جلسه شورای اقامه نماز چهارمحال و بختیاری برگزار شد
حجتالاسلام سید ابوالحسن فاطمی با نقل حدیثی از امام صادق(ع) گفت: هر چه نماز انسان زیباتر و مجللتر و با حضور و خشوع باشد به استجابت و پذیرش در درگاه الهی نزدیکتر است.
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان چهارمحال و بختیاری، جلسه شورای اقامه نماز استان، روز چهارشنبه، نوزدهم دیماه با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن فاطمی نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد، جعفر مردانی استاندار، حجت الاسلام و المسلمین محمد کریمی مدیر ستاد اقامه نماز استان و دیگر اعضای جلسه در سالن جلسات مصلی امام خمینی (ره) شهرکرد برگزار شد.
خدمت مسئولان در حوزه نماز برای رفع تکلیف نباشد
حجتالاسلام و المسلمین سید ابوالحسن فاطمی نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با نقل حدیثی از امام صادق(ع) گفت: هر چه نماز انسان زیباتر و مجللتر و با حضور و خشوع باشد به استجابت و پذیرش در درگاه الهی نزدیکتر است.
وی افزود: توصیه میشود اقامه نماز اول وقت در ادارات، مکانهای عمومی، مدارس و دستگاههای اجرایی باشکوه و گستردگی بیشتری برگزار شود تا آثار خود را به خوبی در جامعه برجای بگذارد.
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد بر ضرورت استفاده از روشهای اثرگذار و جذاب برای نسل جوان و نوجوان برای تبلیغ دین تاکید کرد و گفت: اقامه نماز اول وقت یکی از موضوعات مهم جامعه اسلامی که اگر به طور شایسته انجام گیرد بسیاری از آسیبها از جامعه دور شده و افراد نسبت به گناهان مصون میشوند.
توانمندسازی ائمه جماعات ادارات در دستور کار مدیران باشد
در ادامه جلسه جعفر مردانی استاندار چهارمحال و بختیاری بر لزوم ساماندهی نمازخانههای بینراهی در استان تاکید کرد و گفت: چنانچه مانعی در این خصوص وجود دارد اعلام شود تا نسبت به رفع آن با دستگاههای مرتبط هماهنگی و همافزایی انجام گیرد.
وی افزود: تبلیغ دین، مذهب و ارزشهای فرهنگی و اخلاقی برای کاهش آسیبهای اجتماعی در اولویت برنامههای استان است و برای تحقق آن از همه ظرفیتهای موجود به ویژه در حوزه اعتبارات بهرهگیری شود.
مردانی ادامه داد: یکی از چالشهای جدی استان آسیبهای اجتماعی است که برای رفع آن باید تا میتوان روی مباحث فرهنگی، ارزشی و تبلیغ دین سرمایهگذاری کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: یکی از مباحث مهم دینی که نقش مهمی در هدایت جامعه دارد اقامه نماز به ویژه در نسل جوان و نوجوان است که در همین راستا میطلبد تا با کمک دستگاههای مختلف در تولید محتوا پیرامون تبلیغ اقامه نماز بیش از پیش اقدام کرد.
مردانی با اشاره به اهمیت نقش خانوادهها در خصوص آموزش نماز به فرزندان خود، تصریح کرد: اگرچه نقش مدارس در این رابطه بسیار مهم است اما نباید از نقش خانوادهها غافل شد.
وی با بیان اینکه فرهنگ اقامه نماز نیازمند تبیین قوی است، گفت: طرح ساماندهی و توانمندسازی ائمه جماعات ادارات باید از سوی مدیران دستگاههای اجرایی انجام شود و ارتقای توانمندی دبیران اجرایی نماز با برگزاری دورههای مختلف انجام شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری، آموزش، آگاهسازی و فرهنگسازی را از مهمترین راهکارهای تبلیغ دین در جامعه عنوان کرد و گفت: پیشنهاد میشود تا در این خصوص کارگاههایی متناسب با هر یک از اقشار جامعه در فواصل زمانی مشخص برگزار شود.
مشکلات نمازخانههای بین راهی استان
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین محمد کریمی مدیر ستاد اقامه نماز استان با اشاره به نظارت و ارزیابی نمازخانههای بین راهی و مجتمعهای خدماتی، اظهار کرد: بر طبق گزارشها، نمازخانه جنب پلیس راه با وجود بازگشایی و افتتاح هنوز به مرحله خدمترسانی به مسافران نرسیده که جای سؤال برای مردم دارد و انتظار میرود دستگاههای متولی نسبت به این موضوع اهتمام بیشتری داشته باشند و کوتاهی صورت نگیرد.
وی افزود: از اداره راهداری انتظار میرود که بر وضعیت خدماترسانی به نمازگزاران در مجتمعهای بین راهی نظارت کند و ساماندهی نمازخانههای بین راهی پیگیری شود.
مدیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری ضمن اشاره به برپایی اجلاسهای نماز نیروهای مسلح در استان تصریح کرد: این برنامههای فاخر با همکاری خوب سپاه حضرت قمر بنیهاشم(ع) و فرماندهی انتظامی استان برگزار شد که جای تقدیر دارد.
ساماندهی ائمه جماعات ادارات
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالقاسم کاظمی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان در این نشست با اشاره به اینکه موضوع ساماندهی ائمه جماعات ادارات استان در سال گذشته فراز و نشیبی را طی کرد، اظهار کرد: قبل از سال ۹۹، ائمه جماعات ادارات سامانی نداشت که خوشبختانه با اهتمام مدیرکل سابق، تعداد تفاهمنامههای ادارات با ائمه جماعات از ۱۶ تفاهمنامه به ۱۶۵ تفاهمنامه در سراسر استان رسید.
وی ادامه داد: بر طبق دستورالعمل کشوری، ادارهکل تبلیغات اسلامی متولی معرفی ائمه جماعات به دستگاههای متقاضی است و پیشبینی لازم برای آموزش و توانمندسازی ائمه جماعات از سوی خود دستگاهها باید انجام شود بنابراین عاملیت تبلیغات اسلامی در ساماندهی ائمه جماعات ادارات به خود دستگاه و در رأس، به استاندار استان واگذار شده است بنابراین از استاندار چهارمحالوبختیاری میخواهیم که این بخشنامه را به ادارات ابلاغ کند.
نمازخانههای بین راهی چه کیفیتی دارد
سعید خدابخشی سرپرست ادارهکل راهداری و حملو نقل جادهای چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به آخرین وضعیت نمازخانههای بینراهی این استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در ۱۵ راهدارخانه دائمی و ۱۲ مجتمع بینراهی نمازخانه ایجاد شده و در دسترس مسافران قرار دارد.
وی افزود: ۲ نمازخانه بینراهی یکی در پلیسراه فرخشهر به اصفهان و دیگری در گردنه گوشنگلی نیز تکمیل شده اما به سبب نداشتن انشعاب گاز هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده است.
خدابخشی تصریح کرد: ایجاد ۲ نمازخانه بینراهی در بخشآباد و سهراهی کوشکی به پل قرح نیز در دست احداث است.
سرپرست ادارهکل راهداری و حملو نقل جادهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این ادارهکل بر نحوه خدماتدهی و نظافت نمازخانههای بینراهی نظارت مستمر دارد، افزود: ۱۴ مجتمع خدماتی بینراهی دیگر نیز در استان در دست احداث است که در همه این مراکز نیز نمازخانه پیشبینی شده است.