به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان البرز، مهدیه اکبری یکی از فعالین یاور نماز روز دوشنبه یکم بهمن ماه در گفتگو با روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان، در پاسخ به اینکه یاوران نماز در دعوت نسل نو به نماز چه نقشی دارند گفت: یاور نماز کسی است که علاوه براینکه به نماز خود توجه میکند که با همه فرایض اتفاق بیافتد به نماز دیگران اللخصوص نسل نو نیز توجه میکند.
اکبری با بیان اینکه یاوران نماز باید الگوهایی در برپایی نماز به معنای واقعی آن باشند، اظهار داشت: یاوران نماز قبل از اینکه به نماز یاوری برسند باید به نماز باوری برسند که این از ویژگیهای مهم یک نماز یاور است.
نقش خانواده در نسل نو چیست؟
مهدیه اکبری یاور نماز استان البرز افزود: مطمئناً مهمترین و موثرترین افرادی که میتوانند نوجوان نسل کنونی را به بهترین شکل تربیت کنند ، پدر و مادر هستند (یعنی خانواده) خانواده یکی از مهمترین نهادهای اجتماعی است که در شکوفایی شخصیت انسان موثر است. از آنجایی که فرزندان پدر و مادر را الگوی خود می بینند و بخش زیادی از شخصیت تربیتی انسان در دوران کودکی شکل میگیرد باید محیطی مناسب را فراهم نمود . در خانه ای که در آن پدر و مادر نماز نمی خوانند و به مسجد نمی روند نمیتوان انتظار داشت که فرزندان نمازگزاری تربیت شوند. پدر و مادر میتوانند با رفتارها و اعمال خود بهترین معلم برای اولاد خود باشند و علاوه بر این که خودشان نماز بخوانند به نمازخواندن فرزند خویش نیز اهمیت دهند.
اهمیت مدرسه بر نسل نو به چه مقدار است
اکبری بیان داشت: مدرسه به عنوان خانه دوم نوجوانان و جوانان همیشه دارای اهمیت بوده زیرا بخش زیادی از وقت دانش آموزان را به خود اختصاص داده و محیطی آموزشی و تربیتی بشمار میرود . در این میان معلمان نقش اساسی دارند و میتوانند با تبلیغ و ترویج فرهنگ نماز در کلاس تأثیر بسزایی روی دانش آموزان داشته و آنان را برای برپایی نماز تشویق نمایند و همچنین خودشان هم در نماز جماعت مدرسه حاضر شوند تا حرف و عمل یکی شود و دانش آموز بدینوسیله ارتباط معنوی با معلم خود پیدا می نماید.
تاثیرات تبلیغ برای دعوت نسل نو به اقامه نماز
یاور نماز استان گفت: برای انجام تبلیغی مؤثر باید به نقش و مسئولیتهای فردی و اجتماعی در دعوت نسل جدید به نماز، شیوههای دعوت به نماز، آثار و کارکردهای نماز فردی و اجتماعی و تبادل تجربیات در شیوههای دعوت نسل نو به نماز توجه شود.
مهمترین راهکارهای جذب دانشجویان به نماز
مهدیه اکبری بیان کرد: نماز در رأس همه عبادات، مهم ترین پشتیبان نسل جوان دانشجو است که سیر تکامل او را هموار و حصن حصینی است که در برابر آماج خطرات او را حفظ می کند. نماز، کشتی نجاتی است که جوان را از طوفان ها و خیزاب ها عبور می دهد و به ساحل آرامش و رستگاری می رساند.
بهره گیری از مطبوعات، صدا و سیما
اکبری افزود: اگر ما بنا داریم نماز را در یک محیطی مثل دانشگاه ترویج کنیم، و دانشجویان را به نماز تشویق و ترغیب کنیم، باید نماز را معرفی کنیم. در این ارتباط اساسی ترین منبعی که در اختیار داریم، مطبوعات و صدا و سیما هستند. باید دولت به معنای عام، صدا و سیما، مطبوعات به ترویج نماز و فرهنگ دینی توجه داشته باشند.
وی در پایان اظهار کرد: بررسی تربیت دینی در خانه، مدرسه، مسجد و شناخت آسیبها و ارائه راهکارهای مرتبط و پاسخگویی به سؤالات و شبهات نوجوانان و جوانان در حوزه نماز از دیگر مسائل مهمی است که در عرصه تبلیغ نیازمند توجه است.