برگزاری دوره آموزشی تابستانی ویژه مدیران و دبیران مدارس غیردولتی آذربایجانغربی
دوره آموزشی تابستان ویژه مدیران و دبیران مدارس غیردولتی آذربایجانغربی با محوریت شیوههای دعوت به نماز و ارتقاء سطح معنوی معلمان و مدیران در ارومیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز آذربایجان غربی، دوره شیوههای دعوت به نماز ویژه آموزگاران و مدیران مدارس و مراکز غیردولتی و هیئت امنایی استان آذربایجانغربی، در روزهای سهشنبه و چهارشنبه، بیست و سوم و بیست و چهارم مرداد ماه، به همت ستاد اقامه نماز استان و همکاری آموزش و پرورش در ارومیه در حال برگزاری است.
در ابتدای این دوره، حجتالاسلام والمسلمین پناهی، مدیر ستاد اقامه نماز، ضمن خوشآمدگویی به حضار، بر اهمیت نقش معلمان در تربیت دینی دانشآموزان تأکید کرد.
وی اظهار داشت: معلمان با تلاشهای خود در زمینه آموزش و پرورش، نقش مهمی در ارتقاء سطح معنوی جامعه ایفا میکنند.
در جریان برگزاری دوره، سید احمد زرهانی، قائممقام ستاد اقامه نماز کشور، در ارتباط وبیناری با مدیران و معلمان پایه سوم ابتدایی دختران و پایه هشتم پسران مدارس غیردولتی و هیأت امنایی آذربایجان غربی، با بیان اینکه دانشافزایی مساله همیشگی دستگاه تعلیم و تربیت است، گفت: آموختن برای همه و در همین سنین لازم است. مدیران، معلمان و امامان جماعت مدارس و مساجد نیازمند آموزش مستمر هستند.
وی با بیان اینکه نسلی که ما با آنان در ارتباط هستیم نیازمند آموزش مستمر است، گفت: دانشهایی است که از طریق تلفن همراه در قالب فیلم و انیمیشن، بازی و نمایش منتقل میشود و این دانش هر روز سطحی از فکر جوان را تسخیر میکند و روی ذهن آنان تأثیر میگذارد. برای اینکه بتوانیم متقابلاً دانشهای نو را منتقل کنیم، نیازمند خواندن و دانستن و دسترسی به دانشهای مرتبط با دین هستیم.
زرهانی با بیان اینکه مدارس میتوانند از ظرفیت اساتید مرکز تخصصی نماز در حوزه نماز استفاده کنند، افزود: دختران در نه سالگی و پسران در پانزده سالگی به سن تکلیف میرسند. این نسل نیازمند دانستنیهایی هستند که در محیط خانه پدر و مادر با ذکر آیات الهی این تغییر و تحول را که در جسم فرزندان ایجاد شده است، توضیح دهند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با بیان اینکه مدارس و معلمان به نوعی پدران و مادران این دانشآموزان هستند، گفت: معلمان متناظر با تغییرات جسمی که در فرد ایجاد میشود و خداوند این تغییرات را به ثمر میرساند، رسالت و مسئولیتهایی بر عهده دارند.
وی اضافه کرد: دوران بلوغ دوران پذیرفتن مسئولیت است و اینجا مقدمات ارتباط کودک با خداوند برای ارتباط با معبود آغاز میشود و کودک احساس میکند در جهانی زندگی میکند که به یک قدرت لایزال ارتباط دارد و در مسیر زندگی تنها نیست و با بندگی وجود بینهایت کوچک خود را به وجود قدرت بزرگ متصل میکند.
زرهانی تصریح کرد: برای انتقال این دانش، مربی تربیتی، پدر و مادر باید آشنایی اجمالی با معارف و فلسفه اذکار و آداب نماز داشته باشند و با روانشناسی کودک و نوجوان آشنا باشند.
وی با تشریح شخصیت فرد از نظر روانشناسی گفت: در دوران کودکی با ایجاد فضای شاد با کودکان برخورد باید کرد. شناخت روانشناسی فرد برای هر دوره از بازه سنی برای تربیت فرزندان مهم است.
وی با یادآوری اینکه باید پیام دینی را با زبان نرم به کودک انتقال دهیم، گفت: نماز را از پیشدبستانی به صورت لطیف و با تکالیف مختصر آموزش دهید. دانش، بینش و کنش اصول انتقال دانش است. آموزشهای کوتاهمدت منتهی به دانش، آموزشهای میانمدت منتهی به بینش و آموزشهای مستمر منجر به کنش میشود.
زرهانی با بیان اینکه پیوند مسجد و مدرسه و خانواده طرحی است که در مدارس اجرا میشود، افزود: کاری کنید که نماز در کام بچهها شیرین شود و از ظرفیت معلمان برای دعوت دانشآموزان استفاده کنید.
قائممقام ستاد اقامه نماز ادامه داد: راهاندازی قفسه کتاب نماز یکی از طرحهای مشترک ستاد اقامه نماز و آموزش و پرورش است که مقرر شده ستاد اقامه نماز کتابهایی با موضوع نماز را با پنجاه درصد تخفیف در اختیار مدارس قرار دهد.
دوره تابستان شیوههای دعوت به نماز ویژه نسل نو با حضور اساتید مرکز تخصصی نماز در روز چهارشنبه بیست و چهارم مرداد ماه نیز ادامه داشته و در جریان آن همه مدیران و موسسان مراکز غیردولتی و دبیران پایه هشتم و سوم ابتدایی شرکت دارند.