اخبارحوزه ریاستمعاونت فرهنگ، آموزش و پژوهش

کمیسیون های تخصصی استانی وزارت آموزش و پرورش در سی امین اجلاس سراسری نماز تشکیل شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، کمیسیون های تخصصی استانی وزارت آموزش و پرورش در سی امین اجلاس سراسری نماز با عنوان “نماز نسل نو با رویکرد مدرسه، مسجد و دانشگاه” با حضور سید احمد زرهانی قائم مقام و منصور سرگزی معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز، روسای ادارات قرآن، عترت و نماز، روسای ادارات مدارس غیردولتی و مشارکت های مردمی و مدیران ستاد اقامه نماز استان‌ها در روز یکشنبه بیست و هشتم آبان ماه بصورت وبنیاری برگزار شد.

این جلسه با دستور کار بررسی و ارائه راهکارهای تحکیم جایگاه اقامه نماز در سی امین اجلاس سراسری نماز و تعامل و همکاری فی مابین دست اندرکاران اقامه نماز استان ها(ادارات کل آموزش و پرورش و دفاتر ستاد اقامه نماز استان ها) برگزار شد.

سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز با اشاره به اهمیت اقامه نماز نسل نو گفت: مسئله نماز، مسئله اول فرهنگ اسلامی است برنامه ریزی برای آموزش نماز اعم از درست خوانی، معارف نماز، آداب نماز، فلسفه و اسراسر نماز به زبان ساده برای نسل نو رسالت دستگاه تعلیم و تربیت می باشد.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور اظهار کرد: مدیران مدارس، مربیان امور تربتی، معلمان، پدران و مادران و رسانه ها در زمینه اقامه نماز نسل نو مسئولیت مشترک دارند.

دبیر سی امین اجلاس سراسری نماز تصریح کرد: سی امین اجلاس سرارسری نماز با عنوان نماز نسل نو با رویکرد مدرسه، مسجد و دانشگاه تکیه گاه نظام تعلیم و تربیت است آموزش و پرورش سال هاست بعنوان رکن اصلی در برگزاری اجلاس های سراسری نماز سهیم و نقش آفرین است و این نشانه اهمیت نماز نسل نو در صدر سیاست های ستاد اقامه نماز کشور می باشد.

وی در ادامه جلسه گفت: با ابتکار امور تربیتی سامانه نورینو در مدارس راه اندازی و در حال جمع آوری اطلاعات می باشد که قدم مثبتی در جهت اقامه نماز نسل نو می باشد.

قائم مقام ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه پیام های مقام معظم رهبری یک دایره المعارف نماز هست تصریح کرد: مقام معظم رهبری در ۲۹ اجلاس سراسری نماز مجموعی از معارف نماز همراه با راه کارها و نقشه راه کلان اقامه نماز در سطح کشور را در دسترس ما و سایر متولیان امر نماز قرار داده اند.

سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز در پایان گفت: ما باید در بدنه آموزش و پرورش بین دانشگاه فرهنگیان، ستاد اقامه نماز و امور تربیتی با برگزاری میزگردها، کارگروه ها و اتاق فکرها مسائل را رصد و برنامه ریزی کنیم.

احمد محمودزاده آموزش و پرورش

احمد محمودزاده در جلسه کمیته علمی سی‌امین اجلاس سراسری نماز با تبریک ولادت حضرت زینب سلام الله علیها و گرامی‌داشت یاد شهدای غزه اظهار کرد: آموزش و پرورش، نقش بنیادی در جامعه ایفا می‌کند. همه افراد جامعه، بخشی از زندگی خود را در خدمت معلمان عزیز در مدارس هستند و تربیت می‌بینند. آینده کشور توسط نیروی انسانی که امروز در کلاس درس هستند به گردش درمی‌آید و به همین خاطر می‌گوییم آینده جامعه را می‌توانیم در وضعیت امروز مدارس ببینیم. آینده جامعه در داخل همین مدارس رقم خواهد خورد و کلید آن هم در دست معلمان در سراسر کشور است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه بخشی از این نیروی انسانی در داخل مدارس غیردولتی تربیت می‌شوند، اضافه کرد: ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از دانش‌آموزان ما در سراسر کشور در مدارس غیردولتی در حال تحصیل هستند و باید مسائل تربیتی، آموزشی و پرورشی این عزیزان مورد توجه تمام مسئولان قرار بگیرد.

محمودزاده تاکید کرد: خانواده‌ها و تمام ارکان تربیت باید بخش اعظمی از اوقات دانش‌آموزی و برنامه‌ها را مصروف این کار کنند تا بتوانیم کارهای اساسی در حوزه دانش‌آموزی انجام دهیم.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که آثار تربیتی فراوانی در جامعه و خانواده دارد نماز است، گفت: باید هم در محیط خانه و از کودکی و هم در مدرسه به نماز اهمیت داده شود. نیاز است که ما همه هم‌افزا و همگرا شویم و در قالب انجمن اولیا و مربیان ورود کنیم و هم آموزش بگیریم و هم آموزش دهیم.

محمودزاده با بیان اینکه از منظر آموزش خانواده و انجمن اولیا و مربیان باید ورود جدی داشته باشیم تا به اثرات مهم اقدامات فرهنگی دست یابیم، تصریح کرد: اعتقاد داریم که کودکان، وقت بیشتری را برای ورود به این موضوع در مدرسه دارند و هم اثر ماندگاری این موضوع در کودکی بیشتر است.

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ما در کنار معاونت پرورشی در این موضوع قرار داریم و از روسای استانی تقاضا داریم که اهتمام ویژه به این موضوع داشته باشند. همه موظف هستیم به بهانه‌های مختلف و با برنامه‌ریزی‌های مستقیم و غیرمستقیم بتوانیم تاثیرگذار باشیم.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی افزود: موضوع نماز در کتاب‌های درسی به خوبی وجود دارد. در پایه سوم آموزش نماز، آموزش وضو و گفتمان‌های خوبی وجود دارد. دانش‌آموزان زیادی داریم که به دلایل مختلفی در مدارس حضور دارند و زود تعطیل نمی‌شوند و در افق شرعی تمام استان‌ها خیلی از این مدارس باز هستند و می‌توان با برنامه‌ریزی خوب در موضوع نماز و برپایی نماز جماعت اقدام کرد.

محمودزاده در ادامه افزود: انتظار داریم در این اقدامات اهتمام ویژه داشته باشیم و موضوع تربیتی و پرورشی برای ما اهمیت وافر داشته باشد. چون ما در حوزه آموزش و علمی در دنیا سرآمد هستیم. در دنیا نیروی انسانی را عاملی صنعتی می‌دانند اما آن چیزی که ما را متمایز می‌کند ورود به مسائل تربیتی و پرورشی و الگوسازی ما در این حوزه است. همه در دنیا به نیروی انسانی به عنوان عاملی صنعتی نگاه می‌کنند اما ما چیزی فراتر از این را می‌بینیم. برنامه‌ریزی ما بر اساس دستورات رهبر معظم انقلاب و اسناد بالادستی این است که مهمترین سرمایه کشور، نیروی انسانی است و نیروی انسانی را عامل انسان‌سازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی می‌دانیم. این وظیفه‌ای است که به گردن ماست و ما در وزارت آموزش و پرورش و همه متولیان تعلیم و تربیت و دستگاه‌های فرهنگی باید با یک هم‌افزایی خوب به نتایج عالی دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه در دوره ضمن خدمت امسال، بخشی از ساعات را به موضوعات تربیتی از قبیل نماز و حجاب و عفاف اختصاص دادیم، گفت: روسای مدارس غیردولتی حتما با ستاد اقامه نماز در استان‌ها ارتباط بگیرند و در برگزاری نماز جماعت و ترویج این موضوع، کنشگری داشته باشند.

محمودزاده در پایان گفت: باید همکاری گسترده‌ای صورت بگیرد تا نماز جماعت در مدارس هم برپا شود. جشن تکالیف در استان‌ها به صورت مشترک با مدارس دولتی انجام شود یا مدارس به صورت مجزا ورود داشته باشند و یک گفتمان دینی با محوریت نماز برای اولیا، مربیان و دانش‌‌آموزان شکل بگیرد.

میکائیل باقری مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در جلسه غیر حضوری کمیته علمی سی امین اجلاس سراسری نماز با عنوان «نماز نسل نو با رویکرد مدرسه، مسجد و دانشگاه» اظهار کرد: باید سعی کنیم مشکلات فراروی اقامه نماز شناسایی شوند و سپس برای آنان نقشه راه احصا و ترسیم شود تا از مجموعه مشکلات و چالش ها بیرون آییم؛ در این راستا نیاز داریم نظرات کارشناسان را دریافت کنیم.

وی افزود: با همت همکاران در معاونت نماز مجموعه خروجی ها را برای ترسیم یک نقشه راه جمع آوری می کنیم تا مسیر را هموار شود.

به گفته این مدیرکل سی امین اجلاس سراسری نماز در زنجان و در نیمه دوم آذر امسال برگزار می شود.

باقری گفت: اجلاس سی ام کاملا متفاوت و متحول خواهد بود؛ لذا باید مجموعه مشکلات روبروی اقامه نماز را شناسایی و برای حل آنان تدبیر کنیم.

وی اعلام کرد: در سامانه نورینو تاکنون بیش از ۲۶ هزار دانش آموز فایل صوتی نماز خود را بارگذادی کرده اند و بیش از ۵۰ هزار نمازیار که غالبا از والدین دانش آموزان هستند، در فرایند نماز مدارس مشارکت داشته اند.

گفتنی است روسای ادارات قرآن، عترت و نماز، روسای ادارات مدارس غیردولتی و مشارکت های مردم و مدیران ستاد اقامه نماز استان‌ها به صورت برخط در این جلسه حضور داشتند.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button