جلسه شورای اقامه نماز چهارمحال و بختیاری برگزار شد
نماینده ولی فقیه در استان: در ادارات خواسته یا ناخواسته به مقوله نماز کم لطفی و بی مهری میشود، این کاستی ها مربوط به ساختار است و ساختارها باید به سمت اقامه نماز، ستون دین برود زیرا ما در نظام جمهوری اسلامی زیست میکنیم که ستون اسلام نیز نماز است.
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان چهارمحال و بختیاری، جلسه شورای اقامه نماز استان چهارمحال و بختیاری، با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد، حجت الاسلام و المسلمین محمد کریمی مدیر ستاد اقامه نماز استان و دیگر اعضای شورای اقامه نماز استان، روز چهارشنبه، ششم دی ماه، در محل دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولیفقیه در استان در شورای اقامه نماز استان با اشاره به اینکه متأسفانه در ادارات خواسته یا ناخواسته به مقوله نماز کم لطفی و بی مهری می شود، اظهار کرد: این کاستی مربوط به ساختار است و ساختارها باید به سمت اقامه نماز، ستون دین برود زیرا ما در نظام جمهوری اسلامی زیست میکنیم که ستون اسلام نیز نماز است.
وی با ذکر اینکه دین برای استحکام نیازمند ستون های محکم است، ادامه داد: این ستون را اسلام در نماز دیده است یعنی اگر نماز سست باشد، ساختار سست خواهد شد و تعبیر امام راحل(ره) که قائل بودند معمولاً بینمازها زندانها را پُر میکنند بر مبنای همین واقعیت است که مشکلات جامعه را بینمازها ایجاد میکنند زیرا ذات نماز، سلامتی است.
نماینده ولی فقیه در استان، اولویت نماز را بیشتر از هر امر دیگری دانست و گفت: اهمیت و اولویت نماز از کلاس درس، کارخانه، تولید و … بسیار بیشتر و مهم تر است و هیچ چیزی جایگزین این فریضه الهی نمیتواند باشد، حتی ولایت نیز که رکن است، به برکت نماز در جامعه اعمال میشود و اهل نماز هستند که به ولایت تمسک میکنند و کسی که با نماز نباشد، با ولایت هم نخواهد بود.
حجت الاسلام نکونام با تأکید بر اینکه اولویت بخشی به نماز باید در ساختار جمهوری اسلامی قرار گیرد، بیان کرد: بنده این مسئله را در جلسات کلان نیز با مسئولان کشوری تأکید خواهم داشت که نماز در همه جا باید در اولویت باشد و در استان نیز انتظار میرود که استانداری این موضوع را در اولویت اول قرار دهد و مدام از دستگاه ها مطالبه کند.
وی با بیان اینکه جا دارد مشکلات اقامه نماز در شوراهای مختلف از جمله شورای آموزش و پرورش مورد حلاجی و کند و کاو قرار گیرند، افزود: می طلبد اگر موانعی هست، مسئولان راه حل های آن را بجویند و عملیاتی کنند، باید بکوشیم نماز را در ساختار اصلی برنامهها ببینیم و قرار دهیم.
امام جمعه شهرکرد با اشاره به اینکه خداوند به برکت ارتباط معنوی نماز عنایات خود را در جامعه ساری و جاری میکند، اظهار کرد: امیدوارم احداث مسجد بینراهی جنب پلیس راه که فراز و نشیبه ای فراوانی را پشت سر میگذارد، تحقق بیابد.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین محمد کریمی، مدیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری در خصوص اهم اقدامات این نهاد در سه ماهه اخیر، اظهار کرد: طرح «محراب» در ۱۰ مدرسه علمیه با حضور سه نفر از اساتید مرکز تخصصی نماز و با مشارکت حوزه علمیه استان در طی این مدت در دستور کار قرار داشته و اجرایی است.
وی با ذکر اینکه دورههای آموزشی ویژه ائمه جماعات مدارس و طلاب طرح امین و هجرت در شهرستان های شهرکرد و لردگان اجرایی شده است، ادامه داد: حوزه های علمیه خواهران و برادران در برپایی این دوره های آموزشی مشارکت داشتند.
حجت الاسلام کریمی ادامه داد: همچنین دوره های آموزشی معلمان پایه هشتم پسرانه شهرکرد و پایه سوم دخترانه بروجن با همکاری آموزش و پرورش اجرایی شد، برگزاری دوره آموزشی مدیریت برنامه های یادواره نماز یا طرح «مبین» ویژه مدیران مدارس با همکاری این نهاد از دیگر برنامه ها بوده است.
وی به برگزاری سمینار آموزش همگانی نماز ویژه بانوان مساجد و بسیج محلات با همکاری سپاه اشاره و بیان کرد: برگزاری کرسی های آزاداندیشی نماز ویژه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از دیگر برنامه های انجام شده است.
مدیر ستاد اقامه نماز استان در پایان گفت: برگزاری اجلاس های شهرستانی نماز، برگزاری مسابقات کتابخوانی نماز، ضبط کلیپ های کوتاه با موضوع نماز با مشارکت اساتید مرکز تخصصی نماز و صدا و سیما، برگزاری مسابقات متن محتوایی نماز در مناسبت های ملی و مذهبی، اجرای طرح تصحیح قرائت نماز با همکاری آموزش و پرورش و برپایی دوره های معارف مهدویت در برخی ادارات و نیز برنامه ریزی برای برپایی جشنواره استانی نوگلان مؤذن و جشنواره شعر نماز جمعه از اهم فعالیت های ستاد اقامه نماز استان است.
افشین امیریان، مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اینکه تا کنون یک هزار و ۶۵۵ نفر شامل یک هزار و ۹۷ معلم و ۵۵۶ مبلغ از جمله بالغ بر ۳۵۰ مبلغ امین در حوزه اقامه نماز در مدارس و آموزشگاه ها فعال هستند، گفت: در آزمون استخدامی امسال، تا کنون ۵۹ مبلغ خانم و آقا شامل ۴۲ نفر در دوره ابتدایی و ۱۷ نفر نیز دبیری جذب آموزش و پرورش شدند که اقدام بسیار مبارکی است و به اشاعه فرهنگ دینی و اقامه نماز در مدارس کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: در خصوص زنگ نماز، تمرکز جدی ما بر مقطع ابتدایی است زیرا این پایه بسیار اثرگذار بوده و در مقطع ابتدایی، شعار «شروع با قرآن پایان با نماز» را نهادینه کردهایم، در سال دوم ابتدایی آموزش عملی نماز و در سال سوم نیز آموزش کلیه اذکار نماز را داریم که در غالب یک هزار و ۵۳ مدرسه ابتدایی با حدود ۱۱۴ هزار دانشآموز ابتدایی اجرایی میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش با تصریح اینکه ۶۷۰ باب نمازخانه مستقل در مدارس داریم، افزود: دیگر مدارس استان فاقد نمازخانه هستند یا از سالن یا دیگر فضاها برای نماز استفاده میکنند که امیدواریم اعتبارات و کمک های خیرین، ما را در ساخت نمازخانه های مدارس یاری کنند.
امیریان با اشاره به اینکه ۹۲۸ مهدکودک شامل ۵۸ درصد مهد روستایی و ۴۲ درصد شهری فعالیت دارد، اظهارکرد: دورههایی تحت عنوان نمازیاران کودک با هدف تربیت مربیان نماز کودک و نوجوان به تازگی کلید خورده است؛ انجمن اولیا و مربیان این ادارهکل از سال گذشته طی یک برنامهریزی، از ظرفیت اولیا برای نهادینه سازی اقامه نماز در کودکان و نوجوانان بهره گرفته است.
مدیرکل آموزشوپرورش با اشاره به اینکه نماز در مدارس اقامه میشود، توضیح داد: طبیعتاً ظرفیت ها و زیرساخت ها ممکن است در برخی مدارس این اجازه را به ما ندهد لذا نمیتوان گفت در ۱۰۰ درصد مدارس نماز اقامه میشود با این حال، اساس برنامه های آموزش و پرورش به سمت اقامه نماز سوق دارد، ائمه جماعت بیش از یک روز در هفته در مدارس حضور پیدا میکنند و اقامه نماز جماعت را داریم.
امیریان تأکید کرد: به نظر میرسد شورای اقامه نماز استان باید بتواند در متصل کردن برنامه های ناظر بر نماز نقش آفرینی کند و کار قرارگاهی و تشکیلاتی صورت بگیرد، جا دارد آموزش و پرورش و مساجد برنامه های خود را به هم وصل کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱۱۷ مدرسه استان در جوار مساجد قرار دارند، گفت: زمینه برای حضور و استقبال دانش آموزان از فعالیت های دینی بسیار بالاست و باید با کمک ستاد اقامه نماز بتوانیم حلقه های اتصال دانش آموزان به مساجد را فعال کرده و دانش آموزان خود را تحویل مسجد دهیم تا کار تربیتی آموزش و پرورش را ادامه دهند که خروجی کار، تربیت نیرو های در تراز انقلاب خواهد بود.
امیریان در پایان خاطرنشان کرد: اگر این فرایند تکمیل شود، حتماً میتوان ادعا کرد که تا چندی بعد، مساجد، محل رفت و آمد نوجوانان و جوانان خواهد شد و آموزش و پرورش در این خصوص آمادگی کامل را دارد.