اخبارخراسان رضویگفتگوها

عصری که در آن زندگی می کنیم عصری دین گریز، مادی گرا و خدا فراموش گر است

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان در خصوص نماز نسل نو با روابط عمومی ستاد گفتگو کرد.

در ابتدای این گفتگو تقی پور ریاست دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی گفت: در ابتدا باید قلب نسل نو را تسخیر کرد، دین در پی یافتن راهی است که بتوان با خداوند عاشقانه ارتباط برقرار کند هیچ گاه اسلام دنبال نماز اجباری نبوده است. نقش والدین در این میان بسیار پررنگ است زیرا کودکان تاثیر پذیری و الگو پذیری بالایی از والدین دارند.

وی ادامه داد: کارهای دینی مثل نماز نباید دیکته شود بلکه باید نسل جوان خودش با تاثیر پذیری از رفتار ما شیرینی عبادت را درک کند و خودش با روش های انگیزشی، تشویق کردن، ایجاد تنوع در برنامه های مذهبی، آشنایی با جنبه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نماز، رفتار کریمانه و مهرورزی در کنار نماز جذب دین شود.

تقی پور افزود: عصری که در آن زندگی می کنیم عصری دین گریز و مادی گرا و خدا فراموش گر است، در نتیجه تقویت دین در این نسل با انواع چالش ها روبه رو می باشد. نسل نو، نسلی باهوش هستند و به راحتی هر گفته ای را قبول نمی کنند در نتیجه باید برای تمام مسائل دینی دلایل قاطع ارائه شود.

ریاست دانشگاه فرهنگیان استان ادامه داد: سرعت دسترسی به گناه در این نسل بسیار بالا رفته، تفریح و سرگرمی  برای انجام ندادن مسائل دینی بسیار زیاد است اما سرعت تبلغ دین بسیار کم تر از سرعت پیش رفتن دشمن است. نسل جوان الگوی مناسبی در مکان های تحصیلی و خانواده ی خود برای نماز ندارد او در محیطی قرار دارد که افراد کم و بیش به نماز گرایش دارند و اهمیت می دهند یعنی فضای کلی پیرامون او، فضای اهل نماز و متدینین نیست در نتیجه فرد نمی تواند پایبند به مسائل دینی خود بماند.

وی در خصوص علت های عدم گرایش نسل نو به نماز اضافه کرد: می توان به نداشتن انگیزه قوی برای نماز خواندن، عادت نداشتن به نماز از دوران کودکی، آگاه نبودن به فلسفه نماز و اسرار آن و داشتن سوال، ابهام و شبهه در مسائل دینی و نمازی اشاره کرد.

تقی پور در پاسخ به این سوال که؛ به نظر شما رسالت مسئولین فرهنگی و مبلغان دینی در شرایط امروز و حاکمیت فضای مجازی چه می باشد؟ گفت: این افراد وظیفه ی بسیار سنگینی در جامعه برعهده دارند از جمله وظایف مبلغین و مسئولین فرهنگی، شناساندن درست معارف دین به جوانان، انتشار حقایق زیبا و شیرین دین در فضای مجازی ، بالابردن علم و فرهنگ و قرار گرفتن در جو نسل نو طوری که بتوان با آنها ارتباط موثر برقرار کرد.

ریاست دانشگاه فرهنگیان استان در ادامه این سوال افزود: برگزاری جشن هایی از جنس مذهبی، فرهنگی و تزریق نشاط واقعی برای جذب نسل جوان به دین، پرهیز از اجبار در تبلیغ دین ،زیباسازی مساجد (در جهات مختلف) برای ترغیب نسل جوان  به حضور در مسجد و خواندن نماز جماعت، آگاهی از مشکلات نسل نو و درک کردن آنها را میتوان از وظایف این افراد دانست و باید با نسل نو به همان زبان خود این نسل گفتگو کرد به عبارتی باید از مسئولین فرهنگی جوان و با انگیزه و امروزی استفاده شود.

وی در بخش دیگر این گفتگو در خصوص؛ اقدامات لازم در رابطه با تقویت گرایش نسل نو به دین و نماز با چه اولویت هایی می باشد عنوان کرد: تربیت انسان پیچیدگی و ظرافتی دارد و نیازمند شناخت واقعی شرایط، زمینه ها، موانع، چگونگی به کارگیری روش ها و ارزیابی مجموعه فعالیت های تربیتی است. سعی کنیم الگوی مناسب برای نسل جوان بیابیم و آن را الگوی دینی وی قرار داده زیرا این نسل باید از یک الگوی عملی در اجتماع پیروی کنند.

تقی پور اضافه کرد: ترغیب در فضای مدرسه و دانشگاه به نماز با روش های جذاب نه روش های اجباری، دعوت هنرمندانه به مسجد و آماده سازی مساجد برای انواع کارکردهای اجتماعی، علمی، فرهنگی و سیاسی ، شناخت روحیه جوانان، توجه به آراستگی و بهداشت در مساجد از جمله عواملی است که باعث گرایش نسل نو به دین و نماز می شود.

ریاست دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی در صحبت دیگری در خصوص مهمترین دلایلی که نسل نو برای نخواندن نماز عنوان می کنند را گفت: فلسفه و قاعده نماز را نمی دانیم، نمازخانه و مسجد از نظافت کافی برخوردار نیست و از لحاظ فضا محدود است، استادان، معلمان، والدین و دوستانمان نماز نمی خوانند، تبلیغات متنوع شبکه های معاند اثرگذاراست.

وی در همین باب یادآور شد: تفکری حاکم شده که تعارض بین علم و دین است، فکر می کنند که اگر نماز بخوانند کم سواد تلقی می شوند یا وقتی مصاحبه می کنند بسم الله الرحمن الرحیم را نمی گویند لذا پژوهش ها باید به روز و متناسب با شرایط فرهنگی جهان و فرزندان صورت بگیرد.

تقی پور در صحبت های پایانی خود اضافه کرد: باید نماز جماعتی را برپا کنیم که ثمراتش این چهار کلمه باشد؛ همزبانی، همکاری، همفکری و همدردی، یعنی وقتی از نمازخانه خارج می شوند احساس شعف کنند و این گونه تصور نمایند که یک گره یا مشکلی از زندگی من باز می شود ضمن اینکه برگزاری چنین نمازی نیازمند هزینه است؛ شور و شعور، پی گیری و دلسوزی لازم دارد.

ریاست دانشگاه فرهنگیان استان ادامه داد: باید برنامه نماز در خانه و بویژه در کودکان اعمال کنیم، این مهم را از سنین خردسالی آغاز کرده، سنی که تربیت پذیری در کودک بیشتر و احساس تعلق در او قوی تر است و هیچ گاه فرزندانمان را برای خواندن نماز از جهنم یا تنبیه شدن توسط خدا نترسانیم بلکه پیوند او را با خدا زیبا و جذاب سازیم.

وی بیان کرد: مدیران و مسئولان هم در صف اول نماز اول وقت باشند بسیار موثر است و اگر به گسترش نماز اول وقت و فرهنگ آن کمک کردیم جزء اقامه کنندگان نماز خواهیم بود.

تقی پور ریاست دانشگاه فرهنگیان خاطر نشان کرد: در قرآن بیش از ۹۰۰ بار به نماز پرداخته شده است و به فرموده امام صادق (ع) محبوب‌ترین اعمال نزد خداوند، نماز است. تمامی این سفارشات به این دلیل است که نماز ستون دین است و قبولی تمامی اعمال انسان در گرو قبولی نماز است، پس باید به این عمل مهم که خداوند به بشریت هدیه داده توجه ویژه شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا