اخبارخراسان رضویگفتگوها

توجه به نماز باعث بالا بردن رفتن آستانه صبر در مقابل سختی ها و مسائل زندگی می شود

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، در راستای توسعه و ترویج فرهنگ نماز در بین نسل نو، روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان با توجه به پیام مقام معظم رهبری به سی و یکمین اجلاس سراسری نماز با سرهنگ باغانی معاونت فرهنگی، اجتماعی کانون بازنشستگان سپاه خراسان رضوی در روز شنبه یازدهم اسفندماه گفتگو کرد.

مشروح این گفتگو را در زیر بخوانید.

سرهنگ باغانی معاونت فرهنگی، اجتماعی کانون بازنشستگان سپاه خراسان رضوی در ابتدای این گفتگو گفت: اگر ما عظمت، بزرگی و ابهت خدا را آنچنان که هست در دل و جان نوجوانانی که به سن تکلیف می رسند قرار دهیم و ترسیم ما از خدا در نزد آنها قبل از آن که بگوییم خدا مهربان، بخشنده، روزی رسان است و.. یکتایی و خالقیت خدا و اینکه همه کار های عالم به دست اوست را به جان و دل نوجوان برسانیم آن وقت نوجوان لحظه شماری می کند که در اولین فرصت ارتباط خودش را با این خدا با این توصیف برقرار کند.

وی ادامه داد: ما انسان ها معمولا طراز توجه و میزان اهمیت دادن به طرف مقابل به اندازه جایگاه و شکوه اهمیت او می ‌باشد لذا اگر طرف مقابل در روح و ذهن ما بزرگ و بلند مرتبه جلوه کند با توجه کامل و بدون هیچ گونه حواس پرتی با او صحبت یا از او چیزی درخواست می کنیم لذا باز برمیگردیم به این که باید قبل از هرچیزی به پر رنگ کردن عظمت و بزرگی خدا در نسل جوانان بپردازیم که این بحث حضور قلب و کمی توجه را ترمیم کند.

باغانی اضافه کرد: آن چیزی که باعث می شود هر انسان در مواجه با پیرامون خود حتی در صحبت با خدا توجه بیشتری کند توانایی منحصر به فرد طرف مقابل است لذا مبلغین ما برای توجه بیشتر جوانان در نماز باید به نسل جوان این موضوع مهم را یادآور شوند که خدا دارای چه عظمت و بزرگی است در عین حال غضب خدا هم جز بزرگی و جلال خداست.

معاونت فرهنگی، اجتماعی کانون بازنشستگان سپاه خراسان رضوی افزود: اگر نماز خوان ها قشنگ نماز بخوانند و نتیجه نماز خواندن سر زندگی، نشاط، صداقت در گفتار و کردار ما باشد و جوانان احساس کنند که نماز خواندن سر وقت و به طور کلی توجه ویژه ما به نماز باعث بالا بردن رفتن آستانه صبر ما در مقابل سختی ها و مسائل زندگی شده است و این نماز ما را به تقویت احساس خوشبختی در زندگی رهنمود کرده مطمنا آن ها هم به سمت خواندن نماز اول و توانمند کردن خودشان از این راه خواهند رفت خروجی نماز یک نماز خوان باعث تشویق نسل جوان می شود.

وی بیان کرد: شاعر می گوید در جوانی پاک بودن شیوه پیغمبری است ورنه به پیری هر گبری می شود پرهیزگار، اگر انسان در جوانی به نماز به ویژه نماز اول وقت و با توجه اهتمام داشته باشد قدر یقین باعث کمال خود و اصلاح جامعه می شود و زمینه رشد همگان را در جامعه فراهم می سازد و آنچنان توجه به خدا و اجرای فرامین الهی با گوشت و پوست او عجین می شود که تغییر آن غیر قابل تصور است و این تا جایی مهم است که خداوند در چند جا از قبل انسان ها در مقابل فرشتگان مقرب مباحات و فخر فروشی می کنند یک جای آن وقتی است که یک جوان اول وقت به نماز می ایستد.

باغانی اظهار کرد: خواندن نماز اول وقت در قرآن و همچنین روایات و احادیث گوناگون توصیه شده است قدر یقین انجام هر کاری در زمان خاص خودش دارای تأثیر مناسب و بیشتر خواهد بود شما در غذا خوردن و مصرف دارو وقت مربوط آن را رعایت نکنی مطمئنا نتیجه خوبی نخواهی گرقت لذا نماز هم از این قاعده مستثنی نیست مضاف به این که نماز خواندن یک رابطه معنوی با درگاه  احدیت و خالق یکتا است و اهمیت موضوع را صدچندان می کند.

معاونت فرهنگی، اجتماعی کانون بازنشستگان سپاه خراسان رضوی در پایان خاطر نشان کرد: آثار و برکات نماز اول وقت عبارتند از برآورده شدن حاجات، ورود به بهشت و دوری از جهنم، مصون ماندن از بلاهای دنیا، خاموش شدن آتش گناه، دعای خیر خداوند که امام باقر(ع) می فرمایند هر گاه نماز اول وقت بالا برود سفید و درخشان به سوی صاحبش باز می گردد. همچنین در کلامی دیگر از امام صادق(ع) می فرمایند نماز اول وقت خشنودی خدا است و آخر آن عفو خداست و در مقابل تاخیر در نماز موجب خشم خداست چرا که پیامبر اکرم(ص) به حضرت علی فرمودند نماز را با وضوی کامل و شاداب در وقتش به جای آور که تاخیر انداختن نماز بدون جهت باعث غضب پرودگار است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا