مقالات و یادداشت ها

فضیلت و آثار خواندن سوره طور

سوره طور پنجاه و دومین سوره قرآن کریم است که در مکه بر رسول گرامی اسلام نازل شده و در جزء بیست و هفتم جای دارد. از جمله فضیلت‌های قرائت سوره طور که در روایات ذکر شده می‌توان به در امان بودن از عذاب الهی و وارد شدن به بهشت اشاره کرد. از آثار و برکات خواندن این سوره نیز در روایات آمده که مداومت بر خواندن آن موجب آزادی از زندان خواهد شد. در این مقاله سعی داریم سوره طور را معرفی کنیم و فضیلت‌ها و آثار و برکات خواندن سوره طور را برای شما بیان نماییم. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد این سوره از قرآن کسب کنید، با ما همراه باشید.

معرفی سوره طور

دلیل نامگذاری سوره طور این است که «در آیه اول آن به «طور» سوگند یاد شده است» (۱). از نظر علامه طباطبایی «منظور از طور کوهی است که در آن به حضرت موسی (ع) وحی می‌شد و این کوه در آیات دیگر قرآن (مانند آیه ۵۲ سوره مریم) نیز مقدس بوده و به آن سوگند یاد شده است» (۲). سوره طور سوره «هفتاد و ششمی است که بر رسول خدا (ص) نازل شده است» (۳). این سوره از« ۴۹ آیه، ۳۱۳ کلمه و ۱۳۲۴ حرف تشکیل شده و با سوگند شروع می‌شود» (۴). محتوای آن به موضوعاتی «چون عذاب کافران در روز قیامت، سوگند به وقوع عذاب حتمی در روز قیامت، ویژگی‌های عذاب آخرت، نعمت‌های بهشتیان و امر کردن پیامبر به تسبیح خداوند می‌پردازد» (۵).

فضیلت‌های خواندن سوره طور

از جمله فضایل قرائت سوره طور در روایات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وارد شدن به بهشت

از رسول خدا (ص) روایت شده است که « هر کس سوره طور را بخواند، خداوند او را از عذاب در امان می‌دارد و به بهشت وارد می‌کند» (۶).

خیر دنیا و آخرت

در روایتی از امام صادق (ع) و نیز امام باقر (ع) نقل شده است که «هر کس سوره طور را بخواند خیر دنیا و آخرت را برای او جمع خواهد نمود» (۷).

آثار و برکات خواندن سوره طور

از آثار و برکات قرائت سوره طور در روایات موارد زیر آمده است.

آزادی از زندان

از پیامبر گرامی اسلام روایت شده است که «هر کس سوره طور را بخواند و بر خواندن آن مداومت نماید، اگر در زندان و غل و بند و زنجیر باشد خداوند راه آزادی او را آسان می‌نماید هر چند اگر جرم‌های بزرگی داشته باشد» (۸).

ایمنی در سفر

در روایتی از امام صادق (ع) آمده که «هر کس سوره طور را به‌طور مداوم قرائت نماید اگر زندانی باشد خداوند راه خروج او را آسان نموده، هر چند بر گردن او حدّ، واجب شده باشد و اگر مسافر باشد در طول سفرش از امور ناخوشایند و نیز خطرات ایمن خواهد بود و اگر این سوره را بر جایگاه عقرب گزیدگی بپاشند به اذن خدا بهبود خواهد یافت» (۹).

سخن پایانی

سوره طور یکی از سوره‌های قرآن کریم است که خواندن آن فضائل و آثار فراوانی دارد. از جمله فضایل این سوره که در روایات به آن اشاره شده رسیدن به خیر دنیا و آخرت است. از آثار قرائت این سوره نیز آمده که برای ایمنی در سفر و بهبود جای عقرب‌ گزیدگی مفید است. در این مقاله شما را با سوره طور آشنا نمودیم و فضیلت‌ها و آثار و برکات آن را ذکر کردیم با توجه به روایاتی که به آن‌ها اشاره شد، سعی کنید همواره سوره طور را بخوانید تا از فضائل و آثار آن بهره‌مند شوید.

جهت مشاهده سایر مقالات و نوشته های نمازی میتوانید روی مقالات نمازی کلیک کنید.
کاری از تحریریه ستاد اقامه نماز
پی‌نوشت
  1. مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، ج۲۲، ص ۴۰۸.
  2. علامه طباطبایی، المیزان، ج۱۹، ص ۶.
  3. معرفت، آموزش علوم قرآن، ج۲، ص ۱۶۶.
  4. خرمشاهی. دانشنامه قرآن. ج۲، ص ۱۲۵۲.
  5. علامه طباطبایی، المیزان، ج۱۹، ص ۵ و ۶.
  6. مجمع‌البیان، ج۹، ص ۲۷۰.
  7. ثواب‌الاعمال، ص ۱۱۶.
  8. تفسیر البرهان، ج۵، ص ۱۷۵.
  9. همان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا