به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان ایلام، دوره آموزشی طرح مبین با حضور مسئولین آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز استان و مدیران و معلمین مدارس غیر دولت و هیئت امنایی استان و با تدریس حجت الاسلام والمسلمین به فروزی از اساتید مرکز نحصصی نماز در روز پنج شنبه چهاردهم دیماه برگزار شد.
در ابتدای دوره آموزشی طرح مبین، علی درویشی مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام به بحث در خصوص فواید نماز پرداخت و گفت: خداوند متعال میفرمایند: «أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ». این یعنی آرامش دلها با خداوند است و چه ذکری بهتر و بالاتر از نماز. در بحث تربیت دینی و مذهبی فرزندان و دانشآموزان، ایجاد الگو مهمترین نکته است. اگر مدیران و معلمان ما در نماز جماعت حضور نداشته باشند، هیچ دانشآموزی به سمت نماز نمیرود. تمامی روانشناسان این امر را تایید کردهاند که دانشآموزان رفتار معلمان خود را به عنوان یک رفتار درست و الگو میبینند و از آن را در طول زندگی خود به خاطر دارند.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین هادی به فروزی به تدریس شیوههای آموزش و دعوت دانشآموزان به نماز پرداخت و گفت: برای اینکه بتوانیم دانشآموزان را به نماز دعوت کنیم ابتدا باید بدانیم که چراعبادت می کنیم . عبادات هدف و فلسفه ای دارند که اگر انسان به آن بی توجه باشد نصیبی از آن نمی برد. اگر انسان شرایط باطنی عبادات را رعایت نکند، بهره لازم از عبادت را نخواهد برد. کسانی که رنج و مشقت عبادت را بر خود هموار ، اما از روح عبادت غافلند. عبادات آنها به جای این که در روحشان خشوع و خضوع و کمالات دیگر را به وجود آورد، عجب و غرور و رذایل دیگر را ایجاد می کند. چنین عبادتی قطعاً جز خستگی نتیجه ای ندارد، اما نباید این نکته کسی را از انجام عبادت باز دارد و نا امید کند؛ بلکه فقط هشداری است که انسان مراقب باشد عبادتش دارای باطن باشد و روح عبادت را دریابد و عبادتش همراه با خشوع و حضور قلب باشد.
وی افزود: سوال بعدی این است که چرا نماز می خوانیم؟ درباره چرای نماز خواندن باید گفت ما وقتی نماز می خوانیم با کسی حرف میزنیم که بسیار بزرگ و با عظمت است طوری که بزرگی و عظمت او را نمیتوانیم توصیف کنیم یا کسی رابا او مقایسه کنیم و بگوییم بزرگی و مقامش مانند فلان شخص است راستی وقتی خیلی سالها پیش به دبستان میرفتم مدیر مدرسه برای من شخصیت بسیار بزرگی بود و احساس میکردم که کسی مانند او دارای این میزان شخصیت و احترام نسبت و روزی که من به اتفاق مادرم برای کاری به او مراجعه و پیش او رفتم و او با من به صحبت نشست و در خود احساس غرور و شخصیت میکردم و به خود میبالیدم که با چنین فرد بزرگی هم صحبت شدهام تا چند روز و هفتههای بعد این موضوع را با بچه ها در میان میگذاشتم و به خود میبالیدم زیرا با صحبت کردن با او احساس خوبی به من دست داده بود و احساس می کردیم که من هم فرد بزرگ و با شخصیتی شده ام که توانستهام با او هم کلام شوم. نماز هم به همین گونه باعث ایجاد یک حس رضایت درونی و احساس آمارش و بالندگی در انسان میشود چون با این فریضه الهی، مؤمن در پیشگاه خداوند متعال قرار میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین به فروزی در پایان دوره آموزشی طرح مبین اشاره کرد: انسان موجود فراموش کاری است که نیازهاى واقعى زندگى روزانه و نیازهاى خیالى و عشق به شهوات، او را به خودفراموشی مبتلا می کند. مهمترین آثار «نماز»، بیدار ساختن انسان و پایان دادن به خودفراموشى است؛ زیرا هنگامى که یاد خدا به میان آمد، وضع به کلى دگرگون مى شود، اگر نگاهى به مقدمات نماز و شرایط دیگر آن بیندازیم، بیانگر نقش مهم نماز در تربیت انسان و رساندن او به جوار قرب الهی است.