کمیسیون تخصصی سی و یکمین اجلاس سراسری نماز برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، کمیسیون تخصصی سی و یکمین اجلاس سراسری نماز با حضور قائم مقام و جمعی از معاونین، مدیران و مشاورین ستاد اقامه نماز، در روز دوم تیرماه برگزار شد.
سرگزی معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز در کمیسیون تخصصی سی و یکمین اجلاس سراسری نماز گفت: این کمیسیون تخصصی دستمایه یک گفتگو و کار مشترک پیرامون اجلاس سراسری نماز است. امید می رود با مشارکت دستگاه ها و سازمان ها بتوانیم آنچه به عنوان نمونه موفق در سی امین اجلاس نماز محقق شد در این رویداد جاری نیز عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به اینکه معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به کمیسیون تخصصی اجلاس نماز اضافه شده است، تصریح کرد: امسال سی و یکمین اجلاس سراسری نماز با عنوان” نسل نو و رسالت ما” در نیمه دوم آبان ماه به میزبانی خراسان شمالی برگزار خواهد شد و کمیته هایی ذیل این اجلاس در این استان شکل گرفته است.
سرگزی با اشاره به اینکه انتخاب موضوع نماز نسل نو برای این دوره از اجلاس به جهت اهمیت موضوع و اولویت ستاد اقامه نماز در توجه بخشی به نماز نسل نو بود، تصریح کرد: امید می رود تمام متولیان حوزه تعلیم و تربیت و آموزش نسل نو و متولیان فرهنگ سازی به کمک یکدیگر این رویداد مهم را رقم بزنند.
به گفته وی، کمیسیون تخصصی سی امین اجلاس نماز که چند ماه گذشته به کار خود پایان داد و جلسه پیگیری مصوبات و دستاوردها را دنبال کرد منجر به جریان سازی در وزارتخانه و استان ها در موضوع اجلاس و پاسخ به سه سوال مطرح شده در اجلاس گذشته شد.
معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش اضافه کرد: به دنبال این جریان سازی، یک سند برنامه ای در باب پاسخ به سه سوال اساسی و موانع و آسیب ها و راهکارها و پنج برنامه ملی در پنج سال آینده تهیه شد. از ۱۳ وزارتخانه، مرکز و نهاد، ۱۲ دستگاه فعالیت های پنج ساله خود را در اختیار ما قرار دادند و این برنامه ها در فهرست برنامه سنواتی دستگاه های اجرایی منظور شده است و دستاوردهای اجلاس را نیز در اختیار دستگاه ها قرار خواهیم داد.
وی با یادآوری اینکه این کمیسیون تا زمان آغاز سی و یکمین اجلاس سراسری نماز فعالیت خود را ادامه خواهد داد، تصریح کرد: انتظار می رود حضور در جلسات موثر و منظم باشد. همچنین ستاد اقامه نماز میدانی فرا روی دستگاه قرار داده تا بتوانند تمام اقدامات و برنامه های مرتبط با اجلاس نماز را نمایان کند و زمینه ای برای رونق نماز نسل نو و تقویت برنامه های ستاد در بین قشر داشته باشند.
وی ادامه داد: با ایجاد فضایی در رسانه ملی از مشارکت دستگاه های عضو کمیسیون در قالب برنامه های گفتگو محور برای بیان برنامه های تخصصی در حوزه نماز استفاده خواهد شد. این امکان برای همکاران در استان ها نیز وجود دارد تا زمینه اطلاع مردم از فعالیت دستگاه ها در موضوع نماز از طریق صدا و سیما مطلع شوند. همچنین در صحن علنی مجلس نیز مجالی برای بیان نتایج تلاش دستگاه ها با موضوع اجلاس فراهم می شود. این کمیسیون نتایج کار خود را در قالب برنامه سنواتی ارائه خواهد شد.
سرگزی با اشاره به تاکیدات استاد قرائتی در خصوص اختصاص برنامه صدا و سیما با محوریت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و آموزش و پرورش تصریح کرد: برنامه های این جلسات را به صورت رسانه ای و پخش زنده از شبکه خبر ۲ خواهیم داشت. همچنین زمینه ارتباط مستقیم با رسانه ها وجود دارد و تمام دستگاه ها نسبت به انعکاس برنامه های کمیسیون در نشست های خبری اهتمام خواهند داشت.
حجت الاسلام محمدیان، مشاور برنامه ریزی و نماز نسل نو ستاد اقامه نماز نیز در سخنانی با بیان اینکه این کمیسیون مطلوب دوستان در سال گذشته بود و پیشنهاد شد این جلسات را ادامه دهیم، گفت: سی و یکمین اجلاس سراسری نماز در خراسان شمالی اجرا می شود به این جهت که اجلاس در این استان اجرا نشده و موج جدیدی از نماز در این استان هم شکل بگیرد.
وی با یادآوری اینکه اهمیت نماز نسل نو و رسالت ما در این زمینه موجب شد تا سی و یکمین اجلاس نماز هم با عنوان”نماز نسل نو و رسالت ما” نامگذاری شود، گفت: در اجلاس گذشته به سه سوال، وظایف فرهنگی ما در ارتباط با نسل نو چه بوده؟ براساس اسناد بالادستی و پیام های رهبری به اجلاس تا چه اندازه محقق شده؟ شناسایی موانع موجود بر سر راه ما؟ پاسخ داده شد و اینکه برای سنوات آینده در تکمیل برنامه های جاری چه اقداماتی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه نیازمند تامل مجدد در عنوان این اجلاس و رسالت ما در نماز نسل نو هستیم، گفت: باید به نماز نسل نو بهای بیشتری داد و باید در کنار نسل نو به خاستگاه و بستر نشر و نمو نسل توجه کرد که به خانواده باز می گردد. در سوره لقمان خداوند می فرماید لقمان فرزند خود را به نماز امر کرد. همچنین خطاب به پیامبر که خانواده (امت خود) را به نماز دعوت کن.
وی اضافه کرد: از اینرو نماز نسل نو در بستر خانواده شکل می گیرد و بعد باید به سراغ مدرسه رفت. در خانواده مهمترین عنصر مادران و دختران است و اولویت با دبیرستان های دخترانه می باشد.چرا که پرورش یک دختر به پرورش یک نسل کمک می کند.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به اینکه پای صحبت و اظهارات کسانی که برایشان برنامه ریزی می کنیم بنشینیم، گفت: هر دستگاهی باید ببیند نسل نو که مخاطب اوست در حوزه وظایف و اختیارات چه مطالبه ای و چه سلیقه ای دارد و ما نظریه کارشناسی را با سلیقه و گلایه و منابعی که در اختیار داریم به این مطالبات در قالب نماز نسل نو پاسخ دهیم.
سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز نیز در سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید جمهور که پرچم دار نماز بود، گفت: یکی از مهمترین اهداف ما از نامگذاری اجلاس تحت عنوان“نماز نسل نو و رسالت ما” کسب اطمینان از بکارگیری اهرم های تمکن نظام برای برانگیختن نسل نو و متقاعد کردن آنان با استدلال به کارهای فرهنگی و هنری برای اقامه نماز است.
وی ادامه داد: استدلال ما این است که به آن مرحله که بکارگیری اهرم های قدرت اعم از سیاسی، علمی، اجرایی و فرهنگی و ارشادی نرسیده ایم، گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، ما در این حرکت یا قاصر هستیم یا مقصر، ستاد اقامه نماز احساس قصور می کند و با بررسی میدانی و از طریق سامانه سجاده مشاهد می کنیم مشکلاتی وجود دارد.
زرهانی با اشاره به اینکه از رهگذر این اجلاس از تمام امکانات بالفعل و بالقوه نظام برای اقامه نماز در نسل نو بهره مند شویم، گفت: ما با خانواده هایی با مشکلات در زمینه معیشت، فضای مجازی، عدم ارتباط با مساجد و… مواجه هستیم و در کنار آن با خانواده های برنامه ریز و هدایتگر روبه رو هستیم از اینرو برای تعلیم و تربیت فرزندان این خانواده ها باید آموزش های مورد نیاز و ابزار های مورد استفاده را احصا کنیم.
قائم مقام ستاد اقامه نماز خاطر نشان کرد: فراموش کردن این رسالت مساوی با تعلیم و تربیت نسلی است که این نسل آنطور که باید و شاید ارتباط خود را با معارف و منویات نظام برقرار نکرده است. هنوز این نگرانی را داریم که هیات دولت از تمکن خود در این راستا استفاده می کند. حق مسائل معنوی در حوزه فرهنگ آنچنان ادا نمی شود و پرسش ها در قالب اداری از حوزه فرهنگ است تا ابعاد معنوی مثل امر به و نهی از منکر. اقامه نماز و مهدویت و قرآن و عمل به واجبات و ارتباط با مساجد و پیوستن افکار نسل نو با آموزه های ائمه اطهار و روحانیت و مراجع تقلید کمرنگ است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با بیان اینکه در فهم مسائل فرهنگی نیازمند تجدید نظر هستیم، اضافه کرد: برای جبران این کاستی استمداد از هیات دولت داشتیم و در بازنگری آیین نامه فرهنگی در ترویج نماز بندی برای تشکیل یک هیات عالی اضافه شد و انتظار این نوع پشتیبانی را از نماز داریم و هیات وزیران هم انجام دهد.
به گفته وی، استاد قرائتی اخیرا نامه ای برای دکتر مخبر ارسال کردند که به وزیر فرهنگ ارجاع شد که این کارگروه را بلافاصله برای سمپوزیوم نماز و آرامش روانی و سی و یکمین اجلاس سراسری نماز نسل نو و رسالت ما تشکیل دهند. تا تعیین ریاست جمهوری، هیات وزیران این اهرم ها را به کار بگیرند.
وی ضمن اشاره به مطالعه میدانی ستاد اقامه نماز در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در خصوص ثبت ارزیابی عملکرد دستگاه ها در سامانه سجاده، گفت: ۱۲ دستگاه از زیر بار مسئولیت شانه خالی کردند که نشان می دهد اهرم ها آنطور که باید و شاید عمل نمی کند.