اخبارخراسان رضوی

گفتگو با امام جمعه شهرستان رشتخوار در راستای توسعه و ترویج فرهنگ نماز

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، در راستای توسعه و ترویج فرهنگ نماز، سیاست های ستاد مرکز و در آستانه سی و یکمین اجلاس سراسری نماز، روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان با امام جمعه شهرستان رشتخوار، در روز چهارشنبه چهارم مهرماه گفتگو کرد.

مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید:

در مراکز عبادی و دینی مثل مسجد چه ادبیاتی میتواند موثر و جذاب بوده و در چه قالبی گفتگو شود؟؟

حجت الاسلام و المسلمین جهانشیری امام جمعه رشتخوار گفت: سخنرانی‌های کوتاه، هدفمند و مفید که به یک نکته خاص و مهم توجه دارند، می‌توانند تاثیر بیشتری داشته باشد. همچنین گفتگوهای تعاملی، جلساتی که در آن مخاطبان نیز می‌توانند سوال کرده و نظرات خود را بیان کنند، باعث افزایش تعامل و توجه می‌شود.

وی در همین خصوص ادامه داد: نمایش‌ها و تئاترهای مذهبی، اجراهای کوتاه تئاتری که مفاهیم دینی را به شکلی جذاب به تصویر می‌کشند می تواند موثر بوده برگزاری کارگاه‌های عملی که به آموزش عملی و تجربی مسائل دینی پرداخته شود از دیگر عوامل می باشد.

حجت الاسلام جهانشیری افزود: روایت داستان‌های قرآنی و حدیثی به شکلی ملموس و داستان ‌سرایانه ایجاد گروه‌های بحث و بررسی که در آن افراد به تبادل نظر می‌پردازند از عواملی است که میتواند جذاب و موثر باشد.

امام جمعه شهرستان رشتخوار در خصوص نوع ادبیات استفاده شده در مراکز عبادی ادامه داد: استفاده از زبانی ساده و روان که برای همه افراد با هر سطح تحصیلات قابل فهم باشد. به‌ کارگیری مثال‌های مربوط به زندگی روزمره افراد که باعث می‌شود پیام‌ها ملموس ‌تر و کاربردی ‌تر باشند.

وی اضافه کرد: توجه به سن، جنسیت، شرایط فرهنگی و اجتماعی مخاطبان و تنظیم ادبیات متناسب با آنها و استفاده از شعر، نثر زیبا و جملات حکیمانه که به جذب بیشتر مخاطب کمک می‌ کند.

امام جمعه رشتخوار در خصوص پیشنهاداتی برای حضور نسل نو در مسجد گفت: حضور نسل نو در مساجد می‌ تواند به ارتقاء روحیه جامعه و انتقال ارزش‌های اسلامی کمک کند برگزاری کلاس‌های ورزشی، تورنمنت‌ها و مسابقات، ترتیب دادن کارگاه‌های هنری، نمایشگاه‌ها، و جلسات فیلم و تحلیل. ایجاد کانال‌های اجتماعی فعال مربوط به مسجد در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام و واتساپ برگزاری دوره‌های آموزشی آنلاین و وبینارها ازعوامل حضور نسل نو در مساجد می باشد.

وی افزود: ایجاد فضایی دوستانه و خوش‌آیند با امکانات مدرن. ارائه خدمات مشابه کافه‌ها و فضاهای مشترک برای مطالعه و فعالیت‌های گروهی، آموزش قرآن و احکام به شیوه‌های جذاب و تعاملی، سازماندهی کمک‌های خیریه و کارهای اجتماعی برای تعامل و مشارکت جوانان، برگزاری نشست‌ها و همایش‌های مرتبط با مسائل روز و اجتماعی، فراهم کردن فضایی برای آشنایی و ارتباط بین جوانان با علایق و اهداف مشترک و گوش دادن به نیازها و خواسته‌های جوانان و پاسخگویی به آن‌ها می تواند از مهمترین عوامل جذب نسل نو به مراکز عبادی باشد.

حجت الاسلام جهانشیری در پاسخ به سوال معارف نماز را در چه قالبی برای نسل امروز بازگو کنیم؟؟ گفت: ویدیوهای کوتاه و جذاب که مفاهیم کلیدی و فواید نماز را توضیح می‌دهند، می‌توانند از طریق شبکه ‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، یوتیوب، و تیک‌تاک منتشر شوند. برنامه‌های صوتی که معارف نماز را بررسی می‌کنند می‌توانند هنگام رانندگی، ورزش یا استراحت گوش داده شوند.

وی ادامه داد: طراحی اینفوگرافیک‌ های جذاب و آموزنده که نکات اصلی را به شکلی ساده و بصری انتقال می‌دهند. برنامه‌هایی که مراحل مختلف نماز را با استفاده از تصاویر، فیلم‌ها و توضیحات متنی آموزش می‌دهند.

امام جمعه رشتخوار یادآور شد: بازی‌هایی که با مفاهیم نماز و داستان‌های مرتبط با آن همراه هستند، می‌توانند کودکان و نوجوانان را به یادگیری تشویق کنند. برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت که توسط اساتید برجسته اداره می‌شوند و با استفاده از روش‌های تعاملی به آموزش معارف نماز پرداخته می‌شود. انتشار کتاب‌های الکترونیکی و مقالاتی که به بررسی ابعاد مختلف نماز می‌پردازند و از منابع معتبر و زبان ساده استفاده می‌کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگر که برای تربیت دینی فرزندان برای خانواده ها چه پیشنهادی دارید؟؟ اظهار کرد: تربیت دینی فرزندان یکی از موضوعات مهمی است که بسیاری از خانواده‌ها به آن توجه دارند. خواندن روزانه قرآن و دیگر کتاب‌های دینی و تفاسیر آن‌ها می‌تواند فرزندان را با مفاهیم دینی آشنا کرده، به فرزندان خود نحوه صحیح نماز خواندن، دعا کردن و معنی آن‌ها را آموزش دهید.

حجت الاسلام جهانشیری افزود: فرزندان بیشتر از اینکه به سخنان والدین گوش کنند، به اعمال آن‌ها نگاه می‌کنند. بنابراین والدین باید تلاش کنند تا الگویی مناسب در عمل به دستورات دینی باشند همچنین فرزندان را در مراسم‌ ها و جشن‌های مذهبی شرکت دهید تا با فرهنگ و آیین‌های مذهبی آشنا شوند. صفاتی همچون صداقت، امانتداری، تواضع و احترام به دیگران را در فرزندان تقویت کرده و به فرزندان کمک کنید تا از قدرت معنوی و درونی خود برای حل مشکلات استفاده کنند.

امام جمعه شهرستان رشتخوار اضافه کرد: فرزندان ممکن است سوالات زیادی درباره دین داشته باشند. با تشویق به سوال کردن و تحقیق آنان را در مسیر صحیح هدایت کنید. از کتاب‌ها، فیلم‌ها و منابع آموزشی مناسب سن فرزندان استفاده کنید تا مفاهیم دینی را به طریقی جذاب و آموزنده به آنان منتقل کنید همچنین از بازی‌ها و فعالیت‌هایی که مفاهیم دینی را به صورت غیرمستقیم آموزش می‌دهند باید والدین استفاده کنند.

به نظر شما کودک و نوجوان نسل امروز چه نوع ذائقه ای را طلب می کنند یا ذائقه نسل نو در حوزه دین چیست؟؟

وی در پاسخ به این سوال گفت: ذائقه کودک و نوجوان نسل امروز در حوزه دین و مباحث مذهبی به دلایل متعددی متفاوت و پیچیده شده است بچه‌ها و نوجوانان امروزی علاقمند به یادگیری از طریق تجربیات و فعالیت‌های عملی هستند. استفاده از کارگاه‌های تعاملی، نمایش‌های مذهبی یا بازی‌های آموزشی می‌تواند بسیار مؤثر می باشد. استفاده از فیلم‌ها، انیمیشن‌ها، اپلیکیشن‌ها و وب ‌سایت‌های تعاملی جذابیت بیشتری نسبت به متون سنتی دارد.

حجت الاسلام جهانشیری عنوان کرد: داستان‌گویی یکی از روش‌های مؤثر برای انتقال مفاهیم دینی است. استفاده از داستان‌های مذهبی که به زبان ساده و روان بیان شوند، می‌تواند جذابیت بیشتری برای کودکان و نوجوانان داشته باشد. مفاهیمی مانند عدالت، صداقت، محبت و کمک به دیگران که به طور عملی در زندگی روزمره قابل لمس هستند.

امام جمعه رشتخوار یادآور شد: نوجوانان امروز با سوالات زیادی در مورد همزمانی دین با علم و فناوری مواجه هستند. پاسخ‌های منطقی و علمی به این پرسش‌ها می‌تواند به درک بهتر اصول دینی کمک کند. بیان دین به عنوان مجموعه‌ای از ارزش‌هایی که به عموم انسان‌ها ارتباط دارد و نه فقط به یک گروه خاص.

وی در صحبت دیگر خود نسبت به ذائقه نسل نو در حوزه دین بیان کرد: آموزش والدین نیز بسیار حائز اهمیت است تا بتوانند در تربیت دینی فرزندان خود نقش مؤثری ایفا کنند. با فراهم کردن محیط‌های مناسب و استفاده از روش‌های مدرن، می‌توان ذائقه‌های متنوع کودکان و نوجوانان را در حوزه دین بهتر پاسخ داد و آن‌ها را به تفکر و تعمق بیشتر در این زمینه ترغیب کرد.

همان طور که می دانید اجلاس های سراسری نماز همراه با پیام مقام معظم رهبری همراه می باشد، حال با توجه به نزدیک شدن سی و یکمین اجلاس نماز که در خراسان شمالی برگزار می شود؛ در خطبه های نمازجمعه یا در محافل عبادی و اجتماعی چه پیام های نمازی را بازگو می کنید؟؟؟

حجت الاسلام و السلمین جهانشیری امام جمعه رشتخوار در پاسخ به این سوال گفت: تأکید براین ‌که نماز به عنوان ستون دین و وسیله‌ای برای نزدیکی به خداوند، نقش بسیار مهمی در زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان دارد. تشویق جوانان به برپایی نماز و افزایش آگاهی آن‌ها نسبت به آثار و برکات آن.

وی ادامه داد: اشاره به اینکه نماز می‌تواند در تقویت بنیان خانواده‌ ها و ایجاد فضای معنوی در منزل مؤثر باشد و همچنین بر نقش مساجد به عنوان مراکز اجتماعی و فرهنگی و ضرورت توجه به بهبود و توسعه آن‌ها تاکید می شود.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button