جلسه وبیناری اعضای هیات ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور برگزار شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، جلسه وبیناری اعضای هیات ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور با حضور دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور و سید علی مهدیان رئیس هیات ارزیابی ستاد، در روز سهشنبه نهم اردیبهشت ماه برگزار شد.
این جلسه با دستور کار تبیین سیاستها و رویکردهای ستاد اقامه نماز در ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۳ دستگاه اجرایی کشور در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ نماز با حضور وبیناری مدیران و کارشناسان دفاتر استانی ستاد اقامه نماز تشکیل شد.
دکتر سیداحمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با ابراز خرسندی از اینکه پیوند دستگاه تعلیم و تربیت با ستاد اقامه نماز سیر تکاملی را طی میکند، اظهار کرد: ما در حوزههای کاری سطح جامعه ارتباط کاری را با هم داریم که این یک نعمت و یک ظرفیت برای بهرهبرداری و ترویج معارف نماز است.
وی با ذکر اینکه فرصت را باید مغتنم بشماریم و جلسات را فشرده و منظم و مستمر با بازدهی مطلوب برگزار کنیم، ادامه داد: سامانه معنا را دستگاه مشرف تعریف کرده است و لذا ما هم باید اطلاعات را در زمان معین بارگذاری کنیم.
دکتر زرهانی بیان کرد: امکان ندارد عادلانه عمل کنیم و توفیق نداشته باشیم، همینطور امکان ندارد در مواردی لغزش داشته باشیم و به بیرون درز پیدا نکند، چرا که هم خود بر نفس خودمان آگاهیم و هم خدا اعمال ما را میبیند. مدیران ستادهای استانی دقت کنند که خوف از قدرت یا بهرهگیری از تمکن و ثروت دستگاهها نباید باعث اغماض ما در ارزیابی عملکرد آنها باشد همچنان که ضعفشان هم نباید باعث اجحاف در حق آنان شود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور اظهار کرد: به مدیران ستادهای استانی توصیه میشود هر کدام از ما که میخواهیم قضاوت کنیم باید سازوکارها را بدانیم و به دانستههای کارشناس تکیه نکنیم. لذا مدیران باید سامانه سجاده را بشناسند و از موقعیت و گردش کار دستگاهها آگاهی داشته باشند تا بتواند قضاوت کنند.
زرهانی ادامه داد: مدیر ستاد و متولیان ارزیابی باید سامانه سجاده و ماموریتهای هر دستگاه و نظام نامه ارزیابی را بشناسند تا رأیدهی در فضای تردید انفاق نیفتند. کسب اطمینان از ابلاغ مأموریتها در حوزه اقامه نماز به دستگاهها، توجه به مفاد تفاهمنامهها و توجه به حضور مدیران ارشد در اقامه نماز جماعت از دیگر توصیهها به دبیران ستاد اقامه نماز استانهاست.
وی با تأکید بر ضرورت قدردانی از چهرههای درخشان دستگاههای اجرایی در حوزه اقامه نماز، ادامه داد: گاهی یک دستگاه در حوزه نماز چندان فعالیتی ندارد اما یک یا دو نیرو در آن دستگاه هستند که یک سر و گردن از دیگران در این زمینه بالاتر بوده و کارنامه درخشان دارند لذا حقشان نباید زائل شود.
زرهانی با بیان اینکه دبیران استانی باید یک نگاه جامع الاطراف بر میدان داشته باشند، گفت: بر این اساس، حضور مدیران ارشد در صفوف نماز اول وقت را باید بها دهیم.
وی تعیین تکلیف مدیرانی را که با سامانه سجاده و ستاد اقامه نماز قهر هستند مهم ارزیابی کرد و افزود: باید تکلیف را با این افراد روشن کنیم زیرا کشور دارای مقررات است و ستاد اقامه نماز به عنوان یک نهاد حاکمیتی نظامنامه و مأموریتی دارد که همه دستگاهها باید به این ضوابط توجه و عمل کنند.
دکتر زرهانی بیان کرد: احصا و اعلام اطلاعات دستگاههایی که در استانها به سامانه توجه نکرده و اطلاعات را بارگذاری نکردند، انتخاب دو دبیر اقامه نماز دستگاهها برای حضور در کارگروه ارزیابی، مشاهده کارتابل و نامهها و ارزیابی و سنجش دبیران ادارات از دیگر انتظارات است.
قائممقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به ارسال فراخوان سیودومین اجلاس سراسری نماز، گفت: دانشگاهها، حوزههای علمیه، آموزش و پرورش، متخصصان و متفکران، رسانهها، مراکز علمی و عموم مردم باید از این اجلاس مطلع شوند لذا انتظار میرود تبلیغ این برنامه در پهنه وسیعی صورت گیرد.
زرهانی ادامه داد: نظامنامه مشاوران در امور بانوان و خانواده نیز به استانها ابلاغ شده است که انتظار میرود مورد توجه قرار گیرد؛ ما دنبال این هستیم که بانوان را به عنوان معلمان و مروجان و مبلغان معارف نماز وارد میدان کنیم که این نیازمند اهتمام استانهاست. در این راستا ۳۰ مأموریت تعریف شده که مستلزم همکاری همگانی است.
وی با ذکر اینکه باید یک کارگروه برای برنامهریزی و تمشیت امور فرهنگی، هدایتگری، نظارت و رصد تحولات اجتماعی و فرهنگی تشکیل شود، افزود: در این راستا از مدیران ارشد، متخصصان و صاحبنظران، اساتید حوزه و دانشگاه دعوت کنید که اتاق فکر شما را تشکیل دهند.
زرهانی در پایان بر ضرورت ارتباط با رسانهها اعم از فضای مجازی، صدا و سیما، مطبوعات و خبرگزاریها تأکید کرد و گفت: همه رسانهها باید از گردش کار ستاد اقامه نماز مطلع شوند و اطلاعرسانی کنند.