اخبارخراسان رضویگفتگوها

کسی که جوانان را به نماز خواندن دعوت می کند باید اهل نماز باشد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، در راستای توسعه و ترویج فرهنگ نماز در بین نسل نو، سیاست های ستاد مرکزی و در آستانه سی و یکمین اجلاس سراسری نماز، روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان با هئیت علمی دانشکده الهیات و استاد گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی شنبه پنجم آبان ماه گفتگو کرد.

مشروح این گفتگو را در زیر بخوانید.

مولود گرمرودی عضو هئیت علمی دانشکده الهیات و استاد گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی گفت: نحوه صحبت با هر سن و جنسی متفاوت است زیرا کودکان و جوانان امروزی بیشتر خواهان پذیرش عقلایی هستند، فلذا تلفیقی از عقل و شرع می‌تواند بهتر جواب دهد برای مثال بگوییم علم این را می‌گوید و خیلی جالب است که شرع ۱۴۰۰ سال پیش به این علم پی برده است.

وی افزود: عملکرد مثبت مربی در متربی می‌توانند به صورت ویژه ای موثر و در کنار آن اخلاق خوش هم می‌تواند اثر بسزایی داشته باشد.

گرمرودی اظهار داشت: ما باید از طریق علم و استدلالات متقن که عقل پذیرا باشد بازگو کنیم و پس از آن باید از تمام توان خود استفاده کرده که ثابت کنیم ۱۴۰۰ سال پیش اسلام و نماز پیشتاز بوده است.

عضو هئیت علمی دانشکده الهیات در خصوص تربیت دینی فرزندان در بین خانواده ها گفت: خانواده های امروزی به مد، کفش و لباس بچه ها خیلی توجه می کنند که البته خوب است ولی کافی نیست زیرا متاسفانه ابزار گناه در بین خانواده ها به وفور دیده میشود، نمی‌شود والدین پای ماهواره باشند و بچه ها را منع از گناه نمایند. اگر اندیشه های آلوده به گناه در تلفن همراهمان دیده میشود همه را حذف کنیم بچه ها از والدین الگو می‌گیرند و آنان را عقل کل می دانند پس والدین خیلی نقش ارزنده ای دارند.

استاد دانشگاه فقه و مبانی حقوق اسلامی گفت: باید مسئولین مربوطه نیاز سنجی نسل نو در حوزه نماز را در قالب پرسشنامه هایی تنظیم کرده و سپس در پی ارائه راهکار باشند، زیرا کسی که جوانان را به نماز خواندن دعوت می کند اعم از پدر و مادر و مربی و معلم و… باید بدانند کودک، نوجوان و جوان امروزی چه نیازهایی دارند و خود آن هم اهل نماز باشد و به آن اهمیت دهد. به گونه ای که این اهمیت دادن به نماز در اخلاق و رفتار وی اثر گذاشته باشد.

مولود گرمرودی اظهار داشت: از نظر ترویج نماز از ابتدای انقلاب اسلامی به ریاست حجت الاسلام و المسلمین قرائتی تمام ایران تحولات مثبتی را شاهد بودیم ولی از زمان اغتشاشات سال ۸۸ تاکنون که نفوذهایی را شاهدیم و ادیان دیگری غیر از اسلام رو به رشد است.

عضو هئیت علمی دانشکده الهیات اضافه کرد: جوان امروز هر سمتی که روی خوش ببیند می ‌رود. ذائقه نسل امروز مسئولیت خواهی است ما مسئولیت به آن نمی‌دهیم به دلیل خطاهایی که یک جوان دارد نسل قدیم به نسل جدید مسئولیتی را واگذار نمی‌کند، برای پیشگیری از خطاها و این کار اشتباه است.

وی ادامه داد: عرفان های کاذب، رشد فزاینده و شیطانی اینستاگرام و تلگرام توانسته متاسفانه قشر خاکستری جامعه را از ولایت دور کند که اکنون ثمره سهل انگاری فضای مجازی باعث بی بند و باری و ترک نماز شده است.

مولود گرمرودی در پایان خاطر نشان کرد: نماز امروز به عنوان یک اصل زندگی مردم است، معنویت نماز را باید بتوانیم در هر منسبی که هستیم  استاد دانشگاه، پزشک، روحانی و … متناسب با نیاز مخاطب با عمل و رفتار خود در ارتباط با نسل نو بیان کنیم و این را در وجود دانش‌آموز، دانشجو و جوانان ایجاد و احیا کرده که قطعا موفقیت ایجاد می شود.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button