دوره آموزشی توجیهی کارشناسان فرهنگ، آموزش و پژوهش کشور برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، دوره آموزشی توجیهی کارشناسان فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز، با حضور قائم مقام، معاونین و مدیران و کارشناسان فرهنگ و آموزش ستاد، در روز هجدم اردیبهشت ماه، در کاشان برگزار شد.
این دوره آموزشی به مدت ۲ روز و با هدف تبیین کلیات برنامه ها و فعالیتهای فرهنگی و آموزشی توسط معاون و مدیران فرهنگ، آموزش و پژوهش، کلاس آموزشی فرهنگ سازی نماز در بین نسل نو و گزارش برنامه های مرکز تخصصی نماز در حال برگزاری می باشد.
سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، در این جلسه با یادآوری اینکه مساله فرهنگ نماز مساله اساسی کشور و از مواردی است که رهبری بر آن تاکید دارد، گفت: هر زمان که حجت الاسلام قرائتی نزد مقام معظم رهبر حاضر می شوند، ایشان در خصوص نماز ارائه طریق می کنند و در سی سال گذشته در تمام سی اجلاس نماز پیام دادند.
وی با تاکید بر اینکه اقامه و ترویج نماز یکی از اولویت های نظام جمهوری اسلامی است، گفت: اگر رسالتی که بر دوش ما قرار دارد به درستی انجام دهیم به نتیجه می رسیم اولین شرط توفیق ما این است که تمام امور مربوط به خود را به خوبی درک و دریافت کنیم.
زرهانی ادامه داد: تسلط به ادبیات کار اولین قدم در مجتهد بودن در کار خواهد بود، امکانات ملی و منطقه ای ستاد را بشناسید؛ در تعداد زیادی از استان ها ستاد اقامه نماز با صدا و سیما در ارتباط است و از ظرفیت رسانه ملی برای برگزاری میزگردهایی با موضوع نماز تشکیل می شود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور خطاب به حاضران خواستار شناسایی عرصه ها و قلمروهای تاثیرگذار در حوزه نماز شد و گفت: در برخی از استان ها شاهد هستیم از ظرفیت حوزه های علمیه برای اعزام طلاب جهت دعوت نسل نو به نماز در مدارس استفاده می شود. عالم دینی که با نسل نو در ارتباط نیست نقش خود را ایفا نکرده است.
وی بر ضرورت ارتباط مستمر با صدا و سیما، حوزه های علمیه و مدارس تاکید کرد و گفت: مدارس میدان تاخت و تاز و تاثیرگذاری دشمنان ما است که در سال ۱۴۰۱ نتیجه کوتاهی در این زمینه را مشاهده کردیم.
زرهانی با تاکید بر اینکه دبیران ستاد اقامه نماز دستگاه ها را نباید به حال خود رها کرد، گفت: مادران نقش مهمی در نماز خوان کردن فرزندان دارند؛ مادران معماران تعلیم و تربیت فرزندان هستند و به جرات می توان گفت اولین معلم، مادر است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: از طریق انجمن اولیا و مربیان، صدا و سیما، مساجد و هیات خانگی، مدارس بایستی تاثیرگذاری مستمر داشته باشیم؛ نقش ما نقش عملیاتی نیست نقش هدایت گری است، در هر شهری علمای دین و طلاب و امام جماعت را آموزش دهیم و وارد دوره های آموزشی کنیم که در این صورت کار بزرگی انجام داده ایم.
وی با تاکید بر اینکه از طرح شبهه ها نهراسیم و آماده دریافت انتقادها باشیم، تصریح کرد: نقش ما در ترویج نماز یک نقش ارشادی است خادمی ملت بودن را از امامین انقلاب آموخته ایم. امتدادها را محاسبه کنیم و نقشه راهی داشته باشیم.
زرهانی با اشاره به اینکه بهره برداری از ظرفیت های موجود برای ترویج نماز از دیگر رسالت های ما است، گفت: بودجه هنگفتی در اختیار نداریم ولی می توانیم از ظرفیت دستگاه های همکار و مشارکت های مردمی استفاده کنیم. سال گذشته بیش از ۱۲۸ میلیارد تومان توسط مردم و دستگاه ها برای ساخت مساجد کمک جمع آوری شد.
