به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان اصفهان، دومین جلسه شورای اقامه نماز استان اصفهان با حضور آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان، مهدی جمالی نژاد استاندار استان، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رنجبر مدیر ستاد اقامه نماز استان و مشاور استاندار، محمدرضا نظریان مدیر کل آموزش و پرورش، معاونین استاندار، کارشناسان ستاد اقامه نماز و اعضای شورای اقامه نماز استان روز چهارشنبه سوم بهمن ماه در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری برگزار شد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان به بیان گزارشی از فعالیت های انجام شده در نه ماه ابتدای سال پرداخت و استمرار فعالیت ها را تا پایان سال تضمین کرد.
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رنجبر بیان کرد: اهم مصوبات شورای اقامه نماز قبل پیرامون آموزش و پرورش بوده است که همکاری این دستگاه موجب شد اکثر موصوبات به نتیجه برسد.
مشاور استاندار به بیان صورت جلسه شورای اقامه نماز استان پرداخت و تصریح کرد: اجلاس استانی نماز، صدور حکم فرمانداران به عنوان رئیس شورای اقامه نماز شهرستان، ایجاد نماز خانه در شهرک های صنعتی و برگزاری جلسات شورای اداری، شورای فرهنگ عمومی و شورای آموزش و پرورش با موضوع نماز اهم مطالب این جلسه است.
حجت الاسلام ابراهیم رنجبر افزود: توجه به کارهای تحقیقاتی در حوزه نماز برای ترسیم مسیر برنامه ریزی ها و برنامه عملیاتی ضروریست لذا کار گروه هایی در این زمینه باید ایجاد شود.
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد در جلسه شورای اقامه نماز استان اصفهان بر اهمیت اقامه نماز تأکید کرد و آن را عاملی مؤثر در بهبود رفتار فردی و اجتماعی دانست.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان همچنین به نقش نماز در تقویت ارتباط انسان با خدا و تأثیر آن بر زندگی روزمره اشاره کرد و خواستار توجه ویژه خانواده ها به آموزش نماز فرزندان شد.
وی تصریح کرد: نماز به عنوان معراج مؤمن، وسیله ای برای عروج به سوی خداوند است و اگر فردی به این عبادت توجه نکند، به تدریج از مسیر صحیح دور میشود.
آیت الله طباطبایی نژادهمچنین به ویژگی های مؤمنان اشاره و بر لزوم ترویج فرهنگ نماز در جامعه تأکید کرد و گفت: مسئولان مدارس خود در نماز جماعت مشارکت کنند و دانش آموزان نمازخوان را تشویق کنند.
وی تأکید کرد: پیش از این تکلیف شده بود که صدای اذان در حدود یک هزار نقطه شهر شنیده شود در صورتی که این موضوع به طور کامل انجام نشده است.
امام جمعه اصفهان با اشاره به تفسیر سوره مؤمنون و تفسیر ترک نماز در مقابل ادای فریضه نماز اظهار کرد: نماز خواندن معراج مؤمن و به وسیله آن انسان به اعلاء می رود و کار بیهوده و لغو انجام نمیدهد.
نماینده ولی فقیه با بیان اینکه نماز موجب میشود که فرد به گناه آلوده و فعل حرام انجام ندهد، تصریح کرد: انسان خاشع از نماز خود مراقبت و آن را امانت خدا و عبادت را اول وقت به جا میآورد؛ در صورتی که افراد تارک الصلاه به کفر محض میرسند.
وی اضافه کرد: ما باید در بین قشر جوان اثر نماز نخواندن را بیشتر تبیین کنیم زیرا بسیاری از افراد نسل جدید اثرات ترک این فعل را نمیدانند.
مهدی جمالی نژاد با تأکید به اینکه مدیریت استان آمادگی حمایت از هر گونه زیرساخت ترویج اقامه نماز را دارد، اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای مسلمان صدای اذان در تمامی نقاط شهر شنیده میشود درصورتیکه قرار بود در شهر اصفهان نیز این اتفاق رخ دهد و صدای اذان به طور هم زمان در تمام سطح شهر شنیده شود.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه اکنون در برخی از نقاط شهر صدای اذان پخش میشود، افزود: در برخی از شهرک های صنعتی و مسکونی ازجمله شهید کشوری سرانه مساجد کم است و ما یقیناً این موضوع را به طور جدی پیگیری میکنیم.
استاندار تصریح کرد: پیش از این نیز مساجد و فرهنگسراهای دانشگاه ها مرکزی برای هم تجمع و هم ادای فریضه نماز بود اما امروزه نقش نماز و نمازخانه ها در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی نیز کم رنگ شده است.
وی ادامه داد: توسعه زیرساخت های مناسب برای مساجد و مدارس، بهویژه در مناطق کم برخوردار از اهمیت بالایی برخوردار است و فرمانداران، مدیران مدارس و روحانیون میتوانند به بهبود وضعیت اجتماعی و فرهنگی کمک کنند.
جمالی نژاد با اشاره به اینکه در این راستا ساخت سه مدرسه محله محور آغاز و هشت مدرسه در حال تکمیل است، گفت: هدف ما این است که مدارس را به سمت محله محوری سوق دهیم تا مدارس هم سالن مطالعه و کتابخانه و هم سالن ورزشی در کنار مساجد را توام داشته باشند.
وی گفت: اهمیت ادای فریضه نماز را نیز به مسئولان امر به صورت بخشنامه اعلام میکنیم، زیرا ایجاد فضایی برای فعالیت های اجتماعی و مذهبی در مساجد و مدارس میتواند به تقویت ارتباطات اجتماعی و افزایش مشارکت جوانان در امور مذهبی و فرهنگی کمک کند.
استاندار تأکید کرد: حضور کادر اداری مدارس و نیز معلمان در مدارس بسیار اهمیت دارد و مسئولان پرورشی نیز باید به زیبایی بصری و بهداشت محیط نمازگزاران در تشویق دانشآموزان به نماز خواندن اهمیت دهند.
وی با اشاره به اینکه مساجد ما محور هیچ برنامه اجتماعی و فرهنگی نیست، بیان کرد: در بسیاری از کشورهای مسلمان مساجد آن محور اتفاقات مهم و تصمیمات است و حتی مشکلات محلات نیز طریق مسجد حل شود.
جمالی نژاد افزود: مساجد باید به عنوان پایگاه های اجتماعی و مذهبی تبدیل و فعالیت های فرهنگی و آموزشی در آن رونق بگیرد.
محمدرضا نظریان در شورای اقامه نماز استان اصفهان گفت: مشکلات موجود در زمینه توسعه و ترویج فزهنگ نماز تنها شامل اعتبار و بودجه نیست، بلکه میزان گرایش به نماز، ریشه در نگرش دانش آموزان و فضای تربیتی مدارس دارد.
مدیر کل آموزش و پرورش اصفهان با بیان اینکه برگزاری جلسات مرسوم با خانواده ها در باره نماز کافی نیست و باید به ریشهها پرداخته شود، افزود: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر اهمیت اقامه نماز در ساعات تربیتی تأکید دارد و در این زمینه آموزش عملی نماز به دانشآموزان نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: از آنجا که شخصیت دانش آموزان در دوران ابتدایی شکل میگیرد ایجاد نگرش مثبت به نماز نیز باید از سنین پایین آغاز شود.
نظریان ادامه داد: نقش الگویی مدیران در اقامه نماز اول وقت در مدارس و ادارات بسیار اهمیت دارد.
مدیر کل آموزش و پرورش افزود: برای دستیابی به اهداف سند بنیادین آموزش و پرروش لازم است در جذب و استخدام افراد در سیستم آموزشی، بیشتر به مسائل تربیتی و پرورشی توجه کرد.
در پایان از دو نفر از مروجین امر نماز با لوح تقدیری از ستاد اقامه نماز تقدیر شد.