حجت الاسلام بهشتی: مکتب نهضت عاشورا همچون مدرسه انسان سازی است
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، مراسم عزاداری به مناسبت هفتمین روز شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) با حضور قائم مقام، معاونین و جمعی از همکاران ستاد اقامه نماز و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) و با سخنرانی استاد حجت الاسلام سید جواد بهشتی در سالن همایش های ستاد اقامه نماز برگزار شد.
مشاور رئیس ستاد اقامه نماز در این مراسم با اشاره به اینکه مکتب نهضت عاشورا همچون مدرسه انسان سازی است که همه ساله به تعداد شاگردان و شیفتگانش افزوده می شود، گفت: نهصت امام حسین(ع) پیوسته پرفروغ تر و پرشکوه تر و معلمان آن شهیدان هستند.
وی با بیان اینکه از فرصت محرم برای شناخت شهدای دشت کربلا استفاده کنیم، گفت: زندگی این شهدا برای زندگی همه ما الهام بخش خواهند بود.
حجت الاسلام بهشتی ادامه داد: امام حسین(ع) همچون جد بزرگوارشان در هنگام سفر و جنگ، فردی را برای اعلام وقت و مکان نماز تعیین می کردند؛ در تاریخ آمده است شهید حجاج ابن مسروق به عنوان موذن امام حسین(ع) شناخته شده است.
وی با بیان اینکه این شهید قبل از اذان ظهر عاشورا به شهادت رسید و اذان این روز توسط حضرت علی اکبر(ع) تلاوت کرده است، افزود: شهید ضرغامه از دیگر شهدای روز عاشورا است و این شهید با ثبت نام در سپاه عمر صدر به لشکر امام حسین(ع) ملحق شد.
حجت الاسلام بهشتی ادامه داد: بشیر دیگر شهید این روز تاریخی است و در چهارم محرم خود را به کربلا رساند در آن برهه پسرش در شهر ری به اسارت درآمده بود و امام حسین(ع) اجازه خروج او از لشگرشان را دادند ولی شهید بشیر مخالفت کرده و امام را ترک نکردند.
وی با بیان اینکه زهیر از دیگر شهدای این روز است و همسر زهیر در تغییر شخصیت این شهید و ملحق شدن به لشگر امام حسین نقش مهمی داشت، گفت: همسرش از این شهید شفاعتش را از حضرت زهرا(س) خواست.
وی با بیان اینکه ابوثمامه از دیگر شهدای دشت کربلا بود که زمان اقامه نماز را در صحرای کربلا را به امام حسین (ع) یادآوری کرد، افزود: باید از این شهدا درس گرفت همگی باید یادآور وقت نماز برای یکدیگر باشیم. این شهید از خداوند شهادت بعد از نماز طلبید.
مشاور رئیس ستاد اقامه نماز ادامه داد: از دیگر شهدای دشت کربلا عمرو ابن قرظه اهل مدینه و پدرش از یاران پیامبر گرامی بودند، این شهید در لشگر امام حسین(ع) و برادرش در لشگر عمر صدر بود و چندین مرتبه تلاش کرد برادرش را امام حسینی کند.
وی با یادآوری اینکه سعید ابن عبداله از دیگر شهدای روز عاشورا بود که در وقت نماز سپرتیرهای دشمن به صفوف نماز بودند، گفت: به صورت این شهید ۱۳ تیر دشمن در طول نماز اصابت کرد و پس از پایان نماز امام حسین(ع)، بر روی زمین افتاد.
حجت الاسلام بهشتی با بیان اینکه انس شهید ۸۰ ساله روز عاشورا از اصحاب پیامبر بود، گفت: این شهید از مدافعان امام علی(ع) و هوادار امام حسن مجتبی(ع) بود؛ حبیب ابن مظاهر نیز از دیگر شهدای روز عاشورا و از اصحاب امام علی(ع) و از عالمان و حافظان قرآن کریم بود.
وی با یادآوری اینکه تاریخ کربلا بسیار تکان دهنده و آموزنده است، گفت: در تاریخ در احوالات حبیب ابن مظاهر آمده است در زمان شهادت این شهید یک شکستگی در چهره امام حسین(ع) پدیدار شد. از دیگر شهدای دشت کربلا یحیی ۵۰ ساله ادیب، سخنور، بصیر، دشمن بنی امیه بود که در روز عاشورا تکرار می کرد“بگو نماز من، زندگی من، حیات من، مرگ من، همه به رنگ خدا و برای خدا”.جرقه هایی در این زندگی ها است.
مشاور رئیس ستاد اقامه نماز ادامه داد: شهید بریر که به سید القرا معروف بود، راوی حدیث و سید قاریان بود و با سخنرانی در شب عاشورا که امام حسین(ع) چراغ ها را خاموش و اجازه رفتن به یاران را دادند با سخنرانی در مقابل ایشان دل امام را شاد کرد. شهید عبدالرحمن ۴۵ ساله نیز که یکی از یاران ایرانی نژاد و شمشیر زن امام حسین(ع) بود در روز عاشورا با صدای بلند رجزخوانی کرده و به شهادت رسید.
وی به یار قدیمی حبیب ابن مظاهر، شهید مسلم بن عوسجه نیز اشاره کرد و گفت: این شهید با همراهی همسر و فرزندش خود را به دشت کربلا رساند و تا لحظه آخر دست از ولایتمداری برنداشت. این ها همه زیبایی های کربلا بودند که باعث شد حضرت زینب(س) فرمود در کربلا چیزی جز زیبایی ندیدم. در دشت کربلا شهدایی بودند که مانند پروانه به دور امام حسین می چرخیدند.
وی به دیگر شهدای دشت کربلا شهید عابس ۷۵ ساله اشاره کرد و گفت: این شهید در روز عاشورا زره از تن بیرون کرد و برهنه در برای تیرهای دشمنان جنگید و سنگ باران شد. شوذب دیگر شهید این روز نیز که از یاران امام علی(ع) نیز بود، اسلم دیگر شهید این روز از نژاد ترک و مسئول نامه هایی بود که به دست امام حسین(ع) می رسید و در حالی که رجزخوانی می کرد به شهادت رسید.
حجت الاسلام بهشتی ادامه داد: در واقعه کربلا ۹ شهید در مقابل چشم مادر و هفت شهید در مقابل پدران خود به شهادت رسیدند. مجمع و پسرش عائذ نیز پدر و پسری بودند که در روز عاشورا با یکدیگر به شهادت رسید همچنین عبداله و عبدالرحمن نیز دو برادری بودند که با یکدیگر در روز عاشورا به فیض شهادت نائل شد.