آذربایجان شرقیاخبار

سخنرانی مدیر ستاد اقامه نماز در مورد تأثیرات نماز و روزه در زندگی انسان

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان آذربایجان شرقی، حجت الاسلام آقاجانی مدیر ستاد اقامه نماز استان در مسجد سیدی تبریز روز جمعه تاریخ دهم اسفند ماه، در مورد تأثیرات نماز و روزه در زندگی انسان سخنرانی کرد.

حجت الاسلام آقاجانی مدیر ستاد اقامه نماز استان با اشاره به اینکه اقامه نماز در همه حال موجب آرامش دلها و قرب انسان به معبود است، گفت: آثار و برکات نماز در همۀ ابعاد زندگی انسان جلوه می نماید.

وی افزود: در مواقع بحرانی و مواجهه با ناراحتی ها نماز موجب آرامش و اطمینان می شود، ولی این آرامش گذرا و موقت نیست و در وجود انسانی باقی می ماند.

حجت الاسلام آقاجانی بیان کرد: فلسفۀ نماز و عبادت در همۀ ابعاد، قابل درک برای بشر نمی باشد و در آیات و از طریق معصومین(علیهم السلام) تنها بخشی از آثار و حکمت های نماز و عبادت بیان شده است مانند قرب معنوی، بازدارنده از گناه، یاد خدا و آرامش روانی، غفلت زدایی، گناه زدایی، نفی طاغوت و ایستادگی در مقابل ظالم، عامل پرورش فضایل اخلاقی و تقویت اراده است.

مدیر ستاد اقامه نماز استان در ادامه افزود: انسانی که فقط خدا را می پرستد و او را عبادت می کند و در مقابل او سر تعظیم فرود می آورد، هر چه غیر خدا است، در مقابل او حقیر و کوچک شمرده می شود و هیچ گاه زیر بار ظلم و ستم نمی رود و همیشه سعی دارد انسانی آزاد و در همه حال فقط بنده خدا باشد.

حجت الاسلام آقاجانی با بیان اینکه نماز در همه حال موجب صفای باطن و آرامش روحی انسان می باشد، تصریح کرد: در سختی ها و بحران ها انسان را به ساحل امنیت رهنمون می کند و آثار پایدار و مستمری در زندگی فردی و اجتماعی دارد.

حجت الاسلام آقاجانی مدیر ستاد اقامه نماز در مورد اهمیت روزه در زندگی انسان، گفت: روزه ابعاد گوناگونی دارد و آثار فراوانی از نظر مادی و معنوی در وجود انسان می‏ گذارد که از همه مهم تر «بعد اخلاقی» و فلسفۀ تربیتی آن است.

وی در ادامه بیان کرد: بدن انسان تحت تدبیر روح است و بدن بدون تدبیر روح، مانند کشتی بدون ناخدا است.

حجت الاسلام آقاجانی عنوان کرد: در ماه مبارک رمضان به دلیل امساک از خوردن و آشامیدن و محدود کردن آن به ساعاتی مشخص و نیز کنترل حواس مانند چشم و گوش و تمامی مجاری ورود اطلاعات به درون ذهن انسان، فراغت روح و نفس انسانی بیشتر فراهم می شود و امکان پرداخت روح به امور معنوی بیشتر می‏شود در نتیجه روح از لطافت بیشتری برخوردار می‏ گردد.

وی در ادامه افزود: ملزم شدن انسان ‏ها به اجرای دقیق این برنامه و تکرار آن طی یک ماه، تمرین بسیار مناسبی است برای عادت دادن نفس به اموری غیر از آنچه در ماه‏ های دیگر عادت کرده بود این عمل قطعاً عزم و اراده انسان را تقویت می‏کند.

حجت الاسلام آقاجانی بیان کرد: روزه ‏دار باید در حال روزه با وجود گرسنگی و تشنگی از غذا و آب و نیز سایر لذات از قبیل لذت جنسی چشم پوشی نموده و عملاً ثابت کند که او همچون حیوانات، در بند اسطبل و آب و علف نیست.

وی عنوان کرد: انسان می‏ تواند زمام نفس را به دست گیرد و بر هوس ‏ها و شهوات خود مسلط شود و این امر باعث می‏ گردد که غرایز به کنترل او در آید.

مدیر ستاد اقامه نماز در ادامه تصریح کرد: روزه انسان را از عالم حیوانیت ترقی داده و به جهان فرشتگان صعود می‏دهد.

وی افزود: بهترین عبادت در ماه صیام، برای آن است که خداوند می‏فرماید: «لعلّکم تتّقون» که نتیجه و علت روزه، پرهیز از گناهان است.

حجت الاسلام آقاجانی در ادامه بیان کرد: وقتی پیامبر اکرم(ص) در خطبۀ «شعبانیه» فضایل ماه رمضان و روزه را برشمرد، امیرمؤمنان علی(علیه السّلام) پرسید: بهترین اعمال در این ماه چیست؟ پیامبراکرم(ص) فرمود: الورع عن محارم الله؛ پرهیز و دوری از معاصی و گناهان». بنابراین روزه عامل بازدارنده از گناه و عامل سرکوب کننده نفس عصیانگر است.

مدیر ستاد اقامه نماز استان بیان کرد: روزه دار با انجام دادن این دستور الهی به نحو احسن روح تقوا و پرهیزگاری را در خویش زنده می‏ کند زیرا که با روزه در ماه مبارک رمضان، اصلاح نفس و تربیت آن و تقوا پیشه کردن به مراتب آسان‏ تر است زیرا گرسنگی و دیگر محرومیت‏ های روزه، شعله‏ های سرکش غرایز حیوانی و هواهای نفسانی را خاموش می ‏سازد.

تأثیرات نماز و روزه در زندگی انسان تبریز تأثیرات نماز و روزه در زندگی انسان تبریز تأثیرات نماز و روزه در زندگی انسان تبریز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا