اخبارحوزه ریاستگفتگوها

اعلام اهم برنامه های بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز

قائم مقام ستاد اقامه نماز با حضور در برنامه زنده تلویزیونی سلام خبرنگار شبکه خبر، اهم برنامه های بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما ، مشروح سخنان سید احمد زرهانی به این شرح است :

مجری : محورهای بیست و نهمین اجلاس سراسری چیست :

زرهانی : تمرکز این اجلاس روی پیوند خانه و مدرسه و مسجد و معلمان آینده و نماز است. در این اجلاس که دانشگاهیان فرهنگیان، وزارت آموزش و پرورش و وزارت کشور همکاری و مشارکت دارند و پیرامون روش های فراخواندن نسل نو بدون اکراه به اقامه نماز و شیوه های دعوت به نماز بحث و تبادل نظر می شود . برای این اجلاس دو فراخوان داده ایم فراخوان اول مربوط به دو سال پیش است که همزمان بود با شیوع بیماری کرونا که بالغ بر دو هزار مطلب به دست مان رسید و فراخوان دوم حدود دو ماه پیش ابلاغ شد و بالغ بر هزار و ۸۰۰ مطلب بود که نزدیک به هزار مطلب از این تولیدات علمی مقاله هایی اند که اغلب فرهنگیان و اساتید این ها را تحقیق کرده اند و جنبه علمی و تحقیقی دارد.

زرهانی : گروهی از اساتید برجسته دانشگاه های کشور با مسئولیت دانشگاه فرهنگیان این مقالات را ارزیابی کرده اند و در سه حوزه مقالات علمی، تجارب و ایده ها، مطالب منتخب امروز قرائت خواهد شد.

مجری: رویکرد و شعار امسال چیست؟

زرهانی : پیوند خانه و مدرسه و مسجد و معلمان آینده با نماز.

مجری: چه برنامه های دیگری در اجلاس امروز دارید؟

زرهانی : با پیام مقام معظم رهبری این اجلاس آغاز می شود . یادآوری می کنم در هر ۲۸ اجلاس گذشته بلااستثنا رهبر معظم انقلاب اسلامی پیام داده اند و مجموعه پیام های معظم له منشوری است برای ارایه طریق و راهبردهایی اند که به کمک آن ها می توانیم در ساماندهی امور نماز نسل نو و عموم جامعه برنامه ریزی کنیم و در دسترس همگان قرار دارد. بعد از پیام مقام معظم رهبری سخنرانی آیت الله رئیسی رئیس جمهور انجام می شود که آن هم پیرامون همین موضوعات خواهد بود، بعد از آن وزیر آموزش و پرورش، وزیر کشور و حجت الاسلام والمسلمین علی اکبری امام جمعه تهران سخنرانی می کنند. از دستگاه های برگزیده که کارنامه درخشان تری در اقامه نماز داشته اند امروز تجلیل خواهد شد.

مجری: از تدوین سند ۲۰ ساله نماز در افق ۱۴۰۱ تا ۱۴۲۰ بگویید.

زرهانی : هیات امنا و ستاد اقامه نماز این سند را سال گذشته به تصویب رسانده و ابلاغ کرده است که شامل اهداف، برنامه های کلان، برنامه های دستگاه های کشور و یک شناخت تحلیلی است که شامل نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدها و برنامه هایی که باید اجرا بشود. براساس این سند هر استان یک برنامه پنج ساله تنظیم کرده است و در استان ها شورای اقامه نماز را داریم به ریاست استاندار و با حضور امام جمعه مرکز استان و در هر شهر شورای اقامه نماز به ریاست فرماندار و حضور روسای ادارات متناسب با این برنامه ۲۰ ساله آن ها هم برنامه های پنج ساله دارند چهار برنامه تنظیم می شود و اهدافی که تعیین شده و روش تحقق آن ها نیز ذکر شده است .

مجری: اشاره کردید به این سند ۲۰ ساله که یک برش های ۵ ساله ای است برای استان ها و مراکز استان ها که قرار است آن را ارایه بدهند و در استان هایشان بگویند چه کارهایی می خواهند انجام بدهند سوال مشخصم این است که در مورد نسل پنجمی ها که در گفته هایتان به آن اشاره کردید ستاد اقامه نماز برای نسل پنجمی ها و این که نماز را در آنها نهادینه کند به جز این برگزاری اجلاس ها به جز تدوین سندی که انجام می شود ، در این سند به طور خاص برای نسل پنجمی ها چه چیزهایی دیده شده است.

زرهانی : دوره های آموزشی گذاشته ایم هم برای امامان جماعت مدارس کشور تا قبل از کرونا شاید حدود ۱۷ هزار نفر می آمدند این ها تقلیل پیدا کردند به پنج شش هزار نفر اخیرا با مشارکت فعال حوزه علمیه قم اجرای طرح امین مجددا از مرز ۲۰ هزار نفر فراتر می رویم.

 

زرهانی : برگزاری دوره های آموزشی برای پدران و مادران برای مدیران مدارس و برای خود دانش آموزان با کمک اساتید مرکز تخصصی نماز در حوزه علمیه قم این دوره ها برگزار می شود غالبا فرزندان مان خوش فطرند دانش و بینش دارند و علاقه مند به نمازند منتهی باید فلسفه نماز را تبیین کنیم بدون اکراه و بدون اجبار .

مجری: با جذابیت هایی که کودکان و نوجوانان دنبالشند برای این که دریافت کنند مطالب را یعنی باید با ادبیات جذابی برایشان گفته بشود که علاقه مند باشند.

زرهانی : سعی می کنیم هم از تمکن رسانه ملی و هم از زبان هنر استفاده کنیم فقط به صورت وعظ مستقیم دنبال این نیستیم که بچه ها را برانگیزانیم کارهایمان دو بعد آموزشی و انگیزشی دارد در بعد آموزشی دانش افزایی است، در بعد انگیزشی برگزای مسابقات، استفاده از هنرها بالاخص سینما، تئاتر، سرود، آهنگ های انقلابی، امکانات مدرن فضای مجازی از همه این ها داریم استفاده می کنیم.

زرهانی : این نکته را هم اضافه کنم که یک دستگاه سیاست گذاریم این دستگاه های فرهنگی کشورند که مجری این سیاست هایند . وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، صدا و سیما، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، این دستگاه هایند که امکانات گسترده و نیروی انسانی و در امتداد سیاست های ستاد اقامه نماز اجرای این برنامه ها را برعهده دارند. در برنامه ریزی که انجام می دهیم هم از طریق سامانه سجاده و هم از طریق مشاهدات میدانی یک ارزیابی عملکرد داریم که همه ساله نتایجش در اجلاس اعلام می شود.

 

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button