سلسله مقالات قائم مقام ستاد اقامه نماز با عنوان سیمرغ حکمت(بخش پنجم)
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، سلسله مقالات دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز با عنوان سیمرغ حکمت(بخش پنجم) منتشر شد.
این مجموعه شامل ۳۰ شماره می باشد که در پنجمین شماره از یادداشتهای سیمرغ حکمت، رهیافت هایی از پیام مقام معظم رهبری به بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز مورد بررسی قرار گرفته است.
در ادامه، پنجمین شماره از سلسله مقالات سیمرغ حکمت را مطالعه می کنید:
سیمرغ حکمت(شماره ۵)
پیام مقام معظم رهبری به بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز در بندرعباس
بسم الله الرحمن الرحیم
دعوت به نماز، دعوت به زیباترین جلوههای زندگی است. زیرا نماز فصلی از زندگی است که در آن انسان در برابر آفریننده و دارندهی همهی نیکی ها و زیبائی ها، به عرض نیازی عاشقانه میپردازد و بر عیار زیبایی و نیکی روان و دل خویش می افزاید. این حجم عظیم و زبان مؤثر توصیه به ذکر و نماز در قرآن و حدیث، نشانهی همین ویژگی در دعوت به نماز است.
بندگان صالح و نیکوکار خداوند باید این را درسی برای خود بدانند و به نماز دعوت کنند. مسئولان مؤمن در نظام اسلامی باید امکانات گستردهی خود را در خدمت این دعوت بگذارند. روحانی، معلّم، مربّی، مدیر و مسئول در همه جا مخاطبان و دائره نفوذ خود را به این سو بکشانند و از آنان دعوتکننده به خدا و نماز بسازند.
شما برگزارکنندگان این گردهمایی سالیانه به ویژه عالم مجاهد و با اخلاص حجهالاسلام آقای قرائتی، این توفیق بزرگ الهی را قدر بدانید و بر این خط مستقیم پای بفشارید و بدانید و میدانید که خدا با صابران و استقامت ورزان است.
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته
سیّدعلی خامنهای
بیست و نهم آذرماه ۱۳۹۶
سیمرغ حکمت ۵
بیان عارفانه حکمت های نماز و ترسیم سیمای معنوی عبد در برابر معبود از ویژگیهای های بارز پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز است. امام المسلمین نماز را زیباترین جلوه های زندکی می دانند و نمازگزار را با شم زیبایی شناسی انسانی عاشق وایستاده در برابر همه نیکی ها و زیبایی ها به تصویر می کشانند. در فرهنگ توحیدی خدا جمیل است و جمال را دوست دارد و انسان به منزله خلیفه الله می تواند آینه جمال و کمال الهی باشد و نماز فرصت این تخلق و تقرب و اکتساب فضائل را فراهم می آورد و عیار روان وگوهر هستی و رواق دل مقیمین الصلاه را به زیور جمال و کمال می آراید.
عالمان و معلمان و مروجان فرهنگ و معارف نماز با الهام از این نگرش ژرف می توانند فلسفه نماز را برای نسل نو بهتر تبیین کنند. کثرت آیات و احادیث و روایات در مکتب انبیاء و قاموس دین پیرامون دعوت به اقامه نماز ناظر بر همین حقیقت درخشان است و نماز امکان بی نظیری برای سوق دادن سالکان برای رهیابی به وادی نیکیها و زیبایی ها و عظمت ها و روشنایی ها قلمداد می شود.
براین مبنا بندگان صاح و نیکوکار خداوند رسالت دعوت به اقامه نماز را بر عهده دارند آنگونه که در سیره و سنت انبیاء عظام اصل وامر اهلک بالصلاه و اصطبر علیها رواج داشته و اقامه نماز و ترویج آن ماموریت تمام پیامبران بوده است. رهبری معظم در ذیل این معرفت آموزی و روشنگری به ذکر اهم وظایف ما اشاره می کنند و مسیر حرکت را نشان می دهند.
دو ماموریت مهم خادمان دین و میهن در نگاه رهبری انقلاب به موجب این پیام عبارتند از:
۱-مسئولان مومن و مدیران باید امکانات گسترده ای برای دعوت به اقامه نماز فراهم کنند.طبعا این امکانات هم محتوایی و نرم افزاری و هم تجهیزاتی و سخت افزاری می باشند. یعنی هم نهادهای فرهنگی و هنری و علمی و آموزشی و دینی و رسانه ملی تسهیل گری کنند و با خلق محتوای مناسب راه دعوت به نماز را هموار سازند و هم دولت و مجلس کاستی ها و موانع را رفع کنند .
۲-چهره های اثرگذار و هدایت گر مانند روحانی و عالم دین و معلم و استاد و مربی و مدیر وزیر و وکیل و مسئول در سراسر کشور لازم است در مخاطبان و جامعه مرتبط با خود تحول ایجاد کنند و آنان را از داعیان به امر اقامه نماز بار آورند. با این وصف مدیران و متولیان امور نه تنها خود باید از دعوتگران و منادیان نماز باشند بلکه باید افراد تحت نفوذ خود را به این راه نورانی بکشانند و از آنان داعی به نماز بسازند و بر مروجان این فرهنگ معنوی بیفزایند.
ما مدیران نظام اسلامی از خرد و کلان باید خود را با این ترازوی ولی امر مسلمین بسنجیم و کاستی ها را برطرف کنیم.
با آنکه در این مسیر قدم های بزرگی برداشته شده است ولی هنوز راه نپیموده زیادی در پیش روی ما قراردارد. برای نمونه تعداد قابل توجه از مدارس نمازخانه و حتی فرش مناسبی برای اقامه نماز دارند. برخی از مدیران و خدمتگزاران ملت علی رغم اشتهار به درستکاری گاه و بیگاه و جسته و گریخته در نماز جماعت محل کار خود شرکت می کنند. در حالی که در تفکر رهبری معظم انقلاب اقامه نماز مهمترین رکن در حکمرانی اسلامی و نشانه حکومت صالحان و از محکمات کشورداری است.
اگر خانه ها و ادارات و بازارها و مراکز فرهنگی و تفریحی و اقتصادی ما پر رونق تر و آبادتر از مساجد باشند نشان می دهد که قصور و یا تقصیر داریم و باید در شیوه ها و برنامه ها و الویتهای خود تجدید نظر کنیم.
اگر برخی از مساجد خالی مانده اند و یا مواجه با کمبود نمازگزارند باید سبک مسجدداری را مورد نقد و بررسی قرار دهیم و با خلاقیت نو آوری و استفاده از تجارب مساجد پیشگام و جوانگرا و موفق نقشه راه بهتری ترسیم کنیم.
بازخوانی و سنجش کارآمدی برنامه فرهنگی و هنری و تربیتی و اجرایی و ارزیابی بازده کار مدیران در دعوت به نماز و شناخت نقاط قوت و ضعف و اصلاح مسیرها متناسب با مبانی رهبری فرزانه انقلاب از اهم امور ضروری در عصر ماست.
سیداحمد زرهانی
۱۸ شهریور ۱۴۰۳
مطالب مرتبط: