اخبار

گردهمایی ائمه جماعات، مفسران و فعالان قرآنی استان یزد برگزار شد

حجت‌الاسلام قرائتی: بیان تفسیر روان از قرآن برای نسل جوان ضروری است

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، شامگاه، ۱۴ دی‌ماه در گردهمایی ائمه جماعات، مفسران و فعالان قرآنی استان یزد که در مدینه‌ العلم الکاظمیه برگزار شد، بر ارتباط دوستانه و صمیمی با نسل جوان تأکید کرد و گفت: هرآنچه در منابر بیان می‌شود، باید مفید، مختصر و از سوی دیگر کاربردی و مورد نیاز مردم باشد تا وقت مخاطبان را تلف نکند.

وی ادامه داد: اغتشاشات اخیر به ما نشان داد آموزش و پرورش در مدارس و طلاب و روحانیون برای نسل جدید جامعه خوب کار نکرده‌اند. ما از یاد خدا غافل شده‌ایم، در قرآن کریم از ذکر به دو معنای نماز و قرآن یاد شده است، خداوند در قرآن می‌فرماید: «نماز ذکر خداست و کسی که از ذکر خدا غافل شود، زندگی‌اش سخت می‌شود.» بنابراین نماز را باید با فهم خواند و مفهوم آن را درک کرد.

قرآن در منابر سهمی ندارد

قرائتی ادامه داد: قرآن در منبرها سهمی ندارد، در جامعه ما حفظ قرآن ارزش است، تدبیر در قرآن ارزش نیست، ما قرآن را کتاب علمی نمی‌دانیم در صورتی که قرآن علم است، قرآن از نظر حقوقی نکات زیادی دارد. قرآن مهجور است، حتی در شب قدر که شب نزول قرآن کریم است، نقش قرآن کم‌رنگ است و به تفسیر این کلام الهی پرداخته نمی‌شود.

این مفسر قرآن افزود: براساس آنچه که در قرآن آمده است پیامبر مکرم اسلام(ص) در روز قیامت نسبت به مهجوریت قرآن به پروردگار متعال شکایت می‌کند. ما باید به خود بگوییم که اگر در همین لحظه بمیریم برای پاسخ‌های نکیر و منکر در رابطه با آن کارهایی که در عرصه‌ قرآن باید انجام می‌دادیم و نداده‌ایم چه خواهیم گفت.

رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه ما بیشتر به ظاهر قرآن توجه می‌کنیم و نسبت به محتوای آن کم توجه هستیم، اظهار کرد: قرآن «بَیَانٌ لِّلنَّاسِ» است و تفسیر قرآن باید به گونه‌ای باشد که عوام آن را فهمیده و خواص بپسندند، بنابراین آیات اخلاقی را بخوانید و تفسیر کنید، در محافل و منبرها به تفسیر قرآن با بیان روان و روز برای نوجوانان و عموم بپردازید.

وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه معاونت تهذیب دارد، ولی معاونت تفسیر ندارد تصریح کرد: هر آنچه در زندگی به آن نیاز داریم، در قرآن بیان شده و تمام کلمات قرآن بار معنایی دارد و لذا در قرآن به نکات بسیاری پرداخته شده که باید برای تبیین آن اهتمام ورزید.

رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه ۲۶۸ قصه جذاب در قرآن کریم وجود دارد که می‌تواند محتوایی جذاب برای هر منبری باشد افزود: باید تفسیر قرآن در منابر به‌صورت کوتاه و شیوا ارائه شود و به آنچه مورد نیاز جامعه یا مشکلی را حل می‌کند، پرداخت.

مراد از علم

وی با اشاره به لزوم پرداختن به مسائلی که مورد نیاز جامعه است گفت: بعضی اوقات موضوعاتی از شکیات نماز مطرح می‌شود که وجود خارجی ندارد، یا در مورد موضوعاتی که وجود خارجی ندارد سؤالاتی مطرح می‌شود که نیازی به آن نیست. دروس حوزه باید از چهار شرط برخوردار باشد، یا واجب باشد یا مستحب، یا مشکل فردی و جامعه را حل کند. می‌پرسند امام زمان زن و بچه دارد. دانستن این موضوع چه فایده‌ای دارد. نه واجب است و نه مستحب و نه مشکل فرد یا جامعه‌ای را حل می‌کند.

این مفسر قرآن کریم، با بیان اینکه رگبار شبهات در کشور از سوی دشمن وجود دارد و شبهات نسل جوان باید پاسخ داده شود بیان کرد: توجیه کردن حماقت است و متأسفانه خیلی از مسئولان ما سعی می‌کنند، توجیه کنند. تضعیف نظام جنایت است و نباید با یک حرف و سخنرانی که اصالت هم ندارد، نظام اسلامی را تضعیف کرد، تکمیل، رسالت ما در نظام است و همه ما با هر توانی که داریم، وظیفه داریم در جهت تکمیل نظام مقدس اسلامی تلاش کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه «إِنَّمَا یَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَآؤُاْ» گفت: از میان بندگان او تنها دانشمندان (ربّانى) خشیت الهى دارند و لذا خشیت، ترس همراه با تعظیم و برخاسته از علم و آگاهى است. امام صادق فرمودند: «عالم، کسى است که رفتارش، گفتارش را تصدیق کند و گرنه عالم نیست.»

قرائتی در پایان گفت: براساس این آیه، اهل عبادت بسیار است، اما تنها عالمان به مقام خشیت مى‌‏رسند و مراد از علم، دریافت حقیقت و داشتن نورانیت، بصیرت و حکمت است و علم و آگاهى بر اسرار هستى، زمینه‏ رسیدن به خشیت الهى می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا