اولین گردهمایی دبیران اقامه نماز دستگاههای اجرایی در سال ۱۴۰۴

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، اولین گردهمایی دبیران شورای اقامه نماز دستگاههای اجرایی کشور، با حضور رئیس و قائم مقام ستاد اقامه نماز، جمعی از معاونین، مدیران و مشاورین ستادی و نماینده رئیس جمهور در امر نماز در روز سه شنبه بیست و هفتم فروردین ماه برگزار شد.
این جلسه با هدف تبیین رویکردهای ستاد اقامه نماز در سال جدید، تبیین رویکرد دولت چهاردهم در امر اقامه نماز، معرفی ظرفیت های انتشارات ستاد و تبیین سیاست ها و رویکردهای بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) تشکیل شد.
حجت الاسلام قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز در اولین گردهمایی دبیران شورای اقامه نماز دستگاههای اجرایی با طرح این سوال از دبیران اجرایی که از زمان مسئولیت خود در دستگاههای اجرایی، وضعیت نماز چه تغییراتی داشته است، گفت: کارکنان در صفوف نماز جماعت ادارت به صف می ایستند و نماز اقامه میکنند ولی آیا برای فرزندان و همسران این کارکنان نیز برنامه آموزش نماز آنان دارید.
حجت الاسلام قرائتی با بیان اینکه در طول سال تحصیلی دانش آموزان در نمازخانههای مدارس به نماز میایستند و نماز اقامه میکنند، گفت: نباید از اجرای برنامههای آموزشی نماز برای این دانش آموزان در طول تابستان غافل شد.
وی بر ضرورت برگزاری دورههای آموزشی برای فرهنگیان و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد و گفت: لازم است در این دورههای آموزشی کلیات دعوت به نماز، مهدویت و تفسیر قرآن آموزش داده شود.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه برای خودسازی باید به قرآن مراجعه کنیم، گفت: لازم است تا دبیران نماز دستگاههای اجرایی بودجهای را از طریق دستگاه خود برای آموزش نماز فرزندان و همسران کارکنان تهیه و به این امر اهتمام بورزند.
حجت الاسلام قرائتی با اشاره به اینکه میتوان از افراد اثرگذار و صاحب نفوذ برای دعوت افراد به نماز استفاده کرد، گفت: گاهی اوقات یک جمله انگیزشی یا یک حرکت معنوی میتواند در دعوت فرد به نماز موثر باشد، از این رو لازم است تا راههای متعدد و خلاق برای دعوت به نماز را امتحان کنید.
در ادامه قائم مقام ستاد اقامه نماز با بیان اینکه برنامه های حوزه نماز دستگاههای اجرایی در قالب تفاهمنامه بین نماینده رئیس جمهور و وزیر و رئیس ستاد اقامه نماز تنظیم میشود، گفت: بعد از آموزشی، کار انگیزشی و اطلاع رسانی و رسیدن به بلوغ فکری همکاران در بدنه دستگاه لازم است.
وی با بیان اینکه با تغییر دولت استانداران جدید را ارزیابی کردیم، تعدادی از این استانداران همکاری خوبی را با ما شروع کردند ولی تعدادی نیز کم کاری داشتند، افزود: ارزیابی دستگاههای اجرایی در حوزه نماز از طریقه سامانه سجاده انجام میشود. به گفته وی، در دستگاه های اجرایی افرادی هستند که در حوزه آموزش خانواده، برگزاری مسابقه و تولید محتوای فرهنگی و هنری در حوزه نماز فعالیتهای خوبی انجام می دهند که برخی از دستگاهها آمادگی دارند، ارزیابی از این کارکنان را انجام دهند و ستاد اقامه نماز نیز میتواند کمک حال شما در این زمینه باشد.
دکتر زرهانی به پوشش رسانی نماز جماعت مدارس توسط صدا و سیما اشاره کرد و گفت: این نیز اقدام ارزشمندی بود که در طول سال گذشته در بسیاری از استانها شاهد بودیم.
وی به برنامههای ستاد اقامه نماز در افق ۱۴۰۱ تا ۱۴۲۰ اشاره کرد و گفت: برنامههایی هم برای دستگاههای اجرایی آماده کردیم که لازم است دستگاهها برش استانی این برنامهها را در استان خود اجرا کنند، که در رسیدن به هدف باید این برنامهها از دو جهت مورد بررسی قرار گیرد جهت اول اینکه آیا دستگاه در این مسیر حرکت میکند و جهت دوم اینکه آیا برنامه نیاز به بروزرسانی دارد و لازم است تا این برنامهها ویرایش شوند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز به برنامه ۱۴۰۴ ستاد اقامه نماز هم اشاره کرد و گفت: چهارچوب برنامههای فرهنگی در این برنامه از طریق دفتر مقام معظم رهبری ریل گذاری شده و یک مبنای آن هم ارتباط با دستگاهها و تفاهم نامههایی است که مبادله میکنیم، این برنامهها پس از تصویب در هیئت امنا در اختیار دستگاهها قرار میگیرد.
وی به اقدام اخیر ستاد اقامه نماز در تجهیز نمازخانه و کتابخانه ۲۵۸ مدرسه شبانه روزی عشایری در کشور اشاره کرد و گفت: لازم است با برنامهریزی درست خلأها را شناسایی کنیم و در جهت کاستن این ضعفها و مشکلات اقدام کنید.
دکتر زرهانی به ظرفیت مرکز تخصصی نماز قم و انتشارات ستاد اقامه نماز که کتابها را با ۵۰ درصد تخفیف در اختیار دستگاهها و خانوادهها قرار میدهد، اشاره کرد و گفت: در حوزه مهدویت، قرآن و نماز بیش از ۳۰۰ استاد متبحر داریم که آماده اجرای دورههای آموزشی در سراسر کشور با هزینه ستاد اقامه نماز هستند.
نماینده رئیس جمهور در امر نماز با بیان اینکه باید شاکر باشیم که در خدمت نماز هستیم، گفت: کارنامه ستاد اقامه نماز درخشان است و کارهای خوبی از جمله چاپ کتاب با موصوع نماز و ساخت و تجهیز نمازخانه انجام شده است.
رضایی با بیان اینکه در نماز به جمله” اهدنا الصراط المستقیم اشاره میکنیم و از خدا میخواهیم ما را در صراط مستقیم قرار دهد، گفت: اثرگذاری این صراط مستقیم در جامعه تا چه اندازه محقق شده و توانسته است ما را از مسیر منحرف دور و در مسیر درست قرار دهد.
وی با یادآوری اینکه نمازخانههای بسیار خوبی در مسیر جادهها، فرودگاهها، مدارس و ترمینالها ساخته شده است، افزود: لازم است اثرگذاری نماز در جامعه را نیز مورد بررسی قرار دهیم.
رضایی بر ضرورت استفاده از افراد صاحب نفوذ و اثرگذار در دعوت نسل نو و عموم مردم به نماز اشاره کرد و گفت: ما نیازمند افرادی هستیم که به عنوان الگو اسلامی در جامعه معرفی شوند و سخنان و رفتار آنان بر مردم تاثیرگذار باشد.
حجج اسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی و میرمجید سعیدی به عنوان نمایندگان اصلی دبیران اقامه نماز دستگاه های اجرایی در هیات ارزیابی ستاد اقامه نماز انتخاب شدند.
در پایان ضمن تشریح اهداف گردهمایی توسط سید علی مهدیان معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور، از نسخه جدید سامانه جامع ارزیابی عملکرد اقامه نماز دستگاه های اجرایی کشور (سجاده) رونمایی شد.