انجام وضو و غسل برای بیمار چه حکمی دارد
حجتالاسلامجاننثاری گفت: اگر شخص بیمار با وجود ضرر داشتن، غسل یا وضو را انجام داد و با تیمم مخالفت کرد این امر جایز نیست، چراکه وضو و غسلی که انجام شده باطل است.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان چهارمحالوبختیاری، حجتالاسلاموالمسلمین عباسجاننثاری، استاد و مدرس حوزه علمیه استان، روز یکشنبه، هفتم بهمنماه در جمع طلاب مرکز تخصصی شیخ مفید(ره) شهرکرد، گفت: یکی از مواردی که وضو و غسل را تبدیل به تیمم میکند، جایی است که برای شخص ضرر داشته باشد، برای نمونه بیماری که وضو یا غسل برایش ضرر دارد تبدیل به تیمم میشود.
وی ادامه داد: فرض این است که بیمار اگر با وجود ضرر داشتن، غسل یا وضو را انجام داد یعنی با تیمم مخالفت کرده و این امر جایز نیست، چون فرض به تیمم منتقل شد و امری برای وضو ندارد، بلکه نهی است. چراکه کسی است که وضو برایش ضرر دارد.
حجت الاسلام جاننثاری تأکید کرد: ممکن است وضو بیمار را بیمارتر و گرفتار کند وقتی امری ضرر دارد تبدیل به حرام میشود، در حقیقت چون نهی در عبادت مفسد است وضو و غسلش باطل میشود.
مدرس حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه برای صحت عبادت دو چیز کافی است یا باید امر باشد و یا ملاک، خاطرنشان کرد: اینجا شخص امر وضو برایش به تیمم تبدیل شده و ملاک هم ندارد. زیرا نهی دارد و به جسم خود ضرر میرساند، چه بسا نهی مفسد عبادت است و آنچه برای کسی نهی میشود قطعاً بهبودی را به تأخیر میاندازد.