وی با یادآوری اینکه دانش آموزان در مدارس سرمایه اصلی ما محسوب می شوند، گفت: اتاق فکری هایی با همکاری آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز تشکیل می دهیم؛ ارتباط با جامعه هنری و چهره های خلاق راه های میانبر برای ساخت شخصیت جوانان و نوجوانان است.
زرهانی اضافه کرد: جشنواره فجر تا فجر در کشور اجرا می شود و آثار خوبی نیز در این زمینه به دست ما می رسد، ظرفیت های خوبی در بین هنرمندان کشور ما وجود دارد؛ تعامل با هنرمندان برای تولید آثار، مشارکت هنرمندان به عنوان یاوران نماز و تولید آثار ماندگار در دستور کار قرار دارد.
وی به تفاهم نامه های ستاداقامه نماز با برخی دستگاه ها از جمله ارتش و سپاه اشاره کرد و گفت: نباید از همکاری روحانیون و طلاب غافل شویم، تمکن وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و هنرمندان، اصحاب فرهنگ و هنر مورد توجه قرار گیرد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور گفت: در مواجه با امواج غرب زده ها قرار داریم از اینرو مدارس را به موضوع مهدویت و قرآن و داستانهای راستان شهید مطهری سوق دهیم. موجی از پوج گرایی در غرب وجود دارد که تلاش می کنند در فیلم های خود فقر و ناامیدی جهان سوم را به تصویر بکشند.
وی خطاب به حاضران در جلسه خواستار تصویب سند اقامه نماز کشور در شوراهای فرهنگ عمومی استان ها شد و گفت: در صورت تصویب این سند اعتبارات آن تامین می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اقامه نماز خود و خانواده، ارزیابی از عملکرد استان ها، امتداد ما در شهرستان ها، سنجش میزان کارآمدی خود به عنوان فرد و تشکل انقلابی و جهادی به صورت مستمر مورد توجه قرار دهید.
در ادامه جلسه زاهدی معاون سیاسی فرماندار کاشان نیز در سخنانی با اشاره به اینکه اولین نماز جمعه در شهر کاشان در زمان امام محمد باقر(ع) با حضور نماینده ایشان حضرت سلطان علی ابن محمد باقر اقامه شد، گفت: کاشان شهری است که علمای بسیاری در آن ظهور و حضور داشتند.
وی با یادآوری اینکه انتظار می رود یکی از اجلاسیه های نماز در شهر کاشان برگزار شود، گفت: کاشان شهر ام المومنین است و ۱۸۰۰ شهید از این شهر تقدیم انقلاب اسلامی شده؛ رویداد جهانی فرش و رویداد گلاب را در این شهر میزبانی خواهیم کرد. پیوست نماز در جشنواره گلاب در دستور کار ما قرار دارد.
زاهدی با انتقاد از اینکه گفتمان نماز در کشور آنطور که باید و شاید وجود ندارد، گفت: فعالیت های خوبی در مدارس انجام می شود ولی توجه به نمازخانه ها مطلوب نیست؛ گفتمان نماز جزو چک لیست های آموزش و پرورش قرار گیرد.
معاون سیاسی فرماندار کاشان ادامه داد: وجود گفتمان مذهبی در مناطق تاریخی این شهر می تواند به جذب گردشگر مذهبی کمک کند؛ اقامه نماز در این مناطق همواره مورد تاکید است.
حجت الاسلام ولیخانی، مدیر مرکز تخصصی نماز این نشست را فرصت مناسبی برای بیان ضروریات مربوط به نماز خواند و گفت: سیاست های مرکز تخصصی نماز در سال گذشته و امسال مبنی بر به روزرسانی طرح ها و سرفصل ها و برنامه های مرکز است.
وی با یادآوری اینکه با بررسی های انجام شده نقاط قوت و ضعف شناسایی شد، گفت: به روزرسانی برنامه های مرکز با همکاری ستاد اقامه نماز در مرکز و استان ها ممکن است.
ولیخانی افزود: در صورت اجرای برنامه در استان ها نظرات خود را در خصوص نحوه اجرای برنامه و اساتید اعزامی به ما انعکاس دهید.
مدیر مرکز تخصصی نماز افزود: با اعلام نقطه نظرات استان ها می توانیم نقاط ضعف برنامه های مرکز تخصصی نماز را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه فرم های ارزیابی در اختیار ستاد قرار می گیرد، گفت: مدیران و کارشناسان در استان ها با تکمیل این فرم ها می توانند در شناسایی نقاط قوت و ضعف برنامه های مرکز تخصصی نماز ما را یاری کنید، همچنین اساتید اعزامی از سوی مرکز نیز ستادهای استانی را ارزیابی خواهند کرد.
وی با یادآوری اینکه فرم نظرسنجی در قالب لینکی از سوی مرکز در اختیار ستادهای استانی قرار خواهد گرفت، افزود: از طریق این لینک، نظرات شرکت کنندگان در دوره های آموزشی مرکز تخصصی نماز بررسی می شود.
مدیر مرکز تخصصی نماز اضافه کرد: ارزیابی اساتید و مربیان بومی یکی از برنامه های اولویت دار مرکز تخصصی نماز در سال جاری خواهد بود و با فضایی که از سوی مراکز استان ها ایجاد می شود این مربیان مورد ارزیابی قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه ستاد مرکز تخصصی نماز به دنبال بی نیاز کردن استان ها از اساتید اعزامی و استفاده از ظرفیت اساتید بومی در حوزه نماز است، گفت: این اقدام موجب صرفه جویی در هزینه های اعزام اساتید مرکز به استان ها و اختصاص این بودجه به برنامه های فرهنگی می شود.
ولیخانی از برگزاری دوره های آموزشی به صورت وبیناری برای اساتید استان ها در سال جاری خبر داد و افزود: به تمام مربیان در بستر سایت قنوت دسترسی داده خواهد شد و زمینه ثبت اطلاعات و گزارشات دوره های آموزشی فراهم می شود.همچنین به مربیان معرفی شده گواهی دوره اعطا می شود.
در ادامه جلسه محمد علی متوسلی مدیر عامل موسسه فرهنگی انتشاراتی ستاد اقامه نماز با بیان اینکه از طریق فروشگاه مجازی انتشارات ستاد اقامه نماز محصولات و کتب موجود قابل مشاهده است، گفت: کدهای تخفیف هم از این طریق اختصاص داده می شود. همچنین می توانید کتاب ها را با تخفیف به کتابفروشیهای فعال در استان خود معرفی کنید.
متوسلی به مقوله تبلیغات و معرفی محصولات حوزه نماز اشاره کرد و گفت: محتواهای را می توانیم مبادله کنیم شما به عنوان کارشناسان ستاد می توانید محتواها و کتاب های الکترونیکی تولید کنید. در سایت انتشارات اقدامات تعاملی انجام شده است و نظرات افراد قابل اعمال در محتواهای سایت است.
مدیر عامل موسسه فرهنگی انتشاراتی ستاد اقامه نماز با بیان اینکه گسترش نمایندگی های انتشارات حوزه نماز در دستور کار این موسسه در سال جاری خواهد بود، گفت: استفاده از ظرفیت ستادهای اقامه نماز استان ها برای معرفی و عرضه کتاب های حوزه نماز مورد تاکید است.
وی با یادآوری اینکه خریداری و اهدا کتاب های حوزه نماز از سوی خیرین به مساجد یا مراکز فرهنگی نیز مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: کمیته علمی انتشارات محتواها را بررسی و پس از تایید به مرحله چاپ می رسد.
متوسلی با بیان اینکه سالگذشته بیش از ۷۰ کتاب توسط کمیته علمی متشکل از ۶ نفر بررسی شد، افزود: ۳۲ جلد کتاب از سنوات گذشته به مرحله چاپ نرسیده و کنار گذاشته شده بود که مجوز این کتاب ها هم از وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت شده است.
مدیر عامل موسسه فرهنگی انتشاراتی ستاد اقامه نماز در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بستر ایجاد نشریه الکترونیکی فراهم شده است. در حوزه کتاب های صوتی نیز آماده همکاری با مجموعه های فعال در این حوزه هستیم.
اخبار مرتبط: حجت الاسلام بهشتی: موضوع نماز جهانی است/ ۴۰ محتوای آموزشی در ارتباط با نماز مدارس به تحریر درآمده است