اخبارایلام

نشست شیوه‌های دعوت فرزندان به نماز در شهرستان بدره برگزار شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان ایلام، نشست شیوه‌های دعوت فرزندان به نماز ویژه اولیای دانش آموزان شهرستان بدره با حضور حجت الاسلام دانیاری امام جمعه این شهرستان در روز چهارشنبه بیست و سوم آبان‌ماه برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دانیاری در ابتدای این نشست به بحث درخصوص اهمیت دعوت فرزندان به نماز در سنین پایین اشاره کرد و گفت: بذر هویت دینی و معنوی انسان در بستر کودکی کاشته می‌شود و با گذشت زمان و رشد سنی کودک، شاخ و برگ و میوه و ثمر می‌دهد و ریشه‌هایش نیز استوارتر می‌گردد. ازاین‌رو، برای ترویج نماز باید سنین کودکی و نوجوانی فرزندانمان را دریابیم و به آن‌ها نماز را آموزش دهیم.

دانیاری افزود: فلسفه نماز را باید به کودکان یاد داد تا بدانند چرا باید در مقابل پروردگار با ادب باشند و کم کم ادب او را برایش زیبا جلوه داد؛ به‌گونه‌ای که ادب کردن برای او خوشایند شود. با این روش، آرام آرام به آن‌که ادب می‌گذارد علاقه‌مند خواهد شد.

وی تاکید کرد: منطق نماز، منطق ادب است و هر کس از این ادب، لذت ببرد به مرور زمان، عاشق پروردگار می‌شود. ادب را باید به صورت مطلق به کودک آموزش داد؛ یعنی به او آموخت تنها برای این‌که فردی را دوست دارد، نباید به او احترام بگذارد، بلکه باید با همه مؤدب باشد؛ چه به او علاقه داشته باشد، چه نداشته باشد.

امام جمعه شهرستان افزود: این به خاطر آن است که خدادوستی او فقط برای نعمت‌های الهی نباشد، بلکه در ناملایمات زندگی هم ادب او نسبت به خدا از دست نرود. لذا آنچه کودک را باید سر سجاده نگه دارد، ادب است و ثمره ادب، محبت است. باید دانست کسی که شیرینی ادب را در زندگی درک نکرده، عبادت برای او دشوار است، ولی کسی که ادب را درک کرده و از هفت سالگی به ادب در برابر مقام بالاتر عادت کرده باشد عبادت برای او، نه تنها سخت نیست، بلکه به آن علاقه‌مند خواهد شد. پس از هفت سالگی، شکوه ادب کردن را باید به کودک آموخت و به او آموخت که نماز خواندن ادب کردن در برابر خداوند است.

این مقام مسئول در پایان نشست شیوه‌های دعوت فرزندان به نماز اشاره کرد: باید توجه داشت که مسئولیت خانواده در قبال نمازخوان شدن فرزندان، برنامه‌ریزی و اجرایی کردن آن به‌عنوان یک امر ضروری دینی است. از آن‌جا که تربیت فرزندان فرآیندی پایدار است که قبل از تولد شروع می‌شود و تا ۲۱ سالگی ادامه پیدا می‌کند، باید دقت شود که در هر دوره‌ای از رشد، نحوه برخورد و اجرای مسائل دینی، مثل نماز و روزه چگونه باشد.

وی افزود: با توجه به روایات و برخی آیات قرآن کریم که مسئولیت والدین را در خصوص آموزش و تربیت دینی فرزندان از اهمیت ویژه برخوردار می‌داند، ضروری است پدر و مادرها دقت کنند که تعلیم و آموزش مسائل دینی و تکالیف شرعی به کودکان و فرزندان در بین سن هفت تا چهارده سالگی است تا هنگامی که دختران در نه سالگی و پسران در پانزده سالگی به سن تکلیف رسیدند هم با تکالیف دینی‌شان آشنا باشند و هم انجام این تکالیف برایشان دشوار نباشد.

نشست شیوه‌های دعوت فرزندان به نماز در شهرستان بدره برگزار شد نشست شیوه‌های دعوت فرزندان به نماز در شهرستان بدره برگزار شد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا