اخبارحوزه ریاستگفتگوها

جایگاه منشور اقامه نماز و تدابیر کمک به جایگاه اقامه نماز در مدارس تشریح شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز در گفتگو با خبرنگار مدیریت روابط عمومی به بررسی جایگاه منشور اقامه نماز در مدارس کشور و همچنین تدابیر کمک به جایگاه اقامه نماز در مدارس پرداخت.

مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید:

چه جایگاهی برای منشور اقامه نماز در مدارس کشور قائل هستید؟

این منشور محصول تعامل فکری وزارت آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز کشور است.در ویرایش دوم منشور کاستی های آن جبران شده است و هم اکنون با امضای دو دستگاه برای اجرا ابلاغ شده است.

مدیران کل و معاونان پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش معماران این منشور هستند و البته ستاد هم در تدوین آن نقش داشته است. اجرای این سند ان شاءالله پشتوانه ای مناسب برای پیشرفت امور اقامه نماز مدارس قلمداد می شود. وزیر آموزش و پرورش هم زمان با توشیح و ابلاغ منشور یک بخشنامه معتبر هم صادر کرده است که مجموع آنها افق عبادی مدارس را روشن نشان می دهد.

ستاد اقامه نماز برای اجرای این منشور چه کمکی به آموزش و پرورش می کند؟

نظر استاد قرائتی و هیات امنای ستاد اقامه نماز حمایت بی‌دریغ و همه جانبه از دستگاه تعلیم و تربیت در ترویج فرهنگ نماز است. هم در تفاهم نامه فی مابین دو دستگاه هم در همین منشور وزارت آموزش و پرورش و امور تربیتی ماموریت های فرهنگی و هنری و آموزشی ویژه ای برای ترغیب نسل نو به اقامه نماز تعریف کرده اند. برنامه هایی مانند جشنواره ها و مسابقات فرهنگی و هنری و ادبی و اردوهای تربیتی با رویکرد نماز و اجرای دوره های آموزشی کوتاه مدت در سراسر کشور برگزار می شود. ستاد اقامه نماز متناسب با ماموریتهای مندرج در منشور در تامین جوایز و اعزام استادان به امور تربیتی کمک می کند. در این زمینه معاون فرهنگ و آموزش ستاد اقامه نماز اطلاع رسانی می‌کند. تجلیل از نخبگان نمازی در مدارس و تقویت پیوند مدرسه و مسجد و آموزش معارف نماز به پدران و مادران در انجمن اولیاء و مربیان و تشویق دانش آموزان و دانشجویان خلاق در تولید آثار علمی و هنری ویژه فضای مجازی با محتوای نمازی مورد حمایت ستاد اقامه نماز استانها قرار می گیرد.

برای ورود به این مرحله جدید از تعامل استانها چه باید کنند؟

کارگروه و اتاق فکر در بدنه دو دستگاه باید فعال شود. در راس اداره کل قرآن و عترت و نماز و معاون فرهنگ و آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز پای کار هستند. هر استان با تشریک مساعی دو دستگاه باید برنامه ریزی کند و وارد اجرا شود. اجرای برنامه فرهنگی و هنری و ادبی و علمی و تربیتی به عهده آموزش و پرورش استان و تامین جوایز و اعزام استادان به امور تربیتی به عهده ستاد اقامه نماز استان است.

چه تدابیری برای کمک به ترویج فرهنگ نماز در مدارس اتخاذ شده است؟

افزون بر برنامه ریزی های مشترک دو دستگاه خوشبختانه حوزه علمیه قم و مرکز خدمات حوزه و ستاد اقامه نماز در تامین امام جماعت برای مدارس همکاری مناسبی را با آموزش و پرورش آغاز کرده اند. حضور مدیران ستاد اقامه نماز در شورای فرهنگ عمومی استانها و شورای آموزش و پرورش استانها و تشکیل منظم جلسات شورای اقامه نماز استان ها و شهرستانهای تابعه به ریاست استانداران و فرمانداران ظرفیت مهمی برای حمایت از حرکت اقامه نماز در مدارس به شمار می آیند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا