به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه، پیش اجلاس شهرستانی نماز با موضوع ” نماز نسل نو با تمرکز بر نقش مدرسه، مسجد و دانشگاه ” با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی مولوی مدیر ستاد اقامه نماز استان، روندی نمایده اداره کل آموزش و پرورش، امام جمعه، فرماندار، مسئولین ادارات و ارگانها، فرهنگیان، مدیران مدارس، معلمان، مربیان پیش دبستانی آموزشیاران نهضت و اقشار مختلف مردم در روز شنبه دوم دی ماه در محل یادمان شهدای گیلانغرب برگزار شد.
در این اجلاس مدیر ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه گفت: در سنوات گذشته اگر به شایستگی به ۲۹ پیام متبرکه اجلاس نماز مقام معظم رهبری در حوزه نماز، دلسوزانه توجه میشد شرایط نماز در کشور بهتراز شرایط کنونی بود.
حجت الاسلام و المسلمین علی مولوی در اجلاسیه نماز شهرستان گیلانغرب که در مجموعه فرهنگی شهدای گمنام این شهر برگزار شد ضمن تاکید بر ضرورت تعالی فرهنگ نماز در مدارس ،فرهنگیان و معلمین مدارس را سربازان خط مقدم تعلیم و تربیت خواند .
وی اظهار داشت: سربازان خط مقدم تعلیم و تربیت و نهضت نماز ، مربیان و معلمین عزیز آموزش و پرورش و اساتید دانشگاه ها هستند که طبق محور پیامهای رهبر معظم انقلاب باید که در کلاسهای دروس دینی دانشگاهها سخنان سنجیده و افکار بلند در بازشناسی نماز مطرح شود.
مدیر ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه به خلوص اقامه نماز اشاره و ابراز داشت : بین اقامه نماز و قرائت نماز فرق بسیاری وجود داردچرا که قرائت صرف یعنی رفع تکلیف اما اقامه نماز به معنی اجرای شأنیت نماز از صفر تا صد است .
وی در مقام و اهمیت شان نماز به حدیثی از امام جعفر صادق.ع. اشاره کرد، طوری که در حساسترین مقاطع زندگیشان نسبت به این فریضه غفلت در خود راه نمیدادند و در این موضوع فرمودند :” شفاعت من به کسی که نماز را سبک بشمارد نمیرسد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان به پیامهای ۲۹ پیام متبرک مقام معظم رهبری در اجلاس همزمان با اجلاس نماز اشاره کرد و گفت: ۲۹ پیام سالانه مقام معظم رهبری در راستای توسعه و تعمیق فرهنگ نماز صادر شده و این اهمیت پرداخت به امر اقامه نماز در جامعه را میرساند .
مولوی ابراز، داشت: مقام معظم رهبری در پیامهای سالانه خود همزمان با اجلاس نماز ۲۵۰ محور عملیاتی ذکر کردند که در دو حوزه مولوی و ارشادیست و قطعا جنبه ارشاد با این محوریت است که اجرای آن مباحث و بسترها ختم به نتیجه و شرایط بهتر است اما حکم مولوی جنبه امری و دستوری دارد و قطعا در تبیین و ثبیت جایگاه نماز و معنویت مبانی اساسی است .
حجت الاسلام و المسلمین علی مولوی تصریح کرد :در بحث شرایط اقامه نماز در جامعه باید بگوییم که در سنوات گذشته اگر به شایستگی به ۲۹ پیام متبرک نماز مقام معظم رهبری در حوزه نماز با دلسوزی توجه میشد قطعاً شرایط نماز از شرایط کنونی بهتر بود
وی گفت:مطالبات رهبر انقلاب در زمینه ترویج نمازوتوصیههای معنوی از ایشان دربارهی نماز خوب خواندن مورد تاکید است و مقام معظم رهبری ظرف چند سال اخیر تمرکز و تاکید بیشتر پیامهای خود را به حوزه “نماز نسل نو” معطوف داشتهاند چرا که بزرگترین سرمایه یک کشور جوانان هستند و دشمن قطعاً توان خصمانه خود را به این حوزه متمرکز کرده و برای زدن این ظرفیتها و سرمایهها روی کار خود حساب باز کرده است و بر این اساس است که رهبر معظم انقلاب نیز مضمون و تاکید ۲۹ پیام سالانه اجلاس نماز را به حوزه نمازو محوریت نوجوانان و جوانان و دانش آموزان و به واقع” نماز نسل نو” معطوف داشتهاند.
علی مولوی با تاکید بر اهتمام به ترویج فرهنگ نماز خوانی در بین نسل نو گفت: باید در تشویق و ترغیب جوانان و نوجوانان به اقامه نماز از لفظ دستوری اجتناب کرد و با صحبت کردن؛ رافت و مهربانی ،دل و وجود جوانان را برای اقامه نماز مهیا نمود.
پس از آن حجت الاسلام موسوی امام جمعه شهرستان با اشاره به مثلث عنوان پیش اجلاس تحت عنوان (نماز نسل نو با تمرکز بر مدرسه ، مسجد و دانشگاه گفت: این مثلث باید مربع و چهار ضلع داشته باشد که ضلح چهارم آن نهاد مقدس خانواده به عنوان نهاد موثر و تاثیر گذار می باشد .
وی اظهار داشت مسجد باید از صرف نماز خواندن در بیاید ، هیات امنا باید رفتار و اخلاق خوب داشته باشند تا دیگران جذب مسجد شوند،برای توسعه و ترویج فرهنگ نماز همه اقشار باید دخیل باشند تا اثر پذیری آن بیشتر و مطمئن تر باشد .
امام جمعه گیلانغربف تلاش استکبار جهانی برای به انحراف کشاندن نسل جوان و نوجوان را مورد اشاره قرار داده و گفت: باید قبول داشت که اسیب های فضای مجازی دشمنان اسلام در سستی بعضی از جوانان و نوجوانان به پرداختن به امر واجب نماز دخیل بوده و دشمن با جدیت تمام روی آن کار می کند .
علی پروین فرماندار شهرستان گیلان غرب در آیین اجلاسیه نماز شهرستان گیلانغرب ضمن تقدیر از عوامل برگزاری اجلاس نماز و اصحاب رسانه گفت:اجلاسیه نماز کانون پرداخت به تمام ظرفیتهای معنوی برای اقامه نماز است .
فرماندار گیلانغرب گفت: در شرایط هجمه های جنگ ترکیبی دشمن، انچه اهمیت دارد ؛اعتلای فرهنگ نماز و معنویات و قطعا این اجلاسیه بستر ساز تعمیق فرهنگ نماز است .
وی اظهار داشت :مرز بین اسلام و کفر نماز است و اقامه نماز به معنای کامل کلمه میتواند سعادتمندی را برای ما و خانوادههایمان به همراه داشته باشد.
فرماندار گیلانغرب به ماهیت یک جنگ نوظهور دیگر اشاره و ابراز داشت : نوع دیگر هجمه و جنگ ؛جنگ نرم است که مهاجم عقاید و باورها را مورد هجمه قرار میدهد و بر باورهای عقیدتی و اعتقادی طرف می تازدو اما شکل دیگری از هجمه ،جنگ نوین ترکیبی یا هیبریدی است که این جنگ آمیخته از مصادیق جنگ سخت و جنگ نرم و جنگ نیمه سخت است که “طرف مهاجم” در آن مشخص نیست.
قرائت فاتحه بر مزار شهداری گمنام