نماز قدم اول برای نزدیک شدن افراد به فطرت حقیقی خودشان است
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، در راستای توسعه و ترویج فرهنگ نماز در بین نسل نو، در آستانه سی و یکمین اجلاس سراسری نماز، روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان با خانم کوثر خسروی رئیس شورای دانش آموزی دختران خراسان رضوی و نماینده استان در کشور در روز یکشنبه بیست و چهارم آذرماه گفتگو کرد.
در ابتدا این گفتگو خسروی رئیس شورای دانش آموزی دختران خراسان رضوی و نماینده استان در کشور نقش نماز را در تربیت دینی نسل نو را اینگونه بیان کرد: نماز قدم اول برای نزدیک شدن افراد به فطرت حقیقی خودشان است و قطعا این امر موجب میشود تا نوجوانان و جوانان به مرور در زندگی خود به الگوهای تربیتی درست روی بیاورند و در راستای کمال خود حرکت کنند.
وی ادامه داد: نقطه عطف رشد روحی و دینی تمامی افراد نماز است و از آنجایی که ستون شخصیت افراد در نوجوانی شکل میگیرد بنابراین تثبیت نماز خوانی در زندگی نوجوانان و جوانان موجب رشد تربیت دینی آنها خواهد بود.
برای اینکه بتوانیم نسل نو در محافل دینی به شکل عمومی در نماز جماعت مدرسه و مسجد براساس انس و علاقه پدید آوریم چه کنیم؟؟
رئیس شورای دانش آموزی دختران خراسان رضوی افزود: در مرحله اول باید فلسفه و مبحث وجود خالق و رب رحمان را برای دانش آموزان واضح و شفاف بیان کنیم به صورتی که دانش آموز در اصل قضیه شبهه ای نداشته باشد سپس با استفاده از روش های مورد علاقه دانش آموزان میتوان آنها را به نماز جماعت دعوت کرد.
خسروی گفت: اخلاق پیش نماز و امام جماعت در رویارویی نوجوانان بسیار تاثیر گذار است همچنین میتوان در ساعاتی از کلاس درس هایی چون دینی، تفکر و.. دانش آموزان را با محیط مسجد آشنا و کلاسی در آن محیط برای آنان برگزار کرد وقتی نوجوان با اخلاق اسلام محمدی(ص) آشنا شود قطعا جذب خواهد شد.
وی در بخش دیگر صحبت های خود اضافه کرد: این روزها نوجوانان ما به دنبال توجه هستند سپردن بخش های مختلفی از فعالیت های مساجد و نمازخانه مدارس به نوجوانان باعث ایجاد شوق و اشتیاق حضور آنان میشود مثلا بخش های فرهنگی از جمله رسانه، پذیرایی و.. استفاده از نوجوانان در جلسات مسئولین مسجد باعث میشود از منظر نگاه نوجوان ارزش ها یافته شود و با توجه به علائق آنها جذب صورت بگیرد که مهم ترین بحث همین دید به نوجوان و اهمیت دادن او در چنین برنامه هایی است.
چه موانع و چه زمینه هایی را باید برای حضور نسل نو در مساجد و مراکز عبادی فراهم کنیم؟؟
نماینده شورای دانش آموزی دختران استان در کشور در پاسخ به این سوال گفت: ایجاد گفتگوهایی در مساجد بدون محدودیت یعنی با حضور یک استاد، عالم یا امام جماعت مسجد نوجوانان شبهات خود را مطرح کرده و گفتگو کنند وقتی شبهات رفع شوند چون در فطرت وجود عبادت و پاکی است به سرعت جذب پاکی میشود و در مراکز عبادی و مساجد حضور پیدا میکنند.
خسروی بیان کرد: نوع رفتار در مقابل حضور نوجوانان در مساجد از اهمیت والایی برخوردار است زیرا نوجوان در مهم ترین دوره زندگی خود به سر میبرد و اخلاق خوش اولین مورد در جذب اوست. ایجاد صمیمیت بین متولی مساجد و نوجوانان نیز راه دیگری برای جذب این قشر طلایی است.
از نگاه شما ذائقه نسل نو در حوزه دین چه می باشد؟؟ و امروزه کدام ابزار، گفتگو و رسانه برای نسل نو بیشتر دلپذیر و مورد اقبال قرار می گیرد؟
رئیس شورای دانش آموزی دختران خراسان رضوی صحبت خود را با جمله ای از رهبری بیان کرد و ادامه داد: همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرموده اند جوان ها اگر از حالا عادت کنند به نماز خوب، وقتی به سن ماها رسیدند، نماز خوب خواندن برایشان دیگر مشکل نیست. پس تثبیت این امر در نوجوانی ضروری است. ذائقه نسل نو امروزه گره محکمی با علم و مدرک خورده است وقتی با منطق و علم با نوجوانان گفتگو شود بسیار روان میتوانیم جذب نوجوانان را داشته باشیم.
وی اضافه کرد: وقتی در آغاز به صورت علمی و منطقی با نوجوان گفتگو کنیم و زیبایی های دین را به او نشان دهیم تصور غلطی که در ذهن نوجوان ما نقش بسته تغییر خواهد کرد نوجوانان ما باید با روی مثبت و زیبایی های دین هم آشنا شوند. حال برای این آشنایی دو ابزار مهم وجود دارد اول رسانه و دوم آموزش و پرورش که بیشترین ابزاری که نوجوان امروزی با آن سر و کار دارد رسانه است.
نماینده شورای دانش آموزی دختران استان در کشور اظهار کرد: رسانه به معنای فقط تلفن همراه نیست بلکه شبکه های تلوزیونی، برنامه های صدا و سیما، اخبار، اپلیکیشن های مختلف و حتی بازی ها امروزه نوجوانان ما در معرض هزاران دیدگاه و اخبار متناقض در شبکه های مجازی روبه رو هستند. باید برنامه هایی در هر کدام از این زمینه ها تدبیر شود تا نوجوان در هر یک از بستر های موجود مورد تهاجم فکری قرار نگیرند.
خسروی ادامه داد: نوجوانان امروز مانند سرباز هستند و تلفن همراه مانند اسلحه بدون آموزش کافی، این سرباز در خط مقدم جبهه قرارگرفته است و هرچه میشنود عمل میکند زیرا آموزش کافی برایش وجود نداشته است وقتی سواد رسانه به نوجوانان آموزش داده شود و سپس در این بستر ها محتواهای مناسب با ذائقه نوجوان وجود داشته باشد قطعا نوجوان جذب مسائل دینی و تمدنی خویش خواهد شد.
رئیس شورای دانش آموزی دختران خراسان رضوی در ادامه این مبحث یادآورشد: رسانه و فضای اجتماعی بهترین ابزار برای تاثیر گذاری بر دانش آموز است و بعد از رسانه آموزش و پرورش و مدارس مهم ترین نقش را در شکل گیری شخصیت و هویت نوجوان دارند و همچنین بیشترین میزان ارتباط را هم نیز با او خواهد داشت پس از طریق آموزش و پرورش و رسانه میتوان باب گفتگویی با دانش آموز و نوجوان ایجاد کرد.
وی در ادامه صحبت های خود بیان کرد: همانا نماز ستون دین است و در ملت مسلمان باید اهمیت ویژه ای برای این مسئله قائل شد. از نظر بنده اگر تمام خوبی های عالم را در گنجینه ای داشته باشی تا نماز نباشد هیچ کدام ارزشی نخواهند داشت نماز کلید گنجینه خوبی هاست و ارتباط مستقیم خالق و مخلوق است وقتی نماز در جامعه به جایگاه اصلی خود رسید یقین داشته باشید که آن جامعه از گزند شبهات و کج روی ها در امان خواهد بود. به همین دلیل رهبر معظم انقلاب اسلامی با ارسال پیام به اجلاس نماز بر اهمیت این امر تاکید میکنند.
برای تحقق و تبیین پیام های رهبری به اجلاس های سراسری نماز چه اقداماتی باید در بین دانش آموزان انجام داد؟؟
نماینده شورای دانش آموزی دختران استان در کشور گفت: باید کار را به خود نوجوان سپرد حمایت از دانش آموزان برای گسترش فرهنگ نماز در مدارس، دانش آموزان را مطلع کنیم وقتی نوجوانان ما منتظر فرمانی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی هستند این پیام را به گوش تک تک نوجوانان و دانش آموزان خود برسانیم.
خسروی افزود: زمانی که نوجوان انقلابی ما مواجه شود با فرمان از سمت مقام معظم رهبری قطعا شروع به گسترش و دعوت دوستان خود به مشارکت در نماز جماعت و اصل خواندن نماز میکند. در گام دوم آموزش معلمان مخصوصا معلمان دینی است دوره هایی برای معلمان برگزار شود معلمان ما با پاسخ شبهات نماز آشنایی پیدا کنند.
رئیس شورای دانش آموزی دختران خراسان رضوی افزود: همچنین امتیازهایی برای دانش آموزان شرکت کننده در نماز های جماعت لحاظ شود نماز را بابی برای گفتگو با خدا معرفی کنند انسان به دنبال گفتگو با خالق خویش است و همین کشش در وجود، موجب حضور نوجوان در نماز و حضور قلبی او در گفتگو با خداوند میشود.
از مدیران در مدارس و مسئولین کشوری برای تحقق فرامین رهبری در حوزه نماز چه انتظار و انتقاد دارید؟؟
وی اظهار کرد: از آنجایی که نماز سر رشته تمام خوبی هاست توجه ویژه تمامی مسئولین به ویژه مدیران مدارس برای ترویج این امر بسیار ضروری است. شناخت ظرفیت ها، علایق، سوالات و شبهات دانش آموزان و نوجوانان به بهبود عملکرد گسترش انجام این تکلیف دینی کمک بسزایی خواهد کرد. از مسئولین انتظار می رود همانگونه که خود از امر مهم نماز اطلاع دارند و همچنین فرمان مستقیم مقام معظم رهبری نیز بر گسترش این امر مقدس است توقع داریم بهای بیشتری به تکلیف نماز دهند.
نماینده شورای دانش آموزی دختران استان در کشور اضافه کرد: تربیت اساتید مجرب برای پاسخگویی به سوالات دانش آموزان، همچنین با برگزاری کارگاه های مختلف ایجاد مراکز دینی و فرهنگی، انجام فعالیت های فرهنگی در مساجد و مراکز مذهبی زمینه حضور جوانان در مساجد را بوجود آورند. قطعا با حمایت همه جانبه و استفاده از ابزار رسانه میتوان بسیاری از نوجوانان را به سمت و سوی فطرت و رسالت خود آورد.
خسروی اضافه کرد: نماز برکت زمین و آسمان را در پی دارد و جامعه ای که به مسائل دینی خود اهمیت دهد از گزند شیاطین آسمان و زمین در امان خواهد بود همانا که دشمن اعتقادات مردم که تمدن و انسانیت بوده را نشانه گرفته است. زمانی که اعتقادات و ارزش های یک جامعه از بین برود آن جامعه دچار فروپاشی میشود پس توجه به نماز که ستون ارزش ها و اعتقادات ماست موجب دوام مملکت ما خواهد شد.
شما که در بین دانش آموزان هستید دغدغه این نسل چیست؟؟ چگونه می توان نوجوان و جوان امروزی را به نماز دعوت کرد؟؟
رئیس شورای دانش آموزی دختران خراسان رضوی در پاسخ به سوال آخر گفت: دغدغه این نسل اصل ارزش هاست دغدغه نسل ما هزاران شبهه و سوال است که از سمت و سوی شبکه های داخلی و خارجی پیام رسان های مختلف گروهک های مختلف پخش می شود و ذهن نوجوانان ما را درگیر میکند. برای پاسخ به این سوالات و شبهات قطعا احتیاج به حرکتی محکم و قاطع است که پاسخ گوی سوالات ذهن نوجوانان باشد.
وی یادآور شد: برای دعوت نوجوانان به نماز باید از خود آنها کمک گرفت، اسلام را به صورت کامل معرفی کرد و باید از نعمت هایش گفت اسلام ما اسلامی کامل و جامع است ولی این امر کامل جا نیوفتاده نیاز است از راه های مختلف این دین ناب را معرفی کرده و دانش آموزان و نوجوانان و جوانان را در این میدان نبرد دریابیم.
نماینده شورای دانش آموزی دختران استان در کشور در پایان خاطر نشان کرد: آموزش های سواد رسانه، از تزلزل آنان جلوگیری شود تا نوجوانان ما اعتقادات و ارزش هارا هم با عقل و هم با دل خود بپذیرند به امید روزی که علم اسلام ناب به دست مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف بلند شود و تمام جهان سرشار از بوی نرگس و بانگ الله و اکبر شود.