گردهمایی دبیران شورای اقامه نماز دستگاه های اجرایی کشور برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، گردهمایی دبیران شورای اقامه نماز دستگاه های اجرایی کشور با حضور قائم مقام، معاونین و مدیران ستاد اقامه نماز کشور، در روز یکشنبه بیستم بهمن ماه به میزبانی سازمان تامین اجتماعی کشور برگزار شد.
این جلسه با دستور کار تبیین سیاست ها و رویکردهای ستاد اقامه نماز در سال ۱۴۰۳، رهیافت های سی امین اجلاس سراسری نماز” و اهم مطالبات رئیس ستاد اقامه نماز کشور از ریاست جمهور در امر اقامه نماز، ارائه تجربیات، ابتکارات و برنامه های اقامه نماز دستگاه های موفق در ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۱، پرسش و پاسخ و استماع نظرات و پیشنهادهای دبیران شوراهای اقامه نماز دستگاه های اجرایی کشور، تبیین اصول و مبانی برنامه ریزی فرهنگی و تعیین نمایندگان منتخب دستگاه های اجرایی جهت عضویت هیات ارزیابی عملکرد برنامه های اقامه نماز سال ۱۴۰۲ تشکیل شد.
دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز در این جلسه گفت: در ذیل آیه شریفه الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاهَ، به روشنی بیان می شود که مهمترین ویژگی حکومت اسلامی اقامه نماز است.
وی افزود: دولت های متکی به لیبرال دموکراسی کارهای مختلفی در زمینه ساخت و ساز انجام می دهند ولی ارتباط با معبود را فراهم نمی کنند و اساسا به این موضوع نمی اندیشند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه در مردم سالاری دینی اصل بر این است که هر تحول اقتصادی فرهنگی و اجتماعی در ذیل کلمه الله هی العلیا اتفاق بیفتد، گفت: باید در رمینه ارتباط الهی، انسان بداند که رها نیست و در پرتو هدایت الهی مجال رشد دارد.
وی مهمترین رسالت دولت جمهوری اسلامی ایران را اقامه نماز و ترویج معارف این فریضه الهی عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری پرچمدار اقامه نماز هستند و در ۳۰ اجلاس گذشته نماز پیامی را صادر کردهاند و مفهوم پیامهای معظم له این است که ما برای اقامه نماز آمدهایم و اقامه نماز اصل است.
زرهانی افزود: این ویژگی مهم نظام جمهوری اسلامی ایران است که نماز را به عنوان یکی از مهمترین و عمیقترین دستاوردهای فرهنگی و تربیتی مد نظر دارد.
این مقام مسئول در ادامه با تصریح اینکه استنباط ما از نظام حاکمیت در ایران اسلامی برپایی اقامه نماز مدارس، دانشگاهها، مساجد، خانوادهها، محیطهای عمومی و ادارات دولتی است، گفت: باید برنامهریزی لازم برای هدایت و رسیدن به اصل آموزش و تبیین نماز نسل نو انجام شود.
وی یادآور شد: فعالیتهای خوبی انجام میشود اما بازدهی آن در حد مطلوب نیست، اگر جامعه به اقامه نماز و اقامه دین و اقامه عدل و اقامه کتاب آسمانی بها دهد، مفاسد ریشه کن خواهد شد.
دکتر زرهانی تاکید کرد: آنچه مهم است این است که مدیران ارشد با تاسی به امام و رهبری و علمای دین، نماز را بر همه امور مقدم بشمارند.
وی تصریح کرد: در ضمن انجام فعالیتها باید به این نکته توجه داشته باشیم که آیا چراغ نماز در بدنه اداره پرفروغ هست یا خیر؟ ارزیابی ما نشان می دهد در بعضی مواقع چراغ نماز در دستگاه اجرایی پرفروغ و روشن نیست لذا باید یک ارزیابی از بدنه دستگاه اجرایی انجام شود تا میزان اهمیت بخشی به این فریضه الهی نمایان شود.
زرهانی در پایان یادآور شد: دبیران دستگاه های اجرایی علاوه بر کارهای میدانی، تمرکز بر روی کارهای انگیزشی و آموزشی شامل برگزاری مسابقات، تشویق فعالین نماز و ارائه راهکارهای ترویج امر نماز داشته باشند.
وی افزود: با مرکز تخصصی نماز قم با بیش از ۱۰۰ استاد متخصص در آمورش نماز و معارف آن، آمادگی داریم دوره های آموزشی در محیط های مختلف برگزار کنیم.
در پایان جلسه سید علی مهدیان معاون برنامه ریزی نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور، توضیحاتی در خصوص تفاهمنامه ها، بارگذاری مستندات در سامانه سجاده و بومی سازی برنامه ها عنوان کرد.
وی در ادامه موارد اصلاحی و تکمیلی آیین نامه ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز را تبیین کرد.
مهدیان گفت: اهم تغییرات تصویب شورای عالی اقامه نماز در قوه مجریه، ذیل شورای عالی اداری کشور با ترکیب روسای سازمان های اداری و استخدامی، برنامه و بودجه و وزرای کشور، اموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، نماینده رییس جمهور در امر اقامه نماز و روسای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و ستاد اقامه نماز کشور و تعیین ستاد اقامه نماز به عنوان دبیرخانه این شورا می باشد.
معاون برنامه ریزی نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور یادآور شد: تکمیل تکالیف عمومی دستگاه های اجرایی(موضوع ماده ۵ آیین نامه) و توجه به تغییر ساختار دولت و اصلاح عناوین و ماموریت ها و تکالیف دستگاه متناسب با آخرین تغییرات در دستگاه های اجرایی، از دیگر تغییرات این آیین نامه است.
وی تغییرات دیگر این آئین نامه را شامل تکمیل وظایف و ماموریت های تخصصی برخی از دستگاه ها براساس پیشنهادهای واصله از دستگاه ها همانند آموزش و پرورش، کشور، سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه،صنعت، معدن و تجارت، تعاون کار و رفاه اجتماعی و اضافه نمودن تکالیف اختصاصی برای برخی از دستگاه هایی که در ویرایش قبلی حضور نداشته اند (همانند وزارت دفاع، جمعیت هلال احمر، وزارت تعاون و …) عنوان کرد.
در پایان نسبت به رای گیری از دبیران متقاضی حضور در هیات ارزیابی ستاد مرکز اقدام و نهایتا حجج اسلام آقایان ارباب سلیمانی و سعیدی به عنوان اعضای اصلی و آقای دکتر اسفندیاری و حجت الاسلام شهرابی به عنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند.