اخبارخراسان رضوی

پرداختن به دغدغه جوانان در خطبه‌های نماز جمعه

حجت‌الاسلام جواد علیزاده گفت: در خطبه‌های نماز جمعه، باید سعی داشت به دغدغه‌هایی که جوانان با آنها روبه‌رو هستند، پرداخته شود و راه‌کارهای آن نیز ارائه شود.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، جایگاه والای مسجد و اهمیت حضور در آن و شرکت در جماعات براساس آموزه‌های دینی و منابع و مستندات قرآنی و روایی بر کسی پوشیده نیست. علی‌رغم اهمیت مسئله، در ارتباط با حضور در مساجد و جماعات با گروه‌های سنی مختلف از جمله جوانان و نوجوانان مواجه هستیم که بر همین اساس نقش امامان جماعت در ترغیب و تشویق این قشر برای حضور در مساجد و شرکت در نمازهای جماعت پررنگ‌تر می‌شود. در این خصوص، گفت‌‌وگویی با حجت‌الاسلام جواد علیزاده، امام جمعه شهرستان داورزن داشتیم که در ادامه می‌خوانیم.

درباره موضوعیت خطبه‌های نماز جمعه توضیح دهید

خطبه‌های نماز جمعه عموماً به دو بخش تقسیم می‌شوند که در خطبه‌های بخش اول به نکات اخلاقی و در خطبه‌های بخش دوم به مسائل روز و مناسبت‌هایی که در روزهای مختلف وجود دارد پرداخته می‌شود، ضمن اینکه بیشتر باید سعی داشت به دغدغه‌هایی که جوانان با آنها روبه‌رو هستند پرداخته شود و راه‌کارهای آن نیز ارائه شود.

برای حضور نسل نو در مسجد چه پیشنهاداتی دارید؟

نسل نوجوان امروز با توجه به شرایطی که با آن رو‌به‌رو هستند که مهم‌ترین آن وجود شبکه‌های اجتماعی است، تفاوت‌های بسیاری با نسل گذشته دارند بنابراین با توجه به این تحولات و فضایی که نوجوانان و جوانان ما در آن قرار دارند، باید زبان آن‌ها را به خوبی درک کنیم تا بتوانیم رابطه خوبی با آنان برقرار کنیم.

امروزه بخش مهمی از شخصیت و هویت نوجوانان ما در بستر شبکه‌های اجتماعی درحال شکل‌گیری است که دارای نکات مثبت و همچنین آسیب‌های بسیاری است. بنابراین طریقه ارتباط صحیح با آنان بسیار مؤثر است و برای ارتباط‌گیری بهتر با آنان، نباید از لحن تند و دستوری استفاده شود، بلکه باید ارتباطی دوستانه و صمیمی با آنان داشت و این‌گونه آنان را جذب دستورات دینی کرد. نوجوانان براساس فطرت و پاکی که در وجود خود دارند باید مسائل دینی را به روش‌های هنرمندانه به آنان منتقل کنیم و با توجه به اینکه نسل امروز در ذهن خود سؤالات بسیاری دارند باید بتوانیم آنان را به خوبی قانع کنیم.

معارف نماز را باید در چه قالبی برای نسل امروز بازگو کنیم؟

نکته‌ای که مقام معظم رهبری در رابطه با دفاع مقدس به آن اشاره و تأکید دارند، موضوع ظرفیت هنر است. بنابراین انتقال معارف نماز از طریق هنر مانند فیلم، انیمیشن و داستان می‌تواند برای آنان جالب باشد و آنان را جذب فضاهای دینی کند. همچنین با توجه به این موضوع که امروزه بیشتر نوجوانان علاقه‌مند به بازی‌های یارانه‌ای هستند، می‌توان از ظرفیت آنان در این موضوع استفاده کرد و برخی موضوعات دینی را در قالب بازی‌های جذاب، مرحله‌ای و طولانی برای آن‌ها طراحی کرد تا آنان علاقه‌مند به کشف مسائل دینی و عمل به آن‌ها شوند.

 در خصوص تربیت دینی فرزندان، برای خانواده‌ها چه پیشنهادی دارید؟

نقش والدین در تربیت فرزندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تشویق‌های آنان به مسائل دینی از روش‌های مختلف، تأثیر بسیار خوبی بر فرزندانشان می‌گذارد و باعث نزدیک شدن آنان به معنویات می‌شود. همچنین اگر والدین رفتارهای خشونت‌آمیز و تهدیدآمیزی را با فرزندان خود در پیش بگیرند آن‌ها را از دین زده خواهند کرد و بیشتر شاهد تأثیرات منفی از فرزندانشان خواهند بود. بنابراین در این مسیر والدین باید رابطه‌ای دوستانه با فرزندان خود برقرار کنند، مهارت‌های خود را در تشویق فرزندان خود به‌کار ببرند، برای فرزندان خود هدیه بگیرند، با فرزندان خود در مساجد و هیئت‌ها حضور پیدا کنند و این‌گونه در هویت آنان تأثیرگذار باشند.

نوآوری فرهنگی که در حوزه کاری خود انجام داده‌اید چیست؟

یکی برنامه‌هایی که معمولاً در نماز جمعه آن را به‌کار می‌بریم برنامه‌ای با عنوان «مهد آدینه» است. در این برنامه افرادی که دارای فرزند کوچکی هستند و در نماز جمعه شرکت می‌کنند، می‌توانند در مهد آدینه به بازی و سرگرمی مشغول شوند. این برنامه باعث سهولت اقامه نماز نمازگزاران با کودک خردسال شود و همچنین کودکان نیز برای شرکت و حضور در این برنامه از والدین خود می‌خواهند در نماز جمعه شرکت کنند.

منبع خبرگزاری ایکنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا