اخبارحوزه ریاست

پیام قائم مقام ستاد اقامه نماز به اجلاس نماز استان کردستان+ فیلم

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، همزمان با برگزاری اجلاس نماز در کردستان، پیام تصویری سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز به اجلاس نماز کردستان منتشر شد.

متن پیام به شرح ذیل است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین

«الَّذینَ إِن مَکَّنّاهُم فِی الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاهَ…» حج_۴۱

یکی از ویژگی های مهم حکومت اسلامی اهتمام به اقامه نماز و ترویج معارف این فریضه الهی است. مقام معظم رهبری پرچمدار اقامه نماز هستند. همه علما اعم از علمای شیعه و اهل سنت و جماعت در کردستان عزیز، از پرچمداران اقامه نماز محسوب می شوند.

خوشبختانه در این استان اجلاس نماز تاکنون با شکوه برگزار شده و دست اندرکاران منشأ خیر، حرکت و سازندگی معنوی بوده‌اند.

استاندار محترم استان کردستان جناب آقای زارعی کوشا از چهره های برجسته کشور هستند که در ترویج اقامه نماز و معارف آن همت کرده‌اند و هم در برگزاری جشنواره فجر تا فجر و هم در سازماندهی اقامه نماز در مدارس و در ادارات دولتی فعالیت خیلی خوبی دارند.

فضلا و علمای شیعه و سنی در کردستان منشا خیر و حرکت سازنده هستند، مرکز بزرگ اسلامی به عنوان مرکز مطالعات دینی و کانون وحدت و اتحاد مردم و علمای اهل سنت و جماعت و شیعه پرچمدار هستند، من از یکایک این شخصیت های والا قدر دانی می کنم.

ما در اجرای برنامه اقامه نماز نیازمند به چند حرکت هستیم، حرکت اول تامین امام جماعت برای مدارس و مراکز علمی و آموزشی و دانشگاهی و ادارات، که امیدوار هستیم این کار با مشارکت علما به نحو مطلوب انجام شود.

حرکت دوم رسیدگی به امور نمازخانه‌ها هست، نمازخانه ها هم از نظر ظاهر و هم از نظر آرایش معنوی باید زیبا و دلپذیر باشند.

ضرورت سوم برقراری ارتباط با نسل نو است، امروزه از طریق فضای مجازی تلاش میکنند که ذهن و ضمیر فرزندان ما را نسبت به معارف دین بد بین کنند‌. علما اعم از شیعه و سنی، معلمان، اساتید دانشگاه، متفکران اسلامی، اهل قلم و هنرمندان باید تلاش کنند تا به اذن الله، ذهن و ضمیر نسل نو را معطوف به آموزه های قرآن و معارف دین بکنند.

ما خوشبختانه مشترکات زیادی داریم، قرآن کتاب آسمانی ما یکی اسن، پیامبر اعظم یکی است، کعبه یکی است، محبت اهل بیت در دل یکایک مسلمین است و امور دینی، واجبات و مستحبات، بسترهایی هستند برای «تَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوىٰ»، از این رو من استدعا می کنم که دست اندرکاران ستاد اقامه نماز یک اتاق فکر متشکل از علمای شیعه و سنی، صاحب نظران، برخی از جوانانی که نوآور هستند، دانشجویان، دانش‌آموزان تشکیل بدهند و بررسی کنند که الان موقعیت اقامه نماز در استان چه وضعیتی دارد و برای بهبود وضع موجود چه باید کرد و راهکار پیدا بکنند؛ یعنی شناخت مشکلات و تدوین راهکارها و بعد نظارت بر اجرای راهکارها.

خوشبختانه استان کردستان در عرصه های فرهنگی و دینی، بالاخص در حوزه نماز از استان های خوب است، امیدواریم از رهگذر تشکیل این اتاق فکر یک ابتکارات و برنامه های مناسبی تدوین و به مرحله اجرا گذاشته بشه که هم مردم استان بالاخص نسل جوان استان استفاده کنند و هم بتوانیم این تجربه را به سایر استان‌ها منتقل بکنیم.

تعدادی از استان ها و ما مردم ما اعم از شیعه و سنی، قرن هاست در کنار هم با مسالمت زندگی می‌کنند و در جهت ترویج فرهنگ اسلامی تشریک مساعی دارند، خوب است که ما تجارب موفق استان کردستان را هم به سایر استان‌ها منتقل کنیم و بتوانیم این ادعا را داشته باشیم که استان کردستان، هم در ترویج معارف نماز برای کودکان، نوجوانان و جوانان و عموم مردم پیشتاز هست و هم حرفی برای گفتن برای سایر استان ها دارند و می توانند دانش و بینشی را منتقل بدهند.

ارتباط با صدا و سیما برای ما بسیار مهم هست، صدا و سیما از مراکزی است که به تعبیر حضرت امام یک دانشگاه است، مقام معظم رهبری، امام و همه بزرگان کشور نقش دانش افزایی برای صدا و سیما قائل هستند، هم در ترویج و آموزش مستقیم معارف نماز نقش آفرین هستند و هم در بسیج هنرمندان در تولید آثار هنری و بصری برای بالا بردن دانش و بینش جامعه به صورت غیر مستقیم، در فیلم ها، سریال ها و برنامه هایی که در تخصص خودشان هست و مهمتر از همه این ها در ایجاد انگیزه در نسل نو؛ تهیه گزارش از نماز دانش آموزان، نماز دانشجویان و زمینه سازی برای تشویق چهره های برتر نمازگزار در مدارس و دانشگاهها، تحکیم پیوند خانه و مدرسه و مسجد که از سیاست‌های اصولی ستاد اقامه نماز است از اهمیت برخوردار است.

سایر دستگاه ها هرکدام یک نقشی بر عهده دارد، سازمان تبلیغات اسلامی، ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان، حتی مراکز صنعتی نقش آفرین هستند.

استدعایی که از استاندار محترم و رئیس شورای اقامه نماز استان دارم این است که برنامه پنج ساله ای را که در ذیل سند ۲۰ ساله ستاد اقامه نماز در استان تدوین شده است، هر سال حداقل یکبار در شورای اقامه نماز مطرح کنند و وظایفی را که دستگاه‌ها بر عهده گرفته اند را یادآوری و ارزشیابی از میزان تحقق برنامه ها داشته باشند.

اگر فرض کنید؛ شهرک جدید ساخته میشود حتما در آن مسجد پیش‌بینی بشود، اگر مدرسه جدید افتتاح میشود نمازخانه داشته باشد، اگر بیمارستان احداث میشود نماز خانه در آن پیش بینی شود.

به هر حال دستگاه ها طبق برنامه پنج ساله استان تعهداتی دارند، این تعهدات اگر روی کاغذ بماند فراموش خواهد شد، اما اگر شورای اقامه نماز استان و به نیابت از آن شورای اقامه نماز شهرستان به ریاست فرماندار و با حضور امام جمعه و علما و مدیران شهرستان تشکیل شود و تحولات را رصد کنند، هر سال ما بهتر از سال بعد خواهد شد.

سال ۱۴۰۱ به پایان رسید و اندک اندک وارد سال ۱۴۰۲ می شویم، برنامه سال آینده بررسی و ارزیابی شود و زمینه تحقق آن فراهم شود که اگر این کار انجام شود، انشالله کار اقامه نماز توسعه پیدا می کند.

من وظیفه خودم میدانم از مدیر محترم ستاد اقامه نماز، رئیس شورای اقامه نماز، علمای شیعه و سنی، استاندار محترم، فرمانداران و مدیران کل ادارات و مردم عزیز کردستان که پرچمدار اقامه نماز هستند صمیمانه تشکر کنم.

سید احمد زرهانی، ۱۵ اسفند ۱۴۰۱

جهت دانلود فایل تصویری پیام اینجا کلیک کنید

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button