اخباراصفهان

سلسله جلسات اخلاقی ماه رمضان با عنوان “نسیم حکمت”

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان: هر مقدار انسان نماز را قوی تر و محکم تر کند و با نیت خالص تری بخواند بدون شک از فحشا و منکر باز می دارد.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان روز یکشنبه بیست و ششم اسفند ماه در سلسله جلسات اخلاقی ماه رمضان خود با عنوان “نسیم حکمت” به یکی از مسائل مهم دینی به ویژه ماه مبارک رمضان اظهار داشت: یکی از امور دینی که در ماه مبارک رمضان بسیار سفارش شده مسئله نماز است، چرا که نماز یکی از بزرگ ترین اعمال عبادی است و در روایت است که پس از معرفت خداوند هیچ کاری لازم تر و واجب تر از نماز نیست.

وی افزود: نماز امری است که در همه ادیان الهی بوده و البته شکل آن فرق می کرده است و اصل صلاه به معنای ذکر است و در دین ما به شکل خاص و با رکوع و سجود همراه است.

امام جمعه اصفهان با بیان این که تمام رسل الهی به نوعی امر به نماز کرده اند گفت: درباره حضرت عیسی(علیه السلام) آمده است که زمانی که به قدرت پروردگار به دنیا آمد و حضرت مریم(سلام الله علیها) نگران از این بود که چگونه پاسخ مردم بدهد، خداوند متعال به مریم فرمود به آنها بگوید روزه سکوت گرفته و به فرزند خود اشاره کند.

وی اضافه کرد: در آیه ۲۹ سوره مریم می فرماید:” فَأَشَارَتْ إِلَیْهِ ۖ قَالُوا کَیْفَ نُکَلِّمُ مَنْ کَانَ فِی الْمَهْدِ صَبِیًّا” و ناگهان دیدند که حضرت عیسی به سخن آمد و فرمود:” إِنِّی عَبْدُ اللَّهِ آتَانِیَ الْکِتَابَ وَجَعَلَنِی نَبِیًّا “، ” وَجَعَلَنِی مُبَارَکًا أَیْنَ مَا کُنْتُ وَأَوْصَانِی بِالصَّلَاهِ وَالزَّکَاهِ مَا دُمْتُ حَیًّا “یعنی حضرت عیسی(علیه السلام) در روزهای ابتدای تولد می فرماید دستور دارم که نماز به پا دارم.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با تاکید بر این که نماز در دین اسلام مهم ترین عبادت است تصریح کرد: در روایت از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) است که اول چیزی که درباره آن در قیامت از انسان سوال می شود نماز است، ” فَإِنْ قُبِلَتْ قُبِلَ مَا سِوَاهَا وَ إِنْ رُدَّتْ رُدَّ مَا سِوَاهَا” یعنی اگر نماز قبول نبود به سراغ دیگر اعمال فرد نمی روند و این به آن معنا است که بالاترین نمره، نمره نماز است.

وی در سلسله جلسات اخلاقی ماه رمضان خود با عنوان “نسیم حکمت” خاطر نشان کرد: شاید دلیل این امر آن باشد که مهم ترین عملی که خداوند از ما می خواهد نماز است و اگر این کار انجام نشود، مشخص می شود دیگر کارها نیز برای خدا نبوده است و در روایت است که محبوب ترین عبادت نزد خداوند، نماز است.

آیت الله طباطبایی نژاد عنوان کرد: قرآن کریم می فرماید :” إِنَّ الصَّلَاهَ تَنْهَیٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَرِ” یعنی از آثار نماز آن است که فردی که نماز می خواند گناه نمی کند و هر مقدار انسان نماز را قوی تر و محکم تر کند و با نیت خالص تری بخواند بدون شک از فحشا و منکر باز می دارد و اگر نماز می خوانید اما در عین حال دروغ می گویید و خلاف انجام می دهید بدانید نمازتان قبول نبوده است.

وی افزود: اولین صفت مومن از نظر عبادت، نماز است، هم چنان که در آیات ابتدایی سوره بقره می فرماید :” الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَیُقِیمُونَ الصَّلَاهَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنْفِقُونَ” و پس از ایمان به خدا “یُقِیمُونَ الصَّلَاهَ” است و ترتیب هایی که خداوند در قرآن کریم می فرماید از نظر مقام است و اگر صفتی را ابتدا نقل کند، یعنی بالاترین صفت بوده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های ما درباره دخترانی است که به سن تکلیف می رسند و برخی از والدین و مادران نماز را به فرزند خود آموزش نمی دهند، در حالی که باید بدانیم اگر بخشی از نماز درست خوانده نشود مورد قبول واقع نیست و برخی افراد سال ها نماز خود را صحیح نمی خوانند و لذا باید مادران به این مسئله توجه داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا