به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان مرکزی، دومین دوره آموزشی معارف نماز ویژه ائمه جماعات و دبیران دستگاه های اجرایی روز دوشنبه بیست و ششم شهریور ماه با حضور مهدی کمال آبادی مدیر عامل شرکت گاز، حجت الاسلام احمد اناری کارشناس فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز با تدریس محمد باقری از اساتید بومی استان در سالن شرکت گاز برگزار شد.
این دوره با هدف افزایش میزان آشنایی با معارف، احکام و شیوه های دعوت فرزندان و کارکنان به نماز ویژه ائمه جماعات و دبیران شورای اقامه نماز در دستگاه های اجرایی با همکاری ستاد اقامه نماز استان و شرکت گاز برگزار شد.
در این جلسه کمال آبادی ضمن خیرمقدم و خوش آمدگویی و تبریک ایام ماه ربیع الاول، به ارائه گزارشی از روند اجرای فعالیت های فرهنگی و آموزشی شرکت گاز پرداخت.
سپس حجت الاسلام اناری کارشناس فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز استان مرکزی ضمن خیر مقدم، از مدیر عامل و مجموعه شرکت گاز استان برای همکاری خوب در اجرای این دوره آموزشی تقدیر و تشکر کرد.
در ادامه باقری در خصوص تربیت انسان جهت سوق دادن به سمت و سوی معارف نماز مطالبی را بیان کرد و گفت: در تربیت ما دو نکته کلیدی داریم، تربیت با تزکیه و تربیت با تهذیب، اگر تربیت با تزکیه باشد و در کنارش تهذیب هم باشد، انسان را به تربیت الهی و انسانی می رساند.
وی گفت: ما برای تربیت انسان و تشویق به سمت احکام دینی به ویژه نماز، مخاطب شناسی خوبی در حوزه نماز انجام ندادیم، پس اگر بخواهیم در این کار موفق باشیم و به هدف خوبی برسیم باید ابتدا مخاطبان خود را شناسایی کنیم.
باقری افزود: برای شناخت مخاطبان خود ابتدا باید بدانیم، از چه کسی شروع کنیم، چه سنی و چکاره باشد، تا بتوانیم برنامه ریزی دقیق و جامع انجام داده و نتیجه مطلوب را بگیریم.
این مدرس بومی استان مرکزی افزود: کودکان، نوجوانان و جوانان مخاطبانی هستند که برای ترویج و توسعه فرهنگ نماز باید حتما مورد توجه قرار بگیرند.
باقری ادامه داد: کودکان و نوجوانان رفتاری هستند و کلامی کمتر چیزی را متوجه می شوند، یعنی ما باید با رفتار خود آنها را به سمت نماز دعوت کنیم.
وی افزود: والدین نقش الگوئی رفتاری بسیار مهم را در تربیت فرزندان به مسائل دینی، احکام، اسرار و مفهوم نماز ایفا می کنند و باید سطح آگاهی خود را در این خصوص بسیار بالا ببرند که بهترین الگو برای فرزندان خود باشند.
باقری در پایان گفت: در کودک باید ایجاد انگیزه کرد، تا با میل و رغبت زیادی به سمت نماز سوق پیدا کند، و قاتل انگیزه در کودکان سه موضوع است، اول: تحقیر، تهدید و غر زدن دائمی، دوم: مقایسه کردن بی جای کودکان با دیگران به خصوص کودک هم سن آنها و سوم: بازخواست کردن دائمی کودک.