شورای اقامه نماز استان همدان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان همدان، شورای اقامه نماز استان همدان باحضور سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، آیت الله شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان، علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان، حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی حسنی حلم مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان، کارشناسان و مسئولین استانی و شهرستانی روز شنبه بیست و دوم مهر در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در ابتدای این جلسه، بیان کرد: مسئولان این استان از اقامه نماز در سطح استان حمایت میکنند، اگر نقد و یا نظراتی داده میشود ناظر بر ضعف و کاستی نیست بلکه به دنبال این هستیم که استان در شرایط عالی در جهت پیشبرد اهداف این ستاد باشد.
وی افزود: این ستاد که کار خود را از سال ۱۳۶۹ شروع کرد در همان ابتدا هدف و اولویت آن در مدارس بود، قدمهایی که برداشته شد همه با هدایت و نظارت مستقیم مقام معظم رهبری است که ۲۹ پیام دارند که یک دایره المعارف برای نظام اجرایی و اداری کشور است، اگر به آن عمل میکردیم امروز وضع اقامه نماز در کشور بهتر از این بود.
زرهانی گفت: اکنون دشمن از همه امکانات برای استحاله فکری نسل نو، محو فرهنگ اقامه نماز و کمرنگ شدن آموزههای اسلام استفاده میکند و بر همین اساس باید امکان مواجهه و رویارویی عالمان دینی برای پاسخگویی به سوالات و شبهات نسل نو و نوجوانان فراهم و در این خصوص روشنگری شود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز تصریح کرد: در برنامه بلندمدت توجه به آموزش و پرورش در سطح نرمافزاری و سختافزاری بسیار مهم است، بنابراین باید بررسی شود که معلمان ما چگونه میاندیشند و در دانشگاه فرهنگیان که سرچشمه است رویکرد آموزش فلسفه نماز چه شکلی دارد، خانواده ما چگونه میاندیشد، نیمرخ فرهنگی پدران و مادران چگونه است، در مدارس انجمن اولیا و مربیان چه برنامههای را دنبال میکنند و پیوند مدرسه و خانه به مسجد چه وضعی دارد.
زرهانی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته از دانشآموزان کاهل نماز، بیان کرد: ۹۰ درصد از این افراد پاسخ دادند که ما فلسفه نماز را نمیدانیم، بنابراین ما باید طرح و برنامه داشته باشیم، این ستاد با مدارس، دانشگاه و حوزه علمیه ارتباط داشته باشد که به همت حجتالاسلام والمسمین قرائتی ۴۰۰ جلد کتاب در حوزه نماز تألیف شده است.
در ادامه آیت الله شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان، با بیان اینکه سند فرهنگی و سند قرآنی استان علیرغم زحمات بسیاری که برای آن کشیده شده، اما در مرحله اجرا به مشکل خورده است، بیان کرد: مسائل مطرح شده در سند نماز باید عملیاتیتر و سبکتر نوشته شوند که قابلیت اجرا داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه ورود در این عرصه و دغدغهمندی نسبت به مسائل فرهنگی قابل تقدیر و اقدامی مبارک است، گفت: مراقب باشیم تا این سند به مشکلاتی که در سندهای قبلی با آن روبرو شدیم و در میدان عمل با مشکل برخوردیم مبتلا نشود.
آیت الله شعبانی موثقی، همچنین با اشاره به نزدیک شدن به فصل سرما، یادآور شد: لازم است تا نسبت به نمازخانههای بین راهی توجه ویژهای شود و اگر مشکلاتی دارند برطرف شوند.
در این جلسه علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان با اشاره به ضرورت آموزش مفاهیم نمازی به کودکان، بیان کرد: باید از ظرفیت بزرگ آموزش و پرورش در تعالیم مفاهیم و ارزشهای دینی و اسلامی استفاده کنیم و تعلیم و تربیت کودکان باید از ابتداییترین سنین آغاز شود. وی ادامه داد: آموزش و پرورش باید در حوزه مهدکودکها، مفاهیم دینی و اسلامی را تعلیم دهد تا منشأ اثر باشد و مسیر صحیح زندگی برای کودک ترسیم شود.
استاندار همدان، گفت: در صده پیش فرزندان از دوره کودکی با مفاهم دینی و اسلامی آشنا میشدند اما در حال حاضر به دلیل پیچیدگی زندگیهای اجتماعی این وظیفه توأمان به عهده خانواده و نظام تعلیم و تربیت است. قاسمی فرزاد با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش در خصوص فرهنگسازی بین کودکان و نوجوانان، تصریح کرد: آموزش و پروش مهمترین دستگاه فرهنگساز است و نقش و جایگاه این مجموعه باید در سند راهبردی ستاد اقامه نماز تبیین شود.
لازم به ذکر است در پایان این جلسه از آیتالله شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان و علیرضا قاسمیفرزاد استاندار همدان به پاس تلاشها در خصوص توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در استان، با اهدای لوح تقدیر از سوی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور تجلیل و تقدیر بهعمل آمد.