وقت نماز صبح
نماز صبح یکی از با فضیلت ترین نمازهای واجب روزانه است که هر انسان مکلفی هر روز باید این نماز را به جا آورد. در این مقاله سعی داریم تا وقت مناسب برای خواندن این نماز را بررسی کنیم.
وقت نماز صبح
بصورت مختصر و کلی در دین مبین اسلام: وقت نمازصبح از هنگام طلوع فجر تا قبل طلوع آفتاب می باشد.
بنا بر نظر عمده مراجع تقلید معیار شرعی در مورد وقت نماز صبح، فجر صادق است، و احراز آن موکول به تشخیص مکلف است. همچنین فرقی بین شب های مهتابی و یا غیر مهتابی وجود ندارد.
مراجع تقلید مانند آیات عظام خامنه ای، مکارم شیرازی و … گفته اند که برای رعایت جانب احتیاط بهتر است ۵ الی ۸ دقیقه بعد از اذان، نماز را بخوانید.
وقت فضیلت
وقت فضیلت نماز بخشی از وقت است که اقامه در آن زمان دارای فضلیت و ثواب فراوانتری نسبت به سایر اوقات است و خارج از آن وقت، فضیلت مذکور را ندارد. در نماز صبح وقت فضیلت از اذان صبح شروع میشود و تا قبل از روشن شدن هوا جزو وقت فضیلت است.( به صورت زمانی تا حدود ۲۱ دقیقه بعد از اذان صبح میشود.)
همچنین بخوانید: طریقه خواندن نماز نافله صبح
بسیار عالی و متشکر
چرا همیشه نظر آیات الله خامنه ای و آیات الله مکارم شیرازی را نشر میکنید شاید کسی باشد که این دو را بعنوان مرجع قبول نداشته باشد بهتر است نظر چند مرجع دیگر را هم بنویسید مخصوصا مراجع نجف اشرف
هر موقع سوالی داشتید نام مرجع تقلیدتون رو هم بفرمایید تا حکم ایشون رو منتشر کنیم
این دو یعنی چی؟
دارید درمورد دو مرجع گرانقدر شیعه که یکی از آن بزرگواران رهبر مسمانان است صحبت میکنید!
بزرگوار شما در منزل هم پدر بزرگوارتان را به این نحو صدا میزنید؟ ضمن اینکه مقلدان حضرت آقا بیشتر از سایر مراجع عظام هستن ولی وقت سوال باید اسم مرجع خودتون رو بگید
برای تقلید که این جور نیست قبول نداشته باشید خود مراجع اگر هرکدوم حکم حرام بدن بقیه هم انجام میدن ما کی باشیم که این بزرگواران قبول داشته باشیم یا نداشته باشیم
سلام.
اگه به قصد نماز صبح بیدار شدیم و دیدیم هوا روشن شده و ساعت و موبایل و رادیو هم نداشتیم که داخل بودن وقت نماز صبح را مطمئن شویم و فکر کردیم نماز صبح قضا شده و بعد از بجا آوردن قضای نماز صبح به نحوی متوجه شدیم که نمازی که خواندیم قبل از طلوع آفتاب بوده،حکمش چیست؟ با تشکر.
با تشکر
سلام از مرکز پاسخگویی به احکام سوالتونو پرسیدم: اگر به قصد انجام واجب بجا اوردیدنماز صحیح است
در اینطور موارد که نمیدونید نمازتون قضا شده یا خیر به نیت ما فی ذمه بخونید