به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان ایلام، دوره آموزشی مدرسان آموزش خانواده با عنوان شیوههای دعوت فرزندان یه نماز با تدریس حجت الاسلام والمسلمین رجبی با حضور مربیان انجمن اولیاء مدارس در روز سه شنبه بیست و چهارم مهرماه برگزار شد.
حجت الاسلام رجبی در ابتدای دوره آموزشی مدرسان آموزش خانواده به بحث درخصوص روش های دعوت فرزندان به نماز پرداخت و گفت : «و أمر أهلک بالصلاه و اصطبر علیها؛ای پیامبر!اهلت را به برپایی نماز فراخوان و در این امر پایداری و صبوری پیشه کن».(سوره طه،آیه ۱۳۲) تشویق فرزندان به نماز، اختصاص به پیامبر ندارد.همه ما (والدین و مربیان) نسبت به فرزندان و شاگردان مسئولیم و باید در تربیت آنها کوشا باشیم.
وی افزود: فرزند وقتی که در خانه است از والدین مسائل را میآموزد و وقتی که در مدرسه است از مربیان و معلمان. بنابراین وظیفه مربیان و والدین در آموختن ارزشهای اسلامی به فرزندان بیش از سایران میباشد.
این مقام مسئول اضافه کرد: روح انسان در زمان جوانی حالت قابل انعطافی دارد و هر چه انسان بزرگتر میشود از انعطاف آن کمتر میشود. نماز بر نونهالان گر چه واجب نیست، لیکن امری نیکو و پسندیده است و زمینه ساز دوران جوانی است.
حجت الاسلام رجبی عنوان کرد: مولوی مثلی راجع به اینکه هر چه انسان بزرگتر میشود،صفات او قویتر و ریشهدارتر میگردد، بیانکرده، و میگوید: مردی درختی را در گذرگاهی کاشت و مردم از این کار در رنج بودند. او قول داد که سال دیگر آن را بکند و سال دیگر نیز کار را به سال بعد موکول کرد و سالهای بعد نیز به همین ترتیب عمل کرد.از طرفی درخت سال به سال ریشه دارتر میشد و از طرف دیگر خارکن ضعیفتر میگردید.یعنی میان رشد درخت و قوّت او نسبت معکوس برقرار بود.حالات انسان مانند خاربن و خارکن است.روز به روز صفات در انسان عمیقتر و اراده انسان ضعیفتر میشود،بنابراین قدرت یک جوان در اصلاح نفس خود از یک پیر بیشتر است.
مدرس تخصصی نماز در پایان دوره آموزشی مدرسان آموزش خانواده اشاره کرد: براى آموزش و جذب فرزندان به نماز، روش هاى گوناگونى وجود دارد که می توان به فراخور سن و وضع روحى ایشان آنها را به کار گرفت. در این میان، نقش الگویى ارشادگران اهمیت ویژه اى دارد؛ زیرا از روشهاى بسیار راهگشایى است که خداى تعالى در قرآن براى هدایت انسانها بارها به شکل مستقیم و غیرمستقیم بهره گرفته است. حکایت هاى وارد شده از پیامبران در قرآن جملگى از این مقوله است.