نشست هم اندیشی فرهنگ سازی نماز در مراکز و کارخانجات صنعتی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، نشست هم اندیشی فرهنگ سازی نماز در مراکز و کارخانجات صنعتی، به صورت وبیناری، با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین بهشتی مشاور علمی ستاد اقامه نماز و با حضور منصور سرگزی معاون فرهنگ آموزش و پژوهش و سید علی مهدیان معاون برنامهریزی نظارت و ارزیابی ستاد، مدیر کل فرهنگی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مدیران ستاد اقامه نماز استان ها و معاونین فرهنگی ادارات کار، تعاون و رفاه اجتماعی مراکز استان ها، در روز چهارشنبه، سوم مردادماه، برگزار شد.
حجت الاسلام سید جواد بهشتی، مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز در نشست هم اندیشی فرهنگ سازی نماز در مراکز صنعتی و کارخانجات اظهار کرد: یکی از درس های مکتب عاشورا برافراشتن پرچم نماز بود؛ امام حسین(ع) در ظهر عاشورا در مقابل تیرهای دشمن نماز را برپا کرد که اهمیت نماز را مورد تاکید قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه ماموریت ستاد، اقامه نماز برای تمام مردم است و کارگران بخشی از جمعیت ایران اسلامی به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور هستند، گفت: کمتر سالی است که مقام معظم رهبری در خصوص نقش کارگران در رونق تولید سخن نگفته باشد.
حجت الاسلام بهشتی در ادامه به رابطه نماز و فرهنگ کار اشاره کرد و گفت: اطلاع مدیران و کارفرمایان از جایگاه نماز و فرهنگ کار می تواند در سلامت تولید و ارتقا بهره وری کمک کند.
وی ادامه داد: نماز نوعی تبلیغ است و مسلمانان در شبانه روز در پنج نوبت برای نماز تبلیغ می کنند و در هنگام اذان نیز واژه شتاب در نماز، شتاب در رستگاری و شتاب به سوی بهترین کار مورد تاکید قرار گرفته؛ از اینرو خداوند نماز را برای کیفیت بخشی به کار انسان واجب کرده است و اگر ما بتوانیم مابقی کارها را نیز براساس این شاخص ها انجام دهیم موفق خواهیم بود.
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز با یادآوری اینکه اسلام از ما آگاهی در نماز را طلب می کند، یک رکعت فردی که با آگاهی، نماز می خواند برابر با ۱۰۰۰ رکعت است، گفت: اگر کارگران نیز در محل کار با آگاهی کار انجام دهند، کیفیت کار بالا می رود.
وی ادامه داد: قبولی در نماز در سایه اخلاص است؛ کارگران نیز اگر در کارهای خود انگیزه داشته باشند کیفیت و کمیت کار بالا می رود؛ تمرکز در نماز از دیگر زیبایی ها نماز است که به انسان می آموزد در محل کار تمرکز داشته باشد تا کارش را به درستی انجام دهد؛ نظافت در نماز از دیگر تاکیدات دین اسلام است که انسان می تواند از این ویژگی نماز در محل کار خود استفاده کند و به خود و کار خود نظم ببخشد.
حجت الاسلام بهشتی با اشاره به اینکه نماز، مدل کار در سبک زندگی مسلمانان است، گفت: یکی از واجبات نماز ترتیب است که انسان باید در کار و زندگی خود به این مهم توجه داشته باشد. نظم در بهره وری تاثیرگذار است؛ نمازگزار در سبک زندگی مسلمانی این دقت را یاد می گیرد.
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز اضافه کرد: در نماز توجه به حقوق دیگران مورد تاکید است و انسان نیز در محیط کار خود می آموزد به حقوق دیگران توجه کند. نمازهای مستحبی به نوعی کار اضافه برای پیشرفت معنوی انسان است که در محیط های کاری نیز می توان به ان توجه کرد.
به گفته وی، اگر کارگران زیبایی ها و ویژگی های نماز را در فرهنگ کار متجلی کنند بهره وری بالا می رود و نمونه ای برای دیگر شرکت های تولیدی می شوند؛ در اسلام به نماز جماعت توصیه شده است و اگر نماز الگوی جامعه کارگری باشد محیط همدل و یکپارچه ای را در کارخانجات و مراکز تولیدی خواهیم داشت.
سید علی مهدیان، معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز نیز به موضوع توجه ویژه به مخاطبین دستگاه های اجرایی در آیین نامه ترویج و توسعه نماز اشاره کرد و گفت: در یک همفکری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به برگزاری نشست های هم اندیشی با مدیران مراکز صنعتی و کارگری تاکید و مقرر شد تا ماحصل این نشست ها به تدوین برنامه متناسب با نیاز مخاطبین منتج شود.
وی با بیان اینکه مقرر شده است نظامنامه ای برای آموزش حوزه کارگری پیش بینی شود، گفت: به همین منظور نمونه برگهایی برای نظرسنجی از کارگران تهیه شده که خروجی آن به برنامه ریزی و تدوین برنامه های مرتبط با حوزه نماز در جامعه کار و تولید کمک خواهد کرد.
مهدیان اضافه کرد: از جایگاه حاکمیت انتظار می رود تمهیدات لازم برای اقامه نماز در مراکز تولیدی دولتی، نیمه دولتی و خصوصی راه فراهم کند و تلاش شود تا از ظرفیت بازرسان تامین اجتماعی برای کارشکنی در این زمینه استفاده گردد.
معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز به موضوع برگزاری دوره های آموزشی مبتنی بر نیاز جامعه مخاطب و استفاده از الگوهای موثر و روش های نوین نیز تاکید کرد و گفت: دوره ها و سرفصل ها براساس نیاز مخاطب طراحی شود و مشوق هایی نیز براین اساس در دستور کار قرار گیرد که یکی از این مشوق ها تجلیل از کارگران و مدیران واحدهای تولیدی در اجلاس های نماز است. همچنین سامانه هایی برای ارتباط مردمی با حوزه اقامه نماز ویژه جامعه کارگری طراحی و معرفی گردد.
منصوری سرگزی، معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز نیز در سخنانی با بیان اینکه جای برنامه های نماز در مراکز صنعتی و کارخانجات خالی بود و امیدواریم با اجرای این برنامه این خلا جبران شود، گفت: مدیران مراکز صنعتی و کارخانجات نسبت به فراهم کردن زمان و مکان مناسب برای اقامه نماز جامعه کارگری مسئولیت دارند.
وی از برگزاری نشست های تخصصی نماز و جلسات هم اندیشی با مدیران و مسئولان مراکز صنعتی و کارگری و برگزاری دوره آموزشی آداب و اسرار نماز برای کارگران خبر داد و گفت: نشست های هم اندیشی مدیران و مسئولان مراکز صنعتی و کارگری در سراسر کشور با حضور نمایندگانی از اداره کار و تعاون، مدیران ستادهای اقامه نماز، مدیران بسیج کارگری و افراد تاثیرگذار در موضوع نماز تشکیل شود.
به گفته سرگزی، این نشست های هم اندیشی در راستای ایجاد زمینه برای برگزاری دوره های آموزشی برای جامعه کارگری تشکیل و تلاش گردد تا این نشست ها در طول تابستان برگزار شود.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ستاد اقامه نماز همچنین به برگزاری دوره آموزشی آداب و اسرار نماز ویژه جامعه کارگری اشاره کرد و گفت: بعد از تعیین سرفصل های آموزشی، اساتید از مرکز تخصصی نماز قم برای تشکیل این دوره حضور خواهند داشت.