شورای اقامه نماز دانشگاه فرهنگیان استان آذربایجان شرقی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان آذربایجان شرقی، جلسه شورای اقامه نماز دانشگاه فرهنگیان استان با حضور حجت الاسلام آقاجانی مدیر ستاد اقامه نماز و تفسیر استان، دکتر احمدی رئیس دانشگاه فرهنگیان، حجت الاسلام نقیان مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه فرهنگیان و سایر اعضای شورا، روز شنبه نهم دی ماه برگزار شد.
حجت الاسلام نقیان با اشاره به آیه ۴۰ سوره ابراهیم، گفت: حضرت ابراهیم از خداوند می خواهد که خود و فرزندانش را از اقامه کنندگان نماز قرار دهد، اقامه یعنی بزرگ جلوه دادن نماز است.
وی با بیان نقاط قوت و ضعف برنامه های نمازی و فرهنگی دانشگاه فرهنگیان، افزود: نماز جماعت در پردیس ها، به همراه بیان نکات قرآنی برگزار می شود، و برآورد ما از ارزیابی برنامه های نمازی خوب است.
وی ادامه داد: ما در دانشگاه ۳۵ واحد درسی با موضوع مسائل تربیتی داریم، ولی واحدی با موضوع نماز نداریم و برنامه های تربیتی زیادی داریم ولی مخاطبهای ما معمولا نمازگزاران هستند و نمیتوانیم جذب مخاطب کنیم.
حجت الاسلام آقاجانی در پاسخ به برخی مشکلات بوجود آمده و بیان نکاتی در توسعه و ترویج نماز، گفت: وظیفه ستاد اقامه نماز کمک یار است، و علت کم رنگ بودن نماز جماعت بخاطر عدم برگزاری دوره های آموزشی است، از جمله دوره ها، طرح معراج است که تحول بزرگی در دانشگاه فرهنگیان انجام داد ولی متاسفانه چون دستوری بود انجام شد، و گرنه دغدغه برای نماز کم است.
وی ادامه داد: ارزیابی ها طبق تفاهم نامه صورت میگیرد، از جزیره ای و سلیقه ای عمل کردن پرهیز کنید و طبق تفاهم نامه جلو بروید، حداقل چهار جلسه شورای اقامه نماز در سال برگزار کنید و حداقل در یک مورد با حضور ستاد اقامه نماز باشد.
وی نبود رابط نمازی را یکی از مشکلات ستاد اقامه نماز با دانشگاه فرهنگیان عنوان کرده، و تصریح کرد: باید به برخی موانع فکری کارکنان و دانشجویان در خصوص کم رنگ بودن نماز پاسخ داده شود، چگونه دانشجو یا معلمی در گزینش موفق می شود درحالی که در نمازجماعت شرکت نمی کند.
احمدی با بیان وظیفه سنگین دانشگاه فرهنگیان، گفت: دانشگاه ماموریت محور است و تربیت معلم را وظیفه دارد و ما هر قدر برای اینها سرمایه گزاری کنیم، خروجی معلمان با کیفیت خواهد بود و برای این امر نیاز به کمک رسانی سایر دستگاه ها است.
وی ادامه داد: در مورد فضا سازی و مناسب سازی نمازخانه ها تلاش می کنیم و اقامه نمازجماعت اول وقت در دانشگاه ها و خوابگاه ها برقرار است و حضور ائمه جماعات در خوابگاه ها و ارتباط با دانشجویان و مشاوره های مذهبی هم از برنامه های ما است.
حجت الاسلام صابر با اشاره به حساسیت مسائل تربیتی و نمازی، گفت: مباحث نمازی با یک ساعت جلسه حل نمی شود ولی وجود رابطی قوی مثل دانشگاه دیگر که با ستاد ارتباط دارد، می تواند تسهیل کننده باشد.
کرسی های آزاد اندیشی با موضوع نماز نیاز است، باید این صفای دانشجویان را از بدو ورود تا فارغ التحصیلی حفظ نمود.
وی ادامه داد: دوره آموزشی با موضوع نماز و مهدویت برای دانشجویان جدید الورود و اساتید و هیئت های علمی برگزار شود و از تالیفات، تحقیقات و پایان نامه های دانشجویان با موضوع رفع موانع اقامه نماز و اختصاص برخی از جشنواره ها به موضوع نماز و مهدویت،تولید آثار هنری و فرهنگی مثل کلیپ و برگزاری اجلاس های دانشجویی با موضوع نماز و انتظار می تواند در ترویج نماز مؤثر باشد.