اخبارحوزه ریاستمعاونت فرهنگ، آموزش و پژوهش

جلسه هم اندیشی راهکارهای تحقق شعار سال ستاد با عنوان “آموزش معارف نماز برای همه” برگزار شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، اولین جلسه مدیران و کارشناسان فرهنگی و آموزشی ستادهای اقامه نماز استان ها، با هدف هم اندیشی پیرامون تحقق شعار سال ستاد با عنوان ” آموزش معارف نماز برای همه “ به صورت وبیناری در روز سه شنبه بیست و هشتم فروردین ماه برگزار شد.

در این جلسه که قائم مقام ، مشاور علمی و فرهنگی رئیس ستاد، مدیران حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش و نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان، معاون فرهنگ آموزش و پژوهش و مدیران حوزه معاونت نیز حضور داشتند، راهکارهای تحقق شعار سال ستاد مورد گفت و گو قرار گرفت.

 

دکتر سید احمد زرهانی در این جلسه با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳، گفت: رسالتی در قبال شعار سال که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است را داریم، اهالی و اصحاب فرهنگ هستیم و نقش مهم ما مشارکت فعال در جهاد تبیین است.

وی تاکید کرد: هرکاری که باید در سطح ملی اتفاق بیفتد، نیازمند تکیه گاه فکری و معنوی دارد و بر این اساس همه ما موظف هستیم جامعه را در جریان آثار و برکات مشارکت آحاد مردم در جهت افزایش و جهش تولید قرار دهیم.

زرهانی با بیان اینکه، باید به عنوان سربازان خط مقدم، راهبرد رهبری را تبیین کنیم، گفت: مشارکت در جهت جهش تولید، مساوی با زدودن فقر، کاهش تورم و دستیابی به استقلال اقتصادی است.

وی در ادامه با اشاره به شعال سال ستاد اقامه نماز مبنی بر آموزش معارف نماز برای همه، گفت: آموزش در تفکر اسلامی من المهد الی الحد است. در همه ادوار نیاز به آموختن داریم، بر این اساس آموزش نماز برای همه مستلزم رعایت چند نکته هست.

قائم مقام ستاد اقامه نماز نکته اول در آموزش را بعد از مشخص شدن سرفصلها و موضوعات تعیین و دسته بندی آنها و کتابشناسی، معرفی افرادی که باید آموزش دهند عنوان کرد.

وی افزود: مدرسان متخصص از مراکز تخصصی، اساتید دانشگاه، عالمان دینی و صاحب نظران باید به دانش آموزان، پدران و مادران آنان، مدیران و معلمان امور تربیتی مدارس، کارگزاران حوزه فرهنگ و تعلیم و تربیت، دانشجویان، اساتید دانشگاه و کسانی که در حوزه نماز در مدارس و دانشگاه ها نقش دارند آموزش دهند.

زرهانی در پاسخ به این سوال که چگونه باید آموزش بدهیم، گفت: آموزش هایی که سمعی و بصری و با استفاده از فناوری ارتباطات انجام می گیرد، موفقیت آمیزتر است.

وی تصریح کرد: روش آموزش باید مشارکتی باشد، دانش آموز، استاد و متعلمین باید در رهبری آموزشی نقش آفرین باشند و این آموزشها در مکانهایی مانند دانشگاه، مدرسه، مسجد و خانه و اداره انجام شود.

این مقام مسئول عنوان کرد: پژوهشها نشان می دهد در تاسی و پیروی، اعضای درجه یک خانه بیشترین اثرگذاری را دارند و بعد از آن معلمان اثرگذار هستند.

دکتر زرهانی تاکید کرد: دستگاه های فرهنگی باید از حرکت آموزش و شعار آموزش نماز برای همه، آگاهانه حمایت کنند.

وی افزود: صدا و سیما با انجام کارهای هنری و نمایشی و برگزاری میزگردهای تخصصی می تواند در این مساله نقش آفرینی کند و نهادهای فرهنگی مانند تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای فرهنگ عمومی، وزارت علوم و بهداشت و آموزش و پرورش نیز بسیار نقش موثری دارند.

زرهانی تصریح کرد: شعار زمانی ملی است، که امکان مشارکت دستگاه ها و چهره های اثر گذار فراهم شود و کار مهمی که باید انجام شود برنامه ریزی است، سیاستگذاری اتفاق افتاده است و امسال به عنوان سال آموزش معارف نماز برای همه به عنوان یک راهبرد نامگذاری شده است.

وی اظهار داشت: تحقق این راهبرد مستلزم برنامه هست و ضرورت دارد هر استانی بر اساس موارد ذکر شده برنامه خود را اعلام کنند.

قائم مقام ستاد اقامه نماز در پایان با بیان اینکه اگر بتوانیم این حرکت را درست مدیریت کنیم، بخشی از کاهل نمازی و کم اعتنایی به این فریضه الهی فرو میریزد، افزود: تمامی این موارد مانند یک منظومه در کنار هم هستند و هر کدام از اینها ناقص وارد شود آثار دیگری خواهد داشت.

حجت الإسلام والمسلمین بهشتی مشاور علمی و فرهنگی ریاست ستاد نیز نکات قرآنی را در باب اهمیت آموزش و استمرار آن بیان داشت.

وی با اشاره به آیات مبارکه سوره علق افزود: اولین بسته ای را که از آسمان برای هدایت و آموزش بشر فرستاده شد، حاوی آموزش بود ” إقرأ باسم ربک الذی خلق” …… “الذی علم بالقلم ” علم الإنسان ما لم یعلم ” .

وی تعلیم و تربیت را در کنار یکدیگر دانست و بر ضرورت ارزیابی از فرایند آموزش ها و اثر بخشی آن در بین مخاطبان تأکید کرد و تغییر در رفتار و سبک زندگی را ثمره مؤفقیت در آموزش ها دانست.

حجت الاسلام بهشتی همچنین بر آگاهی متولیان و مجریان این طرح ملی در سراسر کشور از آنچه در رهگذر این آموزش ها باید به آن دست یافت ، تأکید کرد.

جلسه هم اندیشی راهکارهای تحقق شعار سال ستاد با عنوان "آموزش معارف نماز برای همه" برگزار شد

منصور سرگزی معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد ضمن تبیین شعار سال ستاد ،اقامه نماز نقش ها و مسؤلیت های مجموعه های همکار در تحقق این امر مهم را برشمرد و از همه مدیران و همکاران در ستاد اقامه نماز در استان ها و شهرستان های کشور درخواست کرد با همت مضاعف پای این کار مهم بایستند و با جلب مشارکت حداکثری و بهره مندی از ظرفیت های موجود بومی نظیر شوراهای اقامه نماز استان و شهرستان ها، هیأت های اندیشه ورز نماز و کارگروههای مشترک با مراکز علمی و آموزشی نسبت به برنامه ریزی عالمانه و هدفمند در ارائه خدمات فراگیر آموزشی به آحاد جامعه اهتمام ورزند.

نمایندگان وزارت آموزش و پرورش و نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و مدیران ستاد اقامه نماز استان ها نیز در این جلسه با تأکید بر اهمیت موضوع، ضمن اعلام آمادگی در همراهی و مشارکت فعالانه در این طرح ملی نکاتی را در جهت تحقق این امر مهم پیشنهاد دادند.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button