموزان و دوره توانمندسازی و ضمن خدمت برای مربیان و مدیران مدارس، ذکر کرد.
وی از دیگر طرحهای شاخص این معاونت در حوزه قران و عترت را طرح «مصباح الهدی» با موضوع امامشناسی ذکر کرد و گفت: این طرح سال گذشته با محوریت حضرت امام صادق(ع) با عنوان پیشوای اندیشه در قالب پویشها و برنامهها مختلف در مئدارس استان برگزار شد و امسال با محوریت امام موسی کاظم و با استقرار دبیرخانه طرح در شهرستان میبد دنبال میشود.
معاون اموزش و پرورش استان به اقدامات صورت گرفته در حوزه مهدویت و انتظار در قالب تربیت مهدوی دانش اموزان نیز اشاره و با بیان این که یزد به عنوان دبیرخانه پایگاه مهدویت و انتظار در کشور تعیین شده است، اذعان کرد: این پایگاه با برگزاری جشنواره و پویشهای مختلفی در سطح استان و سراسر کشور، سال گذشته از میان تمام پایگاههای حوزه قران، عترت و نماز، رتبه اول را کسب کرد.
وی با اشاره به همزمانی آغاز سال تحصیلی با شروع امامت حضرت مهدی(عج)، از برگزاری جشنهایی به همین مناسبت در مدارس با حضور تعدادی از خدام مسجد جمکران خبر داد.
وی برگزاری صبحگاههای انتظار مدارس در دوشنبههای هر هفته با اجرای برنامههای متنوع، برگزاری دعای ندبه در مدارس برای دانش اموزان و اولیاء و برگزاری دهمین جشنواره بیعت در غربت را از دیگر برنامههای حوزه مهدویت در مدارس استان برشمرد.
عبداللهیان بهابادی در ادامه یکی دیگر از حوزههای فعالیتی معاونت پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان را حوزه فرهنگی، هنری و اردوگاهها و کانونها ذکر کرد و افزود: مرحله پایان مسابقات کتابخوانی دانایی و توانایی را فردا سهشنبه با مشارکت ۷۰۰ دانش اموز راه یافته به مرحله استان دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به به صدا درآمدن زنگ مهر و زنگ ایثار و مقاومت در کلیه مدارس استان در روز اول مهرماه، گفت: برنامههای متنوعی را برای هفته دفاع مقدس تدارک دیدهایم که روایتگری سه هزار نفر از روایان دفاع مقدس از جمله آنهاست.
وی با بیان این که جشنواره پرسش مهر ریاست جمهوری را امسال نیز خواهیم داشت، گفت: پارسال استقبال خوبی از این جشنواره در استان با مشارکت ۷۴۰ دانش اموز شد که تعداد قابل توجهی نیز رتبه های برتر کشوری را کسب کردند.
وی ضمن اشاره به استقرار دبیرخانه کشوری سرود دانشآموزی به استان یزد، افزود: در راستای تقویت مربیان هنری در مدارس، دوره تربیت مربی سرود و تئاتر را در هفته دوم مهرماه خواهیم داشت.
این مسئول با اشاره به برگزاری همایش شوراهای منتخب دانشآموزی استان و نیز انتخاب شهردار مدرسه از سوی شوراهای دانشآموزی در سال تحصیلی جدید، افزود: ۲۲ کانون فرهنگی تربیتی و اردوگاهها در تابستان امسال برنامههای اوقات فراغت و جشنوارهها را برای بیش از ۵۰ هزار دانش اموز استان برگزار کردند.
وی در ادامه نیز خاطرنشان کرد: امسال ۷۵۰۰ دانش آموز استان به اردوهای راهیان نور اعزام خواهند شد و امیدواریم اردوی راهیان نور دریایی را نیز داشته باشیم که با استقبال بیشتر دانش اموزان همراه خواهد شد.
عبداللهیان در همین رابطه از برنامهریزی برای بازدید ۳۰ هزار دانش آموزان از حوزه های اقتصادی، فرهنگی و نانو و نظامی در قالب اردوهای راهیان پیشرفت نیز خبر داد.
وی با بیان این که برنامه های اردوهای دانش آموزی امسال را از هفته اول مهرماه آغاز خواهیم کرد، گفت: امسال برگزاری اردوهای یزدگردی و کویرنوردی را نیز برای دانشاموزان استان و دیگر استانها تدارک دیدهایم.
وی از برپایی سینما دانش آموز در کلیه کانونهای فرهنگی تربیتی آموزش و پرورش استان در سال تحصیلی جدید برای اولین بار در استان خبر داد و گفت: همچنین دومین مرکز کانون فرهنگی تربیتی کشور برای دانشآموزان با نیازهای ویژه در استان یزد راهاندازی شده و فعالیت خواهد کرد.
معاون پرورشی اموزش و پرورش استان در رابطه با اقدامات صورت گرفته در حوزه امور تربیتی، مشاوره و مراقبت از دانشآموزان در برابر آسیبهای اجتماعی نیز با بیان این که هم اکنون ۹۲۶ مربی و معاون پرورشی و ۲۲۰ مشاور در مدارس استان مشغول به فعالیت هستند، گفت: متاسفانه در حال حاضر با کمبود ۳۸۲ مربی پرورشی و ۵۳۰ مشاور در مدارس استان مواجه هستیم که با توجه به آسیبها و مشکلات فراوانی که دانش اموزان را تهدید میکند، از مهمترین چالشهای این معاونت است.
وی خاطرنشان کرد: البته در همین راستا، علاوه بر صدور مجوز استخدام ۱۸۸ مربی پرورشی برای مهرماه امسال، تلاش داریم با توانمندسازی مربیان و مشاوران فعال کنونی از طریق برگزاری کارگاههای مهارتی، کمبود موجود در این بخش را جبران کنیم.
عبداللهیان از انتخاب یزد به عنوان رئیس قطب چهارم کشور خبر داد و گفت: یزد از ۱۸ تا ۲۰ مهرماه میزبان ۱۳۰ نفر از مدرسان درس تفکر و سبک زندگی کشور است.
این مسئول در پایان نیز خاطرنشان کرد: امسال ۱.۳ میلیارد تومان برای تجهیز مدارس حاشیه شهرهای مروست، خاتم و ابرکوه و بهاباد به منظور مقابله با آسیبهای اجتماعی اختصاص خواهد یافت.