به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان مرکزی، جلسه شورای اقامه نماز شهرستان دلیجان روز یکشنبه بیست و سوم اردیبهشت ماه با حضور ابوالفضل قاسمی سرپرست فرمانداری، حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم غفوری امام جمعه دلیجان، حجت الاسلام و المسلمین مشهود عینلو امام جمعه نراق، حجت الاسلام و المسلمین علی رودبارانی مدیر، حجت الاسلام احمد اناری کارشناس فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز استان، محسن اشرفی دبیر ستاد اقامه نماز شهرستان و سایر اعضاء شورا در محل سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
حجتالاسلام غفوری امام جمعه دلیجان، در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از حضور به موقع مدعوین جلسه و تبریک دهه کرامت، بیان کرد: ما علاوه بر خواندن نماز، وظیفه اقامه کردن دین، نماز، عدل و حجاب را داریم و برپایی نماز باید با همت و تلاش همگانی صورت گیرد تا این مهم به حرف اول جامعه تبدیل شود.
وی با تاکید بر ضرورت مبارزه با منکرات، افزود: بر اساس قرآن، نماز از فحشاء، منکر و گناهان بزرگ جلوگیری میکند و چنانچه با تأمین زیرساختهای لازم شاهد حضور پرشکوه جوانان در مساجد باشیم به طور حتم با این تحول، افراد تمایلی برای حرکت به سمت منکرات ندارند.
امام جمعه دلیجان تعداد مساجد را مهمترین نشانه شهر دینی دانست و افزود: مساجد باید بهترین و زیباترین بناها بوده و در دل جمعیت باشد از این رو رسیدگی به مساجد و مصلاها باید مدنظر ویژه باشد.
سپس قاسمی سرپرست فرمانداری دلیجان، ضمن خیر مقدم و تبریک ایام و با اشاره به ضرورت تبیین جایگاه اقامه نماز در ستاد برنامهریزی و توسعه استان، گفت: شورای اقامه نماز دلیجان هر سه ماه یک بار تشکیل جلسه داده و اقدامات دستگاههای مختلف اجرایی را جمعبندی تا ارزیابی دستگاهها بر این اساس انجام شود.
وی با تاکید بر تعیین تکلیف نمازخانه بوستان نماز به عنوان یکی از ورودیهای دلیجان، ادامه داد: اقدامات شورای اسلامی و شهرداری در بازسازی مسجدالرضا و بخشهای خدماتی آن با هزینهای بالغ بر ۲ میلیارد تومان قابل تقدیر است و در این راستا نگهداری و رفع نواقص موجود با ارائه نظرات فنی مورد مطالبه است.
قاسمی گفت: انتظار است برنامهریزی لازم در سطح شهرستان در راستای نشستهای دورهای ائمه جماعات برای بررسی مشکلات و دریافت نظرات آنها انجام شود همچنین حضور پرسنل جهت پاسخگویی به مراجعات مردمی، پخش اذان در ادارات و اقامه نماز اول وقت و جماعت در دستگاههای اداری دلیجان، مورد انتظار است.
فرماندار شهرستان دلیجان با اشاره به ابلاغ آئیننامه ترویج و توسعه نماز در ابتدای سال جاری به ادارات، تصریح کرد: فصلالخطاب ارزیابی ادارات، این آئیننامه بوده و کنترل و بررسی ادارات هر سه ماه یک بار انجام میشود و دستگاههای اداری موظف هستند بر اساس این بخشنامه پاسخگو باشند.
در ادامه حجتالاسلام رودبارانی ضمن تقدیر و تشکر از اهتمام ویژه امام جمعه و فرماندار شهرستان در توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در سطح شهرستان و تبریک دهه کرامت، نماز را یکی از بازوان فرهنگی دانست و گفت: نماز نخستین موضوع در ساختار محکم حکومت است، اگر به دنبال اقامه نماز هستیم باید به نماز، زکات و امر به معروف و نهی از منکر توجه داشته و از خود آغاز کنیم.
مدیر ستاد اقامه نماز استان مرکزی گفت: آیه ۴۱ سوره حج به صراحت تکلیف ما را که به حدی مکنت پیدا کردیم مشخص کرده است و کسانی مکنت پیدا می کنند که ۴ گام بلند ارزشمند را که در مسیر ساختارسازی و انسان سازی هست فراهم می کنند که اولین آن نماز است.
وی افزود: افرادی که مکنت پیدا می کنند باید چند خصوصیت داشته باشند، اول، خود اهل نماز باشند، یعنی باید از خود شروع کنیم تا بتوانیم مروج خوبی برای دعوت دیگران به نماز باشیم، دوم، کسی می تواند اقامه کننده نماز باشد که زمینه اقامه نماز را چه از لحاظ سخت افزاری، چه نرم افزاری فراهم کند.
رودبارانی گفت: سومین خصوصیت، دعوت دیگران به نماز است و یکی از مهمترین راه های دعوت به نماز این است که ما رفتار خوبی داشته باشیم و این رفتار به نحوی باشد که نماز را تبدیل به نیاز کنیم به ویژه در مدارس و مساجد، چون وقتی تبدیل به نماز نیاز شود افراد خود به سمت نماز سوق پیدا می کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: چهارمین خصوصیت این است که آثار نماز در زندگی ما مشخص باشد و باید برای این کار خوب وضو بگیریم و مقید به نماز اول وقت باشیم، جوری نماز بخوانیم که فکر کنیم آخرین نماز ما است و با این کار کیفیت نماز بالا می رود و باید به مخاطب خود در نماز توجه ویژه ای داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه شعار آموزش همگانی نماز در مدارس عملیاتی شود، افزود: توجه به مساجد و نمازخانهها در ساختار شهری، شهرکها و ادارات همچنین زمینههای نرمافزاری ترویج نماز در جامعه مورد توجه ویژه باشد و علاوه بر اقامه نماز، دیگران را نیز به نماز دعوت کنیم و نماز به نیاز تبدیل شود.
مدیر ستاد اقامه نماز استان مرکزی با تاکید بر آموزش همگانی نماز در پیام مقام معظم رهبری به سیامین اجلاس سراسری نماز، گفت: باید این دغدغه در ما شکل گرفته و گروههای اثرگذار در ترویج نماز را پیدا کرد و باید اذعان کرد که آموزش و پرورش و معلمان از افراد مؤثر در این موضوع هستند.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام اناری نیز ضمن تبریک ایام، گفت: تشریح فعالیت های ادارات شهرستان در راستای ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز، بر اساس بومی سازی برنامه های مصوب که از سوی دستگاه ستادی ابلاغ می گردد باید ادارات شهرستان برنامه ها را اجرا و در زمان مشخص شده که از سوی ستاد استان اعلام می شود در سامانه سجاده بارگذاری شود.
وی افزود: مسئولیت پیگیری این موضوع با دبیر شهرستان خواهد بود و در پایان عملکرد ادارات توسط هیأت ارزیابی شهرستان که متشکل از دبیر ستاد، نماینده امام جمعه و نماینده فرماندار می باشد انجام و از ادارات فعال در اجلاس شهرستانی یا شورای اداری تجلیل و از ادارات کم کار در این موضوع بازخواست شود.