نماز جماعت در فرودگاه پاریس بحثبرانگیز شد
برگزاری نماز جماعت گروهی از مسلمانان در فرودگاه بینالمللی پاریس باعث برانگیختن بحثهایی بین موافقان و مخالفان این اقدام شده است.
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، تصاویر مسافران مسلمان در حال اقامه نماز جماعت در فرودگاه پاریس جنجال برانگیخته است، به طوری که دولت این کشور قول برخورد قاطع داد و مسئول فرودگاه این حادثه را تأسفبار توصیف کرد.
این تصاویر که روز یکشنبه در شبکههای اجتماعی دست به دست شد، نشان میدهد که دهها مسافر در سالن عزیمت فرودگاه شارل دوگل در پاریس در حال نماز خواندن با هم قبل از پرواز به اردن هستند.
جنجال بر سر این تصاویر در حالی رخ میدهد که تنشها در فرانسه بر سر جنگ اسرائیل علیه غزه افزایش یافته است. فرانسه محل زندگی اقلیت بزرگ مسلمان و یهودی است.
کلمنت بوون، وزیر حمل و نقل فرانسه در X نوشت که مقامات فرودگاه کاملاً به اجرای قوانین متعهد هستند و قول بررسی قاطع این موضوع را دادند.
یک منبع فرودگاهی که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری فرانسه گفت که نماز در ترمینال ۲B بزرگترین فرودگاه فرانسه که حدود ۳۰ مسافر در آن شرکت کردند، حدود ۱۰ دقیقه به طول انجامید. مناطق بسته ویژهای در فرودگاه برای اقامه نماز افراد از هر ادیان در نظر گرفته شده است.
فرانسه کاملاً سکولار است و محدودیتهایی برای انجام اعتقادات مذهبی در فضاهای عمومی مانند مدارس و ساختمانهای عمومی از جمله فرودگاهها وضع کرده است.
آگوستین دو رومانه، مدیر اجرایی فرودگاه پاریس Aeroports de Paris، در X نوشت: این تصویر جای تأسف دارد. وی افزود: محل عبادت اختصاصی وجود دارد. به پلیس مرزی دستور داده شده که این کار را ممنوع کند و هوشیاری خود را افزایش خواهد داد.
دو رومانه در ادامه ادعاهای خود با اشاره به جنگ غزه نسبت به اغراق در مورد این واقعه هشدار داد.
این تصویر توسط نوئل لنوآر، وزیر سابق امور اروپا در دوره ریاستجمهوری ژاک شیراک، در رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شد. او به طعنه پرسید مدیر عامل فرودگاه پاریس وقتی فرودگاهش به مسجد تبدیل میشود چه میکند؟ آیا این یک تغییر وضعیت رسمی است؟
آسترید پانوسیان بووه، نماینده حزب حاکم نیز گفت: محلهای مخصوص عبادت در فرودگاه وجود دارد. وی افزود که مقامات باید قوانینی را که در فرانسه حاکم است از جمله در فرودگاهها اجرا کنند.
با این حال، لوک کارووناس، شهردار سوسیالیست آلفورتویل، در حومه پاریس، پانوسیان بووه را به اظهار نظرات ناشیانهای که میتوان نوعی اسلامهراسی دانست، متهم کرد و از او خواست تا اظهارات خود را روشن یا حتی عذرخواهی کند.
منبع: ایکنا