به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان زنجان، جلسه شورای اقامه نماز شهرستان ابهر صبح روز چهارشنبه چهاردهم آذرماه، با حضور محمدی سرپرست ستاد اقامه نماز استان زنجان و به ریاست جزونقی سرپرست فرماندار شهرستان ابهر در سالن جلسات فرمانداری شهرستان ابهر برگزار شد.
جلیل جزونقی، سرپرست فرمانداری ابهر در جلسه شورای اقامه نماز این شهرستان با اشاره به اهمیت اقامه نماز در زندگی فردی و اجتماعی، بر ضرورت ظهور و بروز آثار و برکات آن در خانواده، جامعه و دستگاههای اجرایی تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش مؤثر نماز و معارف دینی در کاهش و مدیریت آسیبهای اجتماعی، گفت: بسیاری از هزینههایی که برای پیشگیری و درمان آسیبهای اجتماعی صرف میشود، میتواند با نگاهی معرفتی و ترویج فرهنگ نماز کاهش یابد. نماز به عنوان یکی از عوامل پیشگیری، تأثیری عمیق در مدیریت این مسائل دارد.
جزونقی ضمن اشاره به تأثیر اقامه نماز در ارتقای فرهنگ سازمانی، اظهار کرد: نهادینه شدن فرهنگ نماز در ادارات میتواند راهگشا باشد. تکریم ارباب رجوع، رعایت حقوق دیگران، جلوگیری از فساد و تقویت وجدان کاری، از جمله آثار و برکات اقامه نماز در دستگاههای اجرایی است که همزمان از مصادیق امر به معروف نیز به شمار میرود.
سرپرست فرمانداری ابهر بر لزوم توجه ویژه به مکانهای اقامه نماز در ادارات تأکید کرد و افزود: بهترین مکانها در سطح ادارات باید به عنوان محل اقامه نماز تعیین شوند. در پایان سال نیز هیچ ارزشیابی مدیریتی قابل قبول نخواهد بود، مگر آنکه مکان اقامه نماز در شأن کارکنان طراحی شده باشد. همچنین پخش اذان در محیط اداری نیز در موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
جزونقی با بیان وظیفه همگانی در ترویج فرهنگ نماز در جامعه اسلامی، اذعان کرد: توجه ویژه به نماز از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و این موضوع در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری نیز مورد تأکید جدی قرار گرفته است.
وی با یادآوری دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران و تأکید بر امانتداری از آن، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی با تلاش امام راحل به ثمر نشست و در طول این مسیر شاهد مجاهدتهای رزمندگانی بودیم که با ذکر، دعا و نماز، مسیر زندگی خود را یافته و به عاقبتی نیک دست یافتند.
در ادامه جلسه سرپرست ستاد اقامه نماز استان زنجان گفت: با توجه به نقش محوری دانشآموزان در جامعه مدارس باید در اولویت سرمایهگذاری برای ترویج فرهنگ نماز باشند.
حجتالاسلام محمود محمدی با بیان اینکه وظیفه اصلی ستاد اقامه نماز، ارزیابی، ارزشیابی و پایش عملکرد دستگاههای دولتی است، اظهار کرد: بیشترین انتظاری که از دستگاههای اجرایی داریم فراهمسازی مقدمات اقامه نماز است.
وی با تاکید بر اینکه ایجاد نمازخانهای در شأن کارکنان و نمازگزاران از جمله این مقدمات است، تصریح کرد: در شأن ادارات جامعه اسلامی نیست که از داشتن نمازخانهای مطلوب و مناسب برای کارکنان و اربابرجوع بیبهره باشند. گاهی شاهدیم که حتی حداقلها نیز در این زمینه رعایت نمیشود.
سرپرست ستاد اقامه نماز استان زنجان با اشاره به مبادله موافقتنامههای در سطح مدیران کل با همه دستگاههای اجرایی استان، توضیح داد: چند موضوع در این موافقتنامهها مورد تاکید است که یکی از آنها پرداختن به موضوع خانواده و نماز در خانواده است.
محمدی ادامه داد: یکی دیگر از بندهای این موافقتنامه، بحث مهدویت است که متأسفانه مغفول مانده است. گاهی شبهاتی در شبکههای مجازی مطرح میشود که حتی وجود حضرت مهدی (عج) و ظهور ایشان را انکار میکنند. در این راستا برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزشی میتواند گامی مؤثر در آگاهسازی باشد.
حجتالاسلام محمدی همچنین با اشاره به اهمیت مدارس در ترویج فرهنگ نماز، گفت: باید حداکثر وقت و سرمایهگذاری را در مدارس انجام دهیم تا نسل آینده با این فرهنگ رشد یابد.
وی با بیان اینکه در فصل بودجهریزی شهرداریها قرار داریم، افزود: درصدی از بودجه شهرداریها باید به نماز اختصاص یابد که ین اقدام حتی میتواند در زیباسازی و ارتقای منظر شهری نیز نمود داشته باشد.
سرپرست ستاد اقامه نماز استان زنجان تصریح کرد: اگر همه دست به دست هم دهیم، نماز مهجور واقع نخواهد شد، لذا از دستگاههای اجرایی انتظار داریم که در ترویج فرهنگ نماز بیش از پیش تلاش کنند.