اخبارخراسان رضوی

نماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی برگزار شد+عکس

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه دستاوردهای معرفتی رمضان پس از عید فطر هم حفظ شود، گفت: انسان در مسیر عبودیت پروردگار به مرز بندگی می‌رسد و زندگی خود را براساس تقوای الهی تنظیم می‌کند. اگر این شرط محقق شد و انسان به درجه «عبادی» رسید، آن‌گاه می‌تواند از صفت بسیار آمرزنده و مهربان‎بودن خدا بهره‌مند شوند.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی و به نقل از خبرگزاری ایکنا از خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، در خطبه عبادی نماز عید سعید فطر که با حضور زائران و مجاوران در صحن جامع پیامبر اعظم(ص) برگزار شد، با اشاره به مناجات نماز عید در قنوت، اظهار کرد: در این نماز گفتیم «اَللّهُمَّ اِنی اَسأَلُکَ بِحَقِّ هذَا الیَوم اَلّذى جَعَلتَهُ لِلمُسلِمین عیدا» و همه ما از خدا خواستیم که این روز عزیز که خدا آن را عید قرار داده است، برای همه مسلمانان عید و مایه شادمانی باشد.

وی افزود: نکته‌ای که در این باره وجود دارد، مربوط به آن است که ذات اقدس پروردگار خود این روز را برای ما عید قرار داده است. وقتی سخن از دوستی با ذات اقدس پروردگار به میان می‌آید، این‌طور گفته می‌شود که خدا را دوست داشته باشید درحالی که حقیقت آن است که محبت از ناحیه خدا صادر می‌شود و وجود اقدس خداوند عالم است که پیش و بیش از همه ما، عشق را در امور و شئون زندگی‌مان جاری می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به آیه ۴۹ سوره مبارکه «حجر» بیان کرد: خداوند عالم در قرآن کریم به پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: «نَبِّئْ عِبَادِی أَنِّی أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِیمُ» یعنی ای فرستاده من، نه به مؤمنان، نه به مسلمانان بلکه به همه بندگان من خبر بده که من بسیار آمرزنده و مهربانم. شرط این آیه البته به آن است که انسان در مسیر عبودیت پروردگار به مرز بندگی رسیده و زندگی خود را براساس تقوای الهی تنظیم کرده باشد. اگر این شرط محقق شد و انسان به درجه «عِبادی» رسید، آن‌گاه می‌تواند از صفت بسیار آمرزنده و مهربان‎بودن خدا بهره‌مند شوند.

علم‌الهدی در ادامه با اشاره به آیه ۵۳ سوره مبارکه «زمر»، مصداق دیگری از محبت الهی به بندگان را یادآور شد و گفت: ذات اقدس پروردگار در قرآن کریم می‌فرماید «قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَىٰ أَنْفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَهِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ» یعنی ای پیامبر(ص) به بندگان من که مسیر شهوت‎رانی در پیش گرفتند و به دلیل مطامع و هوا و هوس خود گناه کردند، بگو که از رحمت خدا ناامید نشوند زیرا که من بسیار آمرزنده و مهربان هستم و همه گناهان آن‌ها را می‌بخشم.

وی تصریح کرد: امام سجاد(ع) نیز همچنین در دعای ابوحمزه ثمالی می‌فرماید «اللَّهُمَّ أَنْتَ الْقَائِلُ وَ قَوْلُکَ حَقٌّ وَ وَعْدُکَ صِدْقٌ وَ اسْأَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّ اللَّهَ کَانَ بِکُمْ رَحِیما وَ لَیْسَ مِنْ صِفَاتِکَ یَا سَیِّدِی أَنْ تَأْمُرَ بِالسُّؤَالِ وَ تَمْنَعَ الْعَطِیَّهَ وَ أَنْتَ الْمَنَّانُ بِالْعَطِیَّاتِ» یعنی ای خدا تو معبودی هستی که کلامت حق و وعده تو صادق است. تو به بندگان امر کردی که از فضل تو بجویند و خود را به آن مهربان خطاب کردی. در این شرایط، شایسته تو نیست که بنده را امر به طلب حاجت کنی و خود عطیه و مرحمت را دریغ فرمایی همان‌طور که تاکنون هم به همه بندگان خود بسیار مرحمت کرده‌ای.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ابراز کرد: امروز همان روزی است که خداوند عالم، رحمت‌ها و برکات خود را بر بندگان جاری می‌کند و خود آن را عید قرار داده است. ذات اقدس پروردگار، صمیمیت و مهربانی خود را با عید قرار دادن برای بندگان پس از یک ماه روزه‌داری نشان داده و اینجاست که باید توجه داشت این رابطه صمیمانه با ارتکاب معصیت و گناه ارادی پس از عید فطر، دوباره از طرف بنده مخدوش نشود. در هنگام عمل به معصیت و ارتکاب گناه باید دقت داشت که آیا لذت این گناه و منفعت این معصیت آن‌قدر ارزش دارد که انسان با خدایی تا این اندازه مهربان تقابل بجوید و دشمنی کند؟ از خدا می‌خواهیم که برکت عید فطر، مغفرت این روز عزیز را در همه روزهای سال نصیب و روزی ما قرار بدهد و آحاد این ملت عزیز را در زندگی دنیایی از شر بدخواهان و در زندگی معنوی از خباثت شیطان در امان نگاه دارد.

بی‌حجاب با قانون‌شکنی، خود را از حق اجتماعی محروم می‌کند

وی در ادامه، در خطبه‌های سیاسی نماز عید فطر، با بیان اینکه تجاهر به گناه و تظاهر به فسق، برخورد با شرف و صلابت پیامبر است، اظهار کرد: اگر خانمی در خانه خودش در برابر نامحرم کشف حجاب کند، هرچند در محضر خداوند مجازات خواهد شد، اما عملش برخورد با شرف پیامبر نیست، در حالیکه اگر در جامعه بدون حجاب ظاهر شود، کارش ایستادگی در برابر شرف پیامبر(ع) محسوب می‌شود و دخترانی که با کشف حجاب احساس شجاعت می‌کنند، باید به این موضوع توجه داشته باشند.

علم‌الهدی با بیان اینکه با اعمال زور و اجبار نمی‌توان مردم را وادار به انجام واجبات شرعی کرد، افزود: اما بی‌حجابی یک ناهنجاری اجتماعی و عملی ضدقانون محسوب می‌شود و همان طور که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، هم حرام دینی است و هم حرام سیاسی. ایران مملکت امام زمان(عج) است و بر اساس قانون، باید با افراد بی‌حجاب پرقدرت برخورد شود.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه براساس تصمیمات گرفته شده در قرارگاه حجاب، متخلفین از قانون حجاب باید جریمه شوند، بیان کرد: برخی افراد که خود را حقوقدان می‌دانند، گفته‌اند طبق اصول ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی تمام شهروندان در استفاده از حقوق اجتماعی مساوی هستند و مجازات بی‌حجابان خلاف قانون اساسی است. کسانی که این حرف را می‌زنند، تنها حقوق خوانده‌اند و درک صحیحی از آن ندارند.

وی ادامه داد: در حقوق اجتماعی، حق حیات و زندگی بالاترین حقوق است. اگر فردی آدم بکشد اعدام می‌شود، زیرا با آدم‌کشی حق خودش را در شئون اجتماعی از بین برده است‌. وقتی کسی قانون‌شکنی می‌کند، حق اجتماعی خود را از بین برده است. وقتی زنی قانون حجاب را رعایت نمی‌کند، در حقیقت خودش حق اجتماعی خود را نابود کرده، زیرا از قانون تخلف کرده است. همه شهروندان می‌توانند از حقوق شهروندی بهره ببرند، به شرط اینکه حرمت جامعه را حفظ کنند. کسی که با قانون‌شکنی حرمت جامعه را از بین می‌برد، حق بهره‌مندی از حقوق اجتماعی هم ندارد.

علم‌الهدی اضافه کرد: بی‌حجاب به خاطر زیر پا گذاشتن دین از حقوق اجتماعی محروم نمی‌شود، بلکه به خاطر تخلف از قانون، جریمه می‌شود. بنابراین جریمه بی‌حجابان هیچ تعارضی با اصول قانون اساسی ندارد و این تصمیم قرارگاه حجاب باید اجرا و با این حرام دینی و سیاسی مقابله شود.

نماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی/عکسنماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی/عکسنماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی/عکسنماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی/عکس نماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی/عکس نماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی/عکس نماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی/عکس نماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی/عکس نماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی/عکس نماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی/عکس

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا