هتک حرمت قرآن در سرزمین مدعیان فرهنگ و مدنیت
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در پیامی ضمن محکومیت قرآنسوزی در کشور سوئد تاکید کرد: یکبار دیگر در پردهای جدید اما با نمایشی کهنه و تکراری، قرآن کریم در مغربزمین، سرزمین مدعیان فرهنگ و مدنیت، مورد هتک قرار گرفت.
به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، متن بیانیه حجتالاسلام و المسلمین سیدابوالحسن نواب در محکومیت جسارت به ساحت مقدس قرآن کریم در کشور سوئد، به شرح زیر است:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
«وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَهٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ لا یزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَساراً»
یکبار دیگر در پردهای جدید، اما با نمایشی کهنه و تکراری، قرآن کریم در مغربزمین، سرزمین مدعیان فرهنگ و مدنیت، مورد هتک قرار گرفت. اینکه یکنفر از روی جهل و جنون، اقدام به پردهدری نسبت به آخرین کتاب آسمانی کند، شاید آنقدر اعجاببرانگیز نباشد، اما زمانی که چنین اقدام وقیحی تحت عنوان آزادی نقد و بیان و با مجوز رسمیِ یک دولت غربی صورت میگیرد، میتوان حدس زد که در سطحی کلان، تقدسزدایی از مقدسات مسلمانان و ایجاد تنش و التهاب در جهان اسلام و در مناسبات بینادینی، میان پیروان ادیان الهی، دنبال میشود.
اینبار، در اقدامی تحریککننده، یکی از شهروندان کشورهای اسلامی، به این کار زشت، سوق داده و گماشته شده است تا تنشها و تقدسزداییها به اعماق جهان اسلام، کشانده شود. خوشبختانه، واکنش سریع، قاطع و فراگیر تودهها و نخبگان جهان اسلام، بهویژه، موضعگیریِ صریح و تاریخیِ مرجعیت اعلای شیعیان در عراق، حضرت آیتالله العظمی سیستانی، راه را بر فتنهانگیزان بست و دولت سوئد، میزبان این هتاکیِ اخیر را به عقبنشینی واداشت.
اینجانب بهنمایندگی از کادر علمی و تحصیلیِ دانشگاه ادیان و مذاهب، بهویژه، هزاران دانشجوی عراقیِ مشغول به تحصیل در این دانشگاه، ضمن محکومکردنِ هرگونه اهانت به ساحت نورانی و آسمانیِ قرآن کریم و همهی مقدسات ادیان و ارزشهای مورد احترام جهانیان، همگان را به تدبیر و هوشمندی در قبالِ دسیسههای دشمنان و نیز اقدامات پیشگیرانهی فرهنگی و تربیتی، و تلاش برای گفتوگوهای بینادینی و بینافرهنگی توصیه میکنم.
سید ابوالحسن نواب
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب