اخبارالبرز

مفاهیم نماز باید با زبان نسل امروز بازتعریف شود

مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز گفت: اگر می‌خواهیم نسل امروز به نماز و مفاهیم دینی گرایش پیدا کند، باید با زبان او حرف بزنیم و آرامش حاصل از نماز را به شکلی ملموس و تجربی به او نشان دهیم.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان البرز، به نقل از فارس، ابوالفضل مرادی مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه، هنرمندان و مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که با محوریت «نشست تخصصی معارف نماز» روز یکشنبه مورخ بیست و چهارم فروردین ماه برگزار شد با بیان اینکه پرداختن به مقوله نماز صرفاً در قالب مفاهیم کلیشه‌ای و تکراری نتیجه مطلوبی در پی نخواهد داشت، گفت: ما نیازمند بازتعریف مفاهیم دینی در قالب‌های روان‌شناختی، تربیتی و فرهنگی هستیم. مفاهیمی مانند آرامش حاصل از نماز، باید ملموس و قابل تجربه برای مخاطب، به‌ویژه نسل جوان باشد، در غیر این صورت برای آنان باورپذیر نخواهد بود.

وی با طرح این پرسش که «آیا ما در انتقال کارکردهای دنیوی نماز به درستی عمل کرده‌ایم؟» ادامه داد: جوان امروز از ما می‌پرسد اگر نماز چنین اثر عظیمی دارد، پس چرا در زندگی من تغییری ایجاد نمی‌شود؟ این سؤال‌ها ریشه در گره‌های ذهنی دارند که اگر به‌درستی پاسخ داده نشود، انتظار رفتار درست نیز بی‌معنا خواهد بود.
مرادی از آمادگی ستاد اقامه نماز برای راه‌اندازی ستون‌های محتوایی در رسانه‌های استان خبر داد و افزود: ما آماده‌ایم محتواهای علمی و تخصصی با رویکرد روانشناسی رشد، فلسفه دین و جامعه‌شناسی دینی تولید کنیم و از طریق رسانه‌ها، به دست مخاطبان برسانیم. این محتواها نباید صرفاً بر اساس آموزه‌های سنتی باشد، بلکه لازم است با نیازها و دغدغه‌های امروز جامعه هم‌راستا شود.
وی با اشاره به تجربه موفق همکاری با شهرداری‌ها و مراکز علمی برای اجرای برنامه‌های کوتاه‌مدت و تأثیرگذار گفت: به‌عنوان مثال، ما پیشنهادی داریم برای برگزاری کارگاه‌های دو ساعته با موضوع نماز، با حضور استادان برجسته در محیطی صمیمی. وقتی مخاطب تجربه زیسته‌ای از نماز پیدا کند، ارتباط عمیق‌تری با آن خواهد گرفت.
مرادی افزود: در طراحی غرفه ستاد اقامه نماز، فضایی شبه‌روایی ایجاد شد که مخاطب با عبور از مسیر نورانی، تدریجاً به مفهوم قرب الهی نزدیک می‌شد. این نمایشگاه با استقبال بیش از ۵۶۰۰ نفر از دانش‌آموزان و ۸۰۰۰ نفر از بازدیدکنندگان عمومی مواجه شد.
وی با اشاره به اینکه تمرکز صرف بر ثواب‌های اخروی نماز، بدون تبیین اثرات دنیوی آن، کارکرد تربیتی دین را کاهش می‌دهد، گفت: وقتی جوان امروز از آرامش سخن می‌گوید، نمی‌خواهد به چیزی ارجاع داده شود که در آینده‌ای نامعلوم به‌دست خواهد آمد؛ بلکه به‌دنبال راهکاری برای مدیریت اضطراب و احساسات در لحظه اکنون است. نماز اگر درست تبیین شود، چنین کارکردی دارد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز در پایان با دعوت از مجموعه‌های فرهنگی و هنری برای همکاری بیشتر با ستاد، اظهار کرد: ما از تمامی ظرفیت‌های موجود در رسانه‌ها، هنر، دانشگاه و آموزش و پرورش برای تبیین اثرگذار مفاهیم نماز استفاده خواهیم کرد. این مهم با هم‌افزایی میان دستگاه‌ها، قابل تحقق است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا