اخبارچهارمحال و بختیاری

نماز سرمایه گذاری برای امور دنیوی و اخروی

مسئول فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز چهارمحال‌و‌بختیاری گفت: فریضه الهی نماز هم در زندگی دنیوی و هم در آخرت ثمرات و برکات فراوانی برای نمازگزار به همراه دارد.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان چهارمحال و بختیاری، احمد رفیعی مسئول فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز چهارمحال‌و‌بختیاری، روز سه شنبه، نوزدهم فروردین ماه در گفتگو با روابط عمومی ستاد استان در خصوص جایگاه و اهمیت فریضه نماز، گفت: نماز به عنوان یکی از ارکان اصلی دین نه تنها یک عبادت محض برای تقرب به خداوند است بلکه تأثیرات عمیقی در امور دنیوی و اخروی انسان دارد.

وی با ذکر اینکه نماز یک سرمایه‌گذاری معنوی است، ادامه داد: این فریضه الهی هم در زندگی دنیوی و هم در آخرت، ثمرات و برکات فراوانی برای نمازگزار به همراه دارد.
آثار اخروی اقامه نماز 
رفیعی سرمایه‌گذاری اخروی و پاداش آخرت را از جمله پیامدهای مثبت نماز عنوان کرد و افزود: نماز یکی از مهم‌ترین فرایض الهی است که اقامه آن بر طبق نص صریح قرآن در آیه «إِنَّنِی أَنَا اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِی وَأَقِمِ الصَّلَاهَ لِذِکْرِی» (طه/۱۴)، باعث رضایت پروردگار و تقرب به او می‌شود.
وی بیان کرد: نجات از آتش دوزخ از دیگر آثار اخروی نماز است که پیامبر اکرم (ص) در این خصوص فرمودند: «نماز، نور مؤمن است و ترک آن موجب خروج از دین و عذاب الهی خواهد شد»
وی پاداش بی‌حساب اقامه نماز را مورد تأکید قرار داد و گفت: در روایات آمده است که نمازهای پنج‌گانه با خلوص نیت، گناهان را محو کرده و پاداشی بی‌نظیر در آخرت دارند، همچنین نماز باعث تسهیل حساب قیامت می‌شود و نمازگزاران واقعی در روز قیامت به آسانی از صراط عبور می‌کنند.
دستاوردهای دنیوی اقامه نماز 
این کارشناس فرهنگی در ادامه برخی آثار نماز در زندگی دنیوی و برکات سرمایه‌گذاری برای این فریضه الهی را یادآور شد و توضیح داد: آرامش روانی از مهم‌ترین دستاوردهای نماز است همچنان که خداوند در قرآن فرمود: «أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» (سوره رعد، آیه ۲۸) یعنی با یاد خدا، آرامش قلب را به همراه می‌آورد.
رفیعی دوری از گناه با تمسک به فریضه الهی نماز را از دیگر برکات آن دانست و ادامه داد: قرآن در آیه ۴۵ از سوره مبارکه عنکبوت بر این نکته صحه می‌گذارد که یاد خدا و نماز انسان را از فحشا و منکر باز می‌دارد.
وی ادامه داد: برکت در روزی از دیگر آثار و نتایج نماز است و در روایات اسلامی داریم که نماز اول وقت، باعث افزایش روزی و برکت در زندگی می‌شود، همچنین نماز با حرکات منظمی همچون رکوع و سجود، تأثیرات مثبت فیزیولوژیکی و روانی در بدن انسان دارد.
مسئول فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز چهارمحال‌و‌بختیاری تصریح کرد: التزام به نماز در وقت معین، نظم و مدیریت زمان را در زندگی تقویت می‌کند.
رفیعی با تأکید بر اینکه نماز به عنوان سرمایه‌گذاری جامعه نیز مورد توجه است، افزود: نماز صرفاً یک عبادت فردی نیست بلکه اگر با معرفت و توجه خوانده شود، تبدیل به یک نیروی محرکه برای اصلاح زندگی می‌شود و آثار فردی و اجتماعی فراوانی در پی دارد.
برکات سرمایه‌گذاری برای نماز
وی تقویت ایمان از طریق اقامه نماز را یادآوری کرد و گفت: نماز ارتباط دائمی با خدا را حفظ می‌کند و ایمان را زنده نگه می‌دارد، این فریضه الهی و دعاها و مناجات‌های آن، زمینه‌ساز گشایش مشکلات مادی و معنوی در خانواده و جامعه است.
رفیعی ادامه داد: ارتباط اجتماعی از دیگر برکات اقامه نماز است و نماز جماعت، زمینه‌ساز تقویت وحدت و همدلی میان مسلمانان به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه نماز یک سرمایه‌گذاری است نه هزینه، افزود: نماز به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری معنوی باید مورد دقت و توجه قرار گیرد زیرا این فریضه الهی به مثابه یک سرمایه‌گذاری ارزشمند است که سود آن در دنیا و آخرت نصیب انسان می‌شود. برخلاف هزینه که معمولاً یک خرجِ بدون بازگشت و غیر قابل جبران است.
رفیعی با یادآوری اینکه نماز هزینه نیست، بلکه فرصت است، توضیح داد: برخی افراد نماز را وقت‌تلف‌کنی یا یک تکلیف سخت می‌دانند، اما این واجب دینی زمان کمی می‌گیرد و آثار و برکات بلندمدت دارد. کارکردی همچون ورزش معنوی را دارد و انرژی مثبت ایجاد می‌کند، ضمن اینکه نماز، ارتباط انسان با خدا را تقویت می‌کند.
وی با اشاره به اینکه نماز یک سرمایه‌گذاری همیشگی است که هیچ‌گاه ضرر نمی‌دهد، افزود: حتی اگر در کوتاه‌مدت نتایج نماز ملموس نباشد، در بلندمدت هم در دنیا و هم در آخرت انسان ثمرات آن را خواهد دید.
این کارشناس فرهنگی با تأکید بر اینکه اگر کسی نماز را هزینه ببیند، ممکن است به‌راحتی آن را ترک کند، بیان کرد: اما انسان اگر نماز را با نگاه سرمایه‌گذاری برای حیات دنیوی و اخروی ببیند، با انگیزه بیشتری برای اقامه آن برنامه‌ریزی می‌کند و این یک نگرش هوشمندانه است که ارزش واقعی نماز را نشان می‌دهد.

رفیعی نماز را بهترین سرمایه‌گذاری برای سعادت دنیا و آخرت دانست و اظهار کرد: نماز سرمایه‌ای است که نه تنها سود آن در آخرت با بهشت و رضوان الهی نصیب نمازگزار می‌شود، بلکه در همین دنیا نیز برکات مادی و معنوی زیادی دارد. امام صادق (ع) در این زمینه فرمودند: «نخستین چیزی که بنده در قیامت به آن محاسبه می‌شود، نماز است؛ اگر پذیرفته شد، سایر اعمال نیز پذیرفته می‌شود.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا