آذربایجان غربیاخبارگفتگوها

گفتگو با دبیر ستاد اقامه نماز شهرستان تخت سلیمان در استان آذربایجان غربی

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، سجاد نعمتی دبیر ستاد اقامه نماز شهرستان تخت سلیمان در استان آذربایجان غربی، در گفتگو با خبرنگار مدیریت روابط عمومی، اهم فعالیتهای این شهرستان را تشریح کرد.

مشروح گفتگو را ادامه می خوانید:

۱. خودتان رو معرفی کنید و بفرمایید چند سال با ستاد اقامه نماز همکاری دارید(نام شهرستان محل فعالیت و استان را ذکر کنید)

سجاد نعمتی هستم. دبیر ستاد اقامه نماز تخت سلیمان استان آذربایجان غربی با سابقه ۲۸ سال خدمت در ستاد اقامه نماز.

۲. چه برنامه هایی را جهت ترویج فرهنگ نماز در بین دانش آموزان در مدارس اجرا کرده اید؟(اگر پیشنهادی در این زمینه دارید ذکر کنید)

برنامه های اجرا شده درمدارس عبارتند از دوره آموزشی نماز وخانواده، همایش موذنین در رده های سنی نوجوان، جوان و بزرگسالان، مرجع شناسی، برگزاری مسابقات احکام نماز، آموزش عملی نماز، برگزاری طرح چهره به چهره، نشست با دانش اموزان دختر و پسر در مقاطع مختلف تحصیلی با موضوع نماز و برگزاری نشست خانواده با موضوع نماز

۳. نماز دانشگاه ها را چگونه ارزیابی می کنید؟

نشر واشاعه فرهنگ انسان ساز نماز در دانشگاهها قابل قبول است، اما باید مثل آموزش وپرورش مسئولین فرهنگی اهتمام جدی را معمول نمایند.

۴. برنامه شما برای ترویج فرهنگ نماز در شهرستان چه می باشد؟

برای نشر واشاعه فرهنگ انسان ساز نماز در شهرستان می بایست به جلسات شورای اقامه نماز شهرستان اهتمام جدی داشت و هماهنگی هرچه بیشتر آموزش و پرورش با ستاد اقامه نماز برای پیشبرد برنامه ها و منابع مادی مکفی برای اجرا برنامه های در طول سال در اختیار ستاد اقامه نماز قرار داده شود.

۵. در خصوص نماز ادارات در شهرستانها چه نکاتی را مد نظر دارید. پیشنهاد خود را ذکر کنید.

اختصاص مکان مناسب برای اقامه نماز در ادارات که این مهم می بایست در بازدیدهای اعضای شورای اقامه نماز شهرستان مد نظر باشد، تامین هزینه ایاب و ذهاب و حق الزحمه امام جماعت ادارات از محل اعتبار فرهنگی همان اداره و پرداخت منظم در پایان هر ماه، اهتمام ویژه به ارزیابی مدیران دستگاهها در فرم ارزیابی سالانه در امرا قامه نماز معمول گردد.

۶. چه مسابقاتی را در سطح شهرستان با موضوع نماز اجرا کرده اید؟ میزان استقبال چگونه بوده؟

مسابقه کتابخوانی ویژه نماز، اجرای مسابقات انشای نماز و احکام عملی نماز و نقاشی نماز ویژه کودکان انجام شده است که نتایج حاصله الحمدالله خیلی خوب بوده است.

۷. میزان آشنایی و فعالیتهای شما با فضای مجازی به چه صورتی است؟ آیا از فضای مجازی در پیام رسان ها جهت تبلیغ فریضه نماز استفاده می کنید؟

میزان اشنایی با فضای مجازی خیلی خوب است و اکثر برنامه های ستاد اقامه نماز را ازطریق پیام رسا ن های داخلی انجام می شود.

۸. در خصوص پیگیری و بازدید از نمازخانه ها و مساجد بین راهی چه فعالیتهایی در سطح شهرستان شما انجام شده است؟

در خصوص بازدید از نمازخانه های بین راهی خوشبختانه با تعاملی که با ادارات ذیربط از جمله فرمانداری و اداره راهداری داریم کارهای موثری صورت می گیرد و نتایج بازدیدها سازنده می باشد.

۹. آیا در شهرستان محل خدمت شما، احکام اعضای شورای اقامه نماز شهرستان توسط فرماندار صادر شده است و جلسات شورا به صورت مستمر و منظم (هر فصل یک جلسه) با حضور فرماندار و سایر اعضاء برگزار می‌شود و مصوبات آن پیگیری و‌ اجرایی میشود، توضیح دهید؟

احکام اعضای شورای اقامه نماز توسط فرماندار صادر و به اعضا تقدیم شده است، جلسات فصلی شورای اقامه نماز الحمدالله منظم تشکیل می شود وپیگیری مصوبات جلسه هم قابل قبول است.

۱۰. از چه روش هایی برای شناسایی و هدایت ظرفیت های بالقوه و بالفعل شهرستان جهت ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز استفاده کرده اید؟

برای شناساندن ظرفیت های شهرستان در امر نماز از طریق شبکه های مجازی، روزنامه های محلی، کانال ادارات مختلف، شبکه شاد دانش اموزی و همایش های مختلف انجام شده است.

۱۱. در طول هر فصل چه تعداد بازدید محسوس (بازدید از ادارات به منظور بررسی میزان تحقق برنامه ها و‌ فعالیت های مصوب اقامه نماز دستگاه) و نامحسوس (بازدید از بررسی وضعیت نمازهای جماعت دستگاه)به تفکیک انجام میشود؟

در طول هر فصل بصورت محسوس و غیر محسوس پنج بازدید صورت می گیرد.

۱۲. آیا بعد از هر بازدید بازخوردهای لازم جهت اصلاح برنامه ها و روش های اجرا به مدیر ادارات ارسال میشود، توضیح دهید؟

خوشبختانه موضوع بازخورد بازدیدها یک اصل ماندگار بوده که نقاط قوت و ضعف دستگاهها به رئیس شورای اقامه نماز شهرستان و مسئول دستگاه بلافاصله ابلاغ می شود که الحمدالله نتایج ملموسی هم داشته است.

۱۳. آیا کارگروه ساماندهی و نظارت بر وضعیت فضاهای اقامه نماز راه های مواصلاتی شهرستان با محوریت فرمانداری تشکیل شده است، در هر فصل چند نوبت بازدید از مساجد و نمازخانه های بین راهی انجام گرفته است؟

کارگروه ساماندهی خوشبختانه با حضور مرتب فرماندار وسایر اعضا تشکیل شده و مصوبات بنحو احسن پیگیری می شود. در هر فصل ۴ مورد از نمازخانه های بین راهی بازدید شده و نتایج به سازمان مربوطه اعلام می شود.

۱۴. تاکنون چه تعداد از خیرین جهت مشارکت در توسعه نهضت مسجدسازی و نمازخانه سازی در شناسایی شده اند و چه میزان کمک و مساعدت جهت کمک به مساجد و نیز نمازخانه های مدارس جذب شده است؟

خوشبختانه با جذب ۱۶ نفر از خیرین در امر احداث و توسعه و تعمیر نماز خانه شهر تخت سلیمان گام های بلندی را بر داشته ایم به نحوی که تمامی مدارس تخت سلیمان دارای نمازخانه می باشند و خیرین تاکنون برای مرمت و تجهیز مساجد رقمی بالغ بر ۸۰۰ میلیون تومان اختصاص داده اند.

۱۵. مهمترین نقاط قوت و ضعف و راه کارهای پیشنهادی جهت توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در دستگاه های اجرایی شهرستان را بیان نمایید.

اهتمام جدی اعضای شورای اقامه نماز شهرستانها برای برگزاری جلسات شورای اقامه نماز و پیگیری مصوبات از طریق اعضا و سایر دستگاههای مرتبط مهم ترین کار تقویت ستاد اقامه نماز شهرستانها می باشد.

۱۶. در پایان پیشنهادات و انتقادات خود را در بهتر اجرا شدن فعالیتهای نماز در سطح شهرستان ها ذکر کنید.

پیشنهاد می شود برای تقویت هرچه بیشتر ستاد اقامه نماز، تقویت و اختصاص منابع مالی به ستادهای اقامه نماز شهرستانها و اختصاص نیروی امریه (سرباز) به دفاتر شهرستانی صورت پذیرد.

 

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button