اخبارایلام

نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی از دیدگاه مدیر ستاد اقامه نماز استان ایلام

فیض اله رضایتی مدیر ستاد اقامه نماز استان که یکی از اولین مبارزین با رژیم طاغوت در استان ایلام بوده است، نقش مساجد را در پیروزی انقلاب اسلامی بسیار پررنگ و بی بدیل دانست.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان ایلام، فیض اله رضایتی مدیر ستاد اقامه نماز استان در گفتگو با روابط عمومی این ستاد، نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی را تشریح کرد و به سوالاتی در این خصوص پاسخ داد.

در ادامه مشروح گفتگو مدیر ستاد اقامه نماز استان ایلام در خصوص نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی را می‌‎خوانیم:

چرا در زمان طاغوت، مسجد بعنوان پایگاه انقلابیون معرفی شده بود؟

مسجد در روند پیروزی انقلاب نقش بی بدیلی ایفا کرد بطوری که جایگاه تجمع انقلابیون به عنوان یک پایگاه معنوی و مقدس بود . انقلاب ما یک انقلاب دینی بود و مرجعیت و روحانیت مبارز رهبران این نهضت بودند و مسجد توانست به عنوان یک پایگاه دینی و تبادل افکار و سنجش اعلامیه‌های امام و سخنرانی روحانیون مبارز نقش بسیار پر رنگی در تاریخ معاصر ایران پیدا کند و با حضور علما به هسته های مبارزانی بر علیه رژیم تبدیل شود.

نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی چه بود؟

در میان مسلمانان مسجد بعنوان مرکزی برای جشن‌های مردمی در مبارزه با ظلم نمود داشته است و در ایجاد و شکل گیری انقلاب اسلامی و مبارزه علیه ظلم و استبداد نقش مهمی داشته است و به جرأت می‌توان گفت نقش مسجد در پیروزی انقلاب به عنوان یک مرکز فرماندهی و آگاهی بخشی به توده های مسلمانان، نقش اصلی را بر عهده داشته است.

کدام مساجد در استان ایلام پایگاه تشکیل جلسات بودند؟

در استان ایلام مساجد همانند خیلی از مساجد کشور پایگاه انقلابیون بود. مسجد جامع ایلام در میان مساجد نقش بی بدیلی در پیروزی انقلاب و انسجام بخشی به نیروهای انقلاب در استان داشته است.

نماز چه نقشی در خیزش مردم استان داشت؟

نماز اثر بخش ترین نیروی معنوی انقلابیون در استان بود. در هنگام تظاهرات اکثر جوانان در خیابان‌ها به اقامه نماز جماعت می‌پرداختند و در حقیقت موتور حرکت انقلابیون بود.

جایگاه امروز مسجد در بین جوانان چگونه است؟

امروزه مسجد به عنوان یک پایگاه اثرگذار متأسفانه به صورتی که شایسته است در میان جوانان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد و این یک خطر بزرگی است که متأسفانه مورد غفلت واقع شده است.

چه باید کرد که جوانان همانند روزهای مبارزه با رژیم طاغوت به سمت مسجد روانه شوند؟

بالا بردن جذابیت مسجد برای جوانان، داشتن برنامه‌های مناسب روز جهت جذب جوانان، امام جماعت دلسوز و خوش خُلق که توانایی جذب جوانان را داشته باشد، در هیئت امنا مساجد از وجود جوانان جهت مدیریت مساجد استفاده شود، ایجاد امکانات فرهنگی و ورزشی مناسب، احترام به مسئله نوجوانان و جوانان و احترام به آنها و پرورش شخصیت دینی آنها از جمله عواملی است که می‌توان در جهت جذب جوانان به مساجد و نماز مورد توجه قرار بگیرد.

 

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